Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší šermíř z Číny (Damian Lau) se má utkat s nejlepším šermířem z Japonska (Norman Chu) v napjatě očekáváném prestižním duelu, jehož výsledek má určit, zda je lepší čínské nebo japonské bojové umění. Ani jeden z mistrů zatím netuší, že jsou figurkami ve hře, která je komplikovanější, než by se mohlo na první pohled zdát – a že důležitější než střet zbraní nakonec bude střet dvou velice odlišných světů a konflikt dvou velmi rozdílných pojetí bojovnické cti. (MaedhRos)

(více)

Recenze (17)

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Řeknu jen jedno: výborný film. Mám na to diplom, věřte mi. (vlastně: tenhle film mě strašně šokoval, a sice tím, že jde o režisérský debut !!!?? zcela neuvěřitelné. takových výsledků se obvykle člověk dopracuje po řekněme padesáti letech režisérské praxe. rozhodně nejde o žádnou nízkorozpočtovku zlaté sklizně) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý hongkongský snímek plný létajících Číňanů, podivných zvuků, příšerných triků, nepovedené hudby, stupidních dialogů ale na druhou stranu skvěle natočených soubojů. Je to extrémně divoký film, kde převážně konec zachází do krajních mezí ale díky krátké délce rychle uteče a souboje jsou natočeny velmi zručně na to, že se na nich nepodílel žádný z mistrů tehdejší "kopací" zábavy. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docelakoukatelná bojovka která je dokonalá hlavně v závěrečným souboji, ta scéna byla prostě geniální. Ostatní mi přišla jako o něco horší nutná výpln, to věčné lítání je dokonalé, ale pár scén bylo prostě horších, a to nemluvím o těch oduševnělích dialozích. Není to nic extra ale ten závěr zato stojí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nádhera!!! Jeden z nejlepších a co tak v pamněti lovím, snad možná nejlepší wuxia martial arts film, jaký jsem kdy viděl. Tady jde samozejmě v úspěšnosti filmu u diváka o jeho přístupnost těmto filmům. Pokud vám nevadí naprosté šílenosti a bizzardnosti v soubojích (zejména ninja praktiky, které hlava prostě nebere ...), užijete si jeden z vrcholných wuxia Asijské produkce... Ano, Japonec proti Číňanovi, duel kdo bude lepší ... Už to mi hrálo velmi lákavě v hlavě, protože tyhle střety stylů a kultur fakt můžu. jenže nakonec se film vyjeví jako velice promyšlené drama s až výjimečně spletitou zápletkou, oba mistři boje jsou neporazitelní "nadlidé", kteří nemají sebemenší konkurenci... Mají jen jednu slabost, jsou čestní, oddaní a nečekají žádné podrazy ... Když však u konce filmu příjdou na to, že jak Číňani, tak Japonci je jen zneužívají ke svým vlastním účelům, stane se ještě lepší věc, než tolik očekávaný duel: čínský šermíř vs japonský mistr boje s katanou ... a to že spojí své síly a rozsekají na kusy nějakou tu desítku ninjů a všelijakých šmejdů ... O duel však nepříjdeme, tím končí celý film ... Tento film ve svém subžánru prostě NEMÁ CHBU!!! Má úžasný vizuální look, kameru, triky, "wtf" scény, děj, úžasné podání dvou odlišných kultur, souboje, choreografii, nádhernou, chvílemi dojemnou a chvílemi nakopávací hudbu, charismatické mistry a do toho ještě intriky ... Tohle je SKVOST!!!! Konkuruje hodně podobně ztvárněnému filmu Meč Osudu (1980) a i když ten byl temnější a podivnější, tento jej ještě překonává ... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ukážky z tohoto som videl prvýkrát začiatkom 90-tych rokov ale film samotný som videl až teraz, čiže o zhruba 15 rokov neskôr. Nikdy som nebol fanúšikom Wuxia filmov a Wire-Fu vôbec, supermani na špagátoch išli vždy mimo mňa a ani tento kúsok to nezmení. Dej sa skladá z takých nesúrodých scénok plných filozofických pindov o zmysle a podstate boja, k tomu klasické intrigovanie a hnusná scéna s hnusným, debilným, srandovným majstrom Kung-Fu čo poletuje po lese a búra do stromov. Pozitívum tohoto filmu sú potom scény plné absurdných trikov ( obrí ninja čo sa rozpadne na niekoľko menších ), vybuchujúcich ľudí a jednej explodujúcej odseknutej hlavy napichnutej na konári. Len škoda, že tieto lahôdky sú len také riedko osadené a rýchlo vychrlené chuťovky v úzadí všetkého toho balastu. A aby som nezabudol, malo to aj pekný hudobný motív, bol mi nejak povedomý nedivil by som sa keby bol odniekiaľ vykradnutý. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama