Reklama

Reklama

Neumírej sám

Trailer

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice solidní černošské gangsterské drama, kde se blýskl známý raper DMX. Silný příběh rozjede osud jednoho charismatického drogového krále, jemuž se vlastní omšelý život poněkud vymkne kontrole. Atmosféra správně temná a ponurá. Místy je děj krapet předvídatelný, ale to je způsobeno pouze opakováním tématických motivů, jaké se používali v podobně zaměřených snímcích už dříve. Vše se odehrává v noci, takže to byla ohromná výzva pro kameru a světla. A nedá se říct, že by se to nepovedlo. Po obrazové stránce se vcelku jedná o překvapení. Protože se nejedná o drsný akční film, bude pro mnohé poněkud nudící. Tady jde převážně o děj a ten se povedl. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Začínalo to jako průměrné béčko a čekal jsem, že King David bude klasický ublížený klaďas s pohnutou minulostí, ale on byl normální svině, která uvěřila na karmu až příliš pozdě. Flashbacky minulosti z LA stály za to a parádně zpestřily příběh. Byla to černošká báje o fetu s jedním bělochem a stálo to za to. ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejtypičtějších filmů o drogách, co jsem kdy viděla. Krásná ukázka všeho, co s tímhletím souvisí. Co asi čeká "drogového krále" ? No co jiného se mu může stát, než že ho někdo zavraždí... Přesto nás filmem provede prostřednictvím hlasové nahrávky o jeho životě. Ještě že tak, ještě, že nás filmem provedl DMX a ne třeba 50 cent. Ještě, že jsme v titulcích slyšeli songy od DMX a ne od 50 centa. (Nechci tím říct, že mám atypii vůči fiftymu, ale poslední dobou se mi zdají kvalitnější jiní "autoři") ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Na poměry černošskejch filmů slušnej biják, ale celkově spíš průměr. Vůbec mi nesedla divná hudba doprovázející většinu scén (když už tu hraje DMX, člověk by čekal nějakej rap, kterej však zazní asi dvakrát) a jako vždycky mě nenadchnul ani styl vyprávění alá vypravěč. Občas byl taky znát nízkej rozpočet (televizní look) a na muj vkus by mohlo být ve skromný osmdesáti minutový stopáži míň nudnejch pasáží. S vyššim rozpočtem a o něco záživnějšim scénářem moh vzniknout hodně zajímavej "gangsta" snímek, za slušnou pointu a herce třetí slabší hvězda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nechce se tomu ani věřit, ale DMX je opravdu nehorázně cool motherfucker. Nad jeho hláškami by se dalo klidně kroutit hlavou, ale tady je člověk baští ani neví jak. Příběh je kupodivu ucházející a stopáž je tip ťop akorát. Na typicky americký "gangsta" film překvapivě syrová akce a digitální kamera (natáčí se hlavně v noci), což je samozřejmě věc pozitivní. Navíc závěr přinese do trochu obnošené story příjemný závan v podobě neočekávaných zvratů. Celek v podstatě není vůbec inovativní, ovšem podán je formou věru originální. Žádné moralizování, maminkovské řeči a snaha o vykoupení. DMX je prostě šmejd, ale nelze si ho neoblíbit. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama