Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (440)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

18. Bondovka - Milovníkem Jamese Bonda nemusím při známkování nijak přemýšlet, protože mi režisér David Spottiswoode, nedal příležitost (dobrá režijní práce). Velmi pestrá, efektní jízda na plný plyn s vůní prachu a výbuchů. Nestíhám uhýbat všem kulkám, které prolétají kolem mě. Bondovský fanoušek bude s Tomorrow Never Dies spokojen v plném rozsahu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na rovinu môžem povedať, že zo série Brosnanoviek je "Tomorrow Never Dies" asi mojou najobľúbenejšou. Nemôžem povedať, že by vo filme neboli určité nezmysly a nelogické momentky a plus tá kopa product placementu (čím to, že zloduchovia v Bond sérii skoro vždy majú Range Rovery? To auto asi netreba nikdy kupovať.). Kritika mediálneho sveta je ale spracovaná veľmi dobre, tento film má podľa mňa absolútne najlepší spád, zo všetkých Bondoviek, čo som videl odkedy som začal pozerať Moorovky a perfektne utečie, že sa človek nenudí. To je asi najsilnejšou stránkou. Jeho novú činsku Bond-girl tuto oceňujem a užil som si jej sledovanie. Dokonca sú aj veľmi dobrí parťáci. Film ma osobne veľmi bavil. Negatíva sú niektoré nelogické momenty. Ako napríklad, že sa nedokážu vlámať Bondovi do auta cez jeho systém a rozbiť sklá, no keď sa auto naštartuje a začnú po ňom strieľať, je všetko úplne inak... plus Bond jazdí iba v BMW a veľmi okatý product placement všade okolo. Skladbu k tomuto filmu si nejako výrazne už ani nepamätám. Nemôžem povedať, že ide o technicky dobre spracovaný film a rozhodne je tu veľa vecí, ktoré by sa dali zlepšiť. Rovnako ani zloduchovia nepatria k najlepším, no na druhú stranu ma aspoň nijako neiritovali. Z Brosnanoviek pre mňa najlepším filmom, nakoľko zvyšné dva ... rozoberiem to tam ... ma už absolútne nebrali a ten spád tohto filmu je oveľa lepší, než mnoho jeho predchodcov. Hodnotenie: B ()

Reklama

d-corso 

všechny recenze uživatele

Výtečná myšlenka, v rámci bondovek řekl bych i velmi originální, je takřka dokonale zprasena hrůznou režií (dovolím si tipnout, že i scénářem). Akční scény nezřídka působí dojmem dražší televizní produkce. Navíc není zcela jasno, kdože je skutečně v hlavní roli, potažmo, kdo je hlavní postavou. Je to ještě vůbec příběh o Bondovi, nebo o stejně schopné, ba co víc, schopnější čínské agentce? Kam se poděl machismus - Bond často působí jako jakýsi schlíplý chudáček., kde se vzala ta přehršel ubohé politické korektnosti? Mnohé zachraňují scény s Q a doktorem Kaufmanem, ale zůstává tu nepříjemná pachuť z promrhané šance. V tomto příběhu byl velký potenciál. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Marně se snažím přijít na to, co by mě mělo v téhle bondovce ohromit a přiznám se, že vážně nevím. Pár zajímavých akcí by se našlo. Jako byl únik z několikapodlažního parkoviště (ty skryté technické a obranné vymazleninky bond-auta já vážně můžu) nebo motocyklová honička ve vietnamských uličkách, na balkónech či skrzeva obývací pokoje, byly celkem fajn. Jenže se přiznám, že jinak mě to celkově krapet to ... nudilo. Jo a taky vždycky žasnu, jak se u těchhle filmů hlavní hrdina dokáže mistrně vyhýbat kulkám, po něm pálených z několika samopalů. Ani jediná ho neškrábne, všechny ho minou nebo se odrazí od kovového zábradlí, prostě borec nakonec. Radost mi ještě udělalo obsazení mé oblíbené Michelle do role čínské agentky, no a to je asi tak všechno, přátelé. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nedoufal, že pořádnou bondovku uvidím tak brzy. Zítřek nikdy neumírá splňuje jasně všechny mé představy o povedeném akčním filmu. Charismatický hlavní hrdina dává pořádně zabrat nesympatickým záporákům, kteří jsou přiblblí asi jako oponenti v PC hrách. K tomu přidáme krásnou ženu, která je tentokrát důstojnou Bondovou partnerkou a plno efektních soubojů a napínavých scén. Zítřek nikdy neumírá se od ostatních ''bondovek'' - které jsem zatím viděl, samozřejmě - liší především svou náplní. Hluchá místa se ve filmu vyskytují jen ve velice malém počtu, díky čemuž převažuje důmyslná akce. Právě akce, která je hlavní náplní filmu by měla být natočena co nejcitlivěji, což se bohužel nepodařilo. Tedy abych to uvedl na pravou míru, dokud se jen střílí, je všechno v pořádku, ale zpomalené scény při výbuchu jsou jako vystřižené z béčkového seriálu. Seriálovost, to je přesně to co naplňuje začátek a konec filmu a strhává mu tak maximální možné hodnocení. Ono mi totiž celkem dlouho trvalo, než jsem si, hlavně v úvodu, na tu režii zvykl. Slušný záběr byl vždy pokažen nějakou dementností. Ale přeskočme začátek, vždyť film se rozjíždí teprve po něm, a tam rozhodně funguje. Zítřek nikdy neumírá neselhává kromě výbuchů snad nikde, zvláště podařenou částí jsou pak humorné pasáže, které se opravdu povedly. Fungují perfektně, neboť nejenže nerozptylují, ale ani přehnaně neuvolňují atmosféru. Narozdíl od Zlatého oka tu začal pořádně hrát i Pierce Brosnan, který konečně vypadá jako James Bond, v čemž mu samozřejmě hodně napomáhá kvalitní scénář. Herecké výkony v druhé ''brosnanovce'' jsou vůbec na lepší úrovni, než jak tomu bylo Campbellova filmu, za což může možná i režisér... Zítřek nikdy neumírá nabízí stabilní a kvalitní filmovou podívanou, která je rozrušena jen na pár místech. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • V úvodu snímku jsou letouny L-39 vyzbrojeny raketnicemi UB-16. Tyto slouží pouze k vystřelování neřízených 57 mm raket. Ve filmu je ale hlavní vnitřní prstenec používán jako kanón. (Foxhound#1)
  • Vo filme sa používa omnoho viac technických hračičiek ako v predošlom Zlatom oku (1995), pretože mnohí diváci sa sťažovali, že ich tam bolo málo. Po uvedení filmu si mnohí zase povzdychli, že ich bolo pre zmenu priveľa. (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama