Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Buckaroo Banzai, vědec, neurochirurg, tajný agent a rocková hvězda v jedné osobě, objeví zvláštní zařízení, které umožňuje cestování mezi dimenzemi. Vše by bylo skvělé, kdyby ovšem nezačal hrozit útok vetřelců. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V bláznivé fantasmagorické akční komedii se scifi prvky se sešli hvězdy budoucích trháků jako Robocop, Návratu do budoucnosti nebo Mouchy. Hlavně to a některé super ujeté hlášky a situace jsou po více než třiceti letech devizou filmu. Je mi docela i líto, že nikdy nevzniklo pokračování. Ale na takovémhle filmu je krásně vědět, na co chtěli filmaři dávat důraz, když neměli spousty peněz a v každém záběru milion triků. No a velký palec nahoru za asi nejvíc sexy postavu herečky Ellen Barkinové. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Buckaroo Banzai je tajný agent a vedec zároveň, čo je pre film potrebné. Ale načo bol okrem toho ešte aj rocková hviezda a neurochirurg, to sa asi nedozvieme. Ak tvorcom hlavný hrdina nepripadal prekombinovaný, a nevšimli si, že sa im ďalšie jeho profesie nepodarilo rozvinúť, asi im chýba súdnosť. Chápal by som to jedine, keby sa jednalo o pilot k seriálu. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Celý film by se dal definovat jedním z dialogů, který v něm zazní. "Proč je tady ten meloun?" - "To ti řeknu pozdějc." Akorát, že neřekne. Je to totiž strašně nepřehledenj film, kterej občas totálně postrádá nějakou časoprostorovou kauzalitu. A je těžký rozklíčovat nakolik je to myšleno vážně a nakolik je to béčko. Proto je to béčkově vtipný jenom občas. Rozhodně je to ale svým způsobem dost originální podívaná. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Film je sice klasicke sci-fi becko osmdesatych let, ale nemuzu si pomoct, me se libil. Ani chvilku jsem se nenudil, protoze dej ma velmi rychly spad a bavil se podobne jako pri Flash Gordonovi. Navic je zde slusne herecke obsazeni. Ubrat trochu uchylnosti a pridat kvalite trikum, tak to mohl byt solidni kult. Kazdopadne v dnesni dobe instantnich sci-fi je to originalni skvost. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ťažký prípad tento snímok. Vidieť to v osemdesiatych rokoch, možno by ma to zaujalo viac. Ale v dnešnej dobe je to mindfucková právom zabudnutá osemdesiatková megahovadina. Ani neviem za čo dávam dve hviezdy. Asi za casting, ktorý do tohoto blábolu dotiahli, čo nechápem. Osemdesiate roky sú pre mňa legendárne, ale toto z nich určite už navždy vynechám. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Lord John Whorfin (John Lithgow) ve filmu řekne: "Charakter je to, co jsi ve tmě."  Je to citát z 19. století, který vyslovil evangelista a vydavatel Dwight L. Moody. (Terva)
  • Už když Earl Mac Rauch psal scénář, chtěl aby roli Dr. Emilia zahrál John Lithgow. (Terva)
  • Film je známy aj pod skráteným názvom Buckaroo Banzai. (Svadbos)

Reklama

Reklama