Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (440)

Psema 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku jsem si vzpomněl na Brosnanovu hlášku z Golden Eye: "Kdo tam škrtí tu kočku". Ústřední píseň je naprosto strašná a Sheryl Crow bych okamžitě odstřelil. Ovšem když její "zvučný" hlas odezní, nastane akční peklo od začátku do konce, se slušnou zápletkou, výborně nechutným záporákem a asijskými vlivy spolu s krásnou Michelle Yeoh. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých jednoduchších dielov, keďže väčšina problémov sa rieši výbuchom, vrátane neviditeľnosti lode na radaroch (takticky umiestnený granát na jej palube spôsobí, že ju zrazu zachytia) a časovanej bomby (nevieme ju deaktivovať, tak k nej priložme rozbušku). Ale potešilo ma, že James mal konečne Bond Girls vo svojom veku. Možno aj preto chémia medzi nimi fungovala. Napokon samotný námet o ovládaní spravodajstva vďaka zavineniu reportážnych udalostí, čo následne zaistí exkluzivitu, je pre mňa najväčšou prednosťou filmu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Typicky bondovslej příběh s nějakým bohatým záporákem se spoustou vojaků a se supermoderní ponorkou, kterej chce rozpoutat válku, ale mě to i přesto, že to je od začátku jasný jak bude příběh vypadat, bavilo. Nicméně samozřejmě je tady spousta nesrovnalostí, ale Bond má opět super hlášky, akce je tam taky dostatek a samozřejmě, že jako vždycky tam nechybí Bond Girl, ale i přesto si myslim, že tohle je jen průměrná bondovka, která si víc jak slabý 4* nezaslouží ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá součást bondovské série, Brosnan prostě vrátil postavě agenta Jejího Veličenstva to, co jí sebral tragický Timothy Dalton. Ale Connery je zkrátka Connery, i když, ruku na srdce, staré bondovky jsou už přece jen trochu přešlé dobou, a tak je nám třeba "moderního" Bonda, nové krve. A tu představují především čím dál rovnocennější partnerky, ať už na té správné či špatné straně. Tou nejemancipovanější, nepočítám-li Jinx z Die Another Day, je bezpochyby Wai Lin, kterou hraje skvělá Michelle Yeoh. Jonathan Pryce jako Eliott Carver je ve své roli megalomanského mediálního magnáta přímo mistrovský, dočkáme se samozřejmě i super vychytaného BMW a konečně po půl století James Bond vymění věrného Walthera PPK za "zbraň 21. století" (jak tvrdí její výrobce) - Walther P99. A pokud nevíte jak se dá jet na motocyklu s partnerkou, se kterou vás spojuje opravdu silné pouto, mrkněte se na Tomorrow Never Dies. Nebudete litovat. A málem bych zapomněl - titulní píseň, která bohužel poněkud propadla, nazpívala Sheryl Crow. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nedoufal, že pořádnou bondovku uvidím tak brzy. Zítřek nikdy neumírá splňuje jasně všechny mé představy o povedeném akčním filmu. Charismatický hlavní hrdina dává pořádně zabrat nesympatickým záporákům, kteří jsou přiblblí asi jako oponenti v PC hrách. K tomu přidáme krásnou ženu, která je tentokrát důstojnou Bondovou partnerkou a plno efektních soubojů a napínavých scén. Zítřek nikdy neumírá se od ostatních ''bondovek'' - které jsem zatím viděl, samozřejmě - liší především svou náplní. Hluchá místa se ve filmu vyskytují jen ve velice malém počtu, díky čemuž převažuje důmyslná akce. Právě akce, která je hlavní náplní filmu by měla být natočena co nejcitlivěji, což se bohužel nepodařilo. Tedy abych to uvedl na pravou míru, dokud se jen střílí, je všechno v pořádku, ale zpomalené scény při výbuchu jsou jako vystřižené z béčkového seriálu. Seriálovost, to je přesně to co naplňuje začátek a konec filmu a strhává mu tak maximální možné hodnocení. Ono mi totiž celkem dlouho trvalo, než jsem si, hlavně v úvodu, na tu režii zvykl. Slušný záběr byl vždy pokažen nějakou dementností. Ale přeskočme začátek, vždyť film se rozjíždí teprve po něm, a tam rozhodně funguje. Zítřek nikdy neumírá neselhává kromě výbuchů snad nikde, zvláště podařenou částí jsou pak humorné pasáže, které se opravdu povedly. Fungují perfektně, neboť nejenže nerozptylují, ale ani přehnaně neuvolňují atmosféru. Narozdíl od Zlatého oka tu začal pořádně hrát i Pierce Brosnan, který konečně vypadá jako James Bond, v čemž mu samozřejmě hodně napomáhá kvalitní scénář. Herecké výkony v druhé ''brosnanovce'' jsou vůbec na lepší úrovni, než jak tomu bylo Campbellova filmu, za což může možná i režisér... Zítřek nikdy neumírá nabízí stabilní a kvalitní filmovou podívanou, která je rozrušena jen na pár místech. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • V severoamerických kinech film utržil 125,3 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 333 mil. (NIRO)
  • Úvodnú pieseň k filmu mala pôvodne nahrať britská skupina Pulp, ale ich skladbu neskôr producenti zamietli v prospech Sheryl Crow. Niekoľko týždňov pred uvedením filmu do kín vydali Pulp na B strane svojho singlu "Help The Aged" skladbu nazvanú "Tomorrow Never Lies". Pulp sa okrem iného zúčastnili aj projektu Davida Arnolda (ktorý napísal hudbu k dvom bondovkám) "Shaken and Stirred – The David Arnold James Bond Project", na ktorom rôzne známe osobnosti nahrali remixy slávnych bondovských skladieb. (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama