Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Skip 

všechny recenze uživatele

Ono to s tím alkoholismem není zas tak jednoduché, jak se nám tady snažili vnutit. Sandra Bullock nepředvedla nic, co by stálo za povšimnutí. Prostě film, který zhlédnete a než vyjdete z kina, veškeré dojmy, byly-li vůbec nějaké, okamžitě vyšumí a jakákoliv chuť vrátit se k tomuto filmu někdy v budoucnosti není přítomna ani v tom nejhlubším podvědomí. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezajímavej a celkem nudnej film. Navíc, když v TV píšou komedie USA, tady komedie/drama a ona to ve výsledku komedie není ani trochu, tak co si o tom má člověk myslet. Bylo to nezáživný, a co je na tom vůbec nejhorší, že tam hraje hned několik dobrých (nadprůměrných, slušných - jak kdo chce) herců, ale není to vůbec nikde vidět. To je teda ale asi špatně, ne? A vlastně je to i tím scénářem, kterej neumí diváka udržet u obrazovky. Hm a když si vezmu závěrečnou scénu s koněm (ano, čtete správně), tak si říkám, že to bylo takový hloupoučký. ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s chlapským alkoholikem typu Barflye, nebo Stevea Buscemi z Můj nejmilejší bar a podobnými je tohle samozřejmě o dost jiný film. Není z něho tolik cítit alkohol a lidský pot, je to takový trochu idylický příběh z odvykací léčebny s příjemným obsazením a sympatickou alkoholičkou Sandrou Bullock. ()

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Tento odvykací příběh se mi líbil. Nenazvala bych jej přímo drama - to by podle mě mělo mít hlubší kvality, ale celkem solidní inspirace, pokud jste na dně a chcete přestat s nějakým zlozvykem. Žádný naturalistický obraz života alkoholiků a jiných závislých ovšem nehledejte. Film má i trošku slušivého vtipu a pro mě sympatickou Sandru Bullock, která byla rozverná, pěkná a silná žena jako vždycky. I Viggo Mortensenovi tahle role seděla. Podstatně lépe než v Dějinách násilí. ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

Moooc pěkný film o velmi smutném tématu závislosti, konkrétně na alkoholu. Sandra hraje docela dobře, hlavně ji to jako vždy nesmírně sluší, i když je to role alkoholičky. Viggo Mortensen nijak neoslnil, ale hlavně to neskazil. Nesympatický byl podle mně herec Dominic West, navíc svou roli zahrál nic moc. Steve Buscemi standartně vynikající, jenom ten dabing (Pavel Kříž je příšerný herec a ještě horší dabér), no ale to se naštěstí netýká tohoto filmu. Dabing prostě nelze hodnotit. Hodnotím americký film. A to je 60 for me. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty. (Bauer)
  • Sandra Bullock pila před každou svou scénou, kde byl vyžadován nekontrolovatelný třes, trojité expreso. (Bauer)

Reklama

Reklama