Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (112)

topi80 

všechny recenze uživatele

Bez zaváhání plný počet. Ale byl bych nerad, kdyby se důvody smrskly pouze na to, že jsem (ostatně jako řada jiných podobně štědrých hodnotitelů) fanatickým rockovým a metalovým fanouškem. Ono to nestačí, já mohu vytasit ještě těžší kalibr, jsem totiž i muzikant. A shodou náhod stejně geniální a stejně nedoceněný jako hrdinové tohoto filmu. A aby toho nebylo málo, dokážu-li se stylizovat do jednoho z hrdinů, tak musím říci, že v jednu dobu (jako začínající kapela), kdy jsme byli tříčlenní, se projevování jednotlivých členů této filmové sestavy a jednotlivých členů té naší sestavy až nebezpečně shodovalo. Ale to, že jsem tento film povýšil téměř na autobiografii, zdaleka nesvědčí o mé neobjektivitě. Toto dílo je totiž od začátku do konce prošpikované perfektními hláškami, z nichž mnohé ocení pouze člověk, který trochu pozadí fungování kapel zná. Hlášek typu "Hele, tady hrají tihle? Těm jsme nakopali prdel, když jsme spolu hráli před rokem," nebo "Víš jaký to je, když několik let hraješ koncerty jenom pro svou holku a holky muzikantů z ostatních kapel?" jsem za svůj život vyslechl stovky. Ale nemusíte být zasvěceni, nehorázná sranda by to mohla být i pro ty, kteří s tímto prostředím nemají ani fanouškovskou zkušenost a spokojí se s tím, že se na hlavní hrdiny budou dívat jako na nějaká podivínská hovada z jiného světa. Přesto si netroufnu odhadnout, zda tuto poklonu věčné pubertě a metaláckému hovadství dokážou ocenit i lidé, kterým je toto prostředí úplně neznámé. ()

Vraccas 

všechny recenze uživatele

To hudební bych vyškrtl... to, že sve filmu vystupují tři rádoby rockeři neznamená, že to je hudební, když zahráli jednu písničku nakonci. Kdybych se na tento film podíval ve 12 letech určitě bych byl nadšením bez sebe. To bohužel nemohu říct zhruba v polovině film začne nudit a začne se vše opakovat jako byste zažívali deja vu. Každopádně lepší jak trapné tuctové americké komedie. Velkým kladem je herecké obsazení především Steve Buscemi. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to zvěrstvo, vim. A vim, že tomu děsně nadržuju, jenže tenhle film mě potěšil víc, než spousta pětihvězdičkových a moc jsem se u něj pobavila a nejen proto, že pro rockery v "reálném světě" mám slabost. Reálný svět a pravověrný rocker, to jsou dva termíny, které moc nejdou dohromady, proto ty uvozovky. Jsou to citlivé ulítlé bytosti příliš neoplývající praktickým myšlením (Airheads) - a to je přesně vidět v tomto filmu. Proč se zatěžovat úvahami, jestli porušuji zákon, já prostě chci, aby teď a hned pustili v rádiu mou písničku, protože já jsem geniální rocker a ta písnička je přesně tak geniální (a citlivá) jako jsem já.......a taky chci jogurt do helmy!!! ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Steve "Mánička" Buscemi, Adam "Mladý ucho" Sandler a Brendan "Kdotosakraje" Fraser. Povedená trojice kapelníků tvořící jakousi skupinu Osamělí jezdci, kteří nejsou populární a nehraje je žádné rádio, a tak vezmou situaci do svých rukou. Spousta polovičatého situačního humoru, trapných situací vyústí do velice průměrné komedie, která se dá ale docela v pohodě zvládnout. ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Milujem Lone Rangers a ich Degenerated! Pamätám si ako som to jak malá holka pracne zháňala a následne sa toho nevedela dopočúvať! Na rocku som rástla a stále je mi srdcu v podstate najbližší, z toho dôvodu tento film asi hodnotím trochu inak! :) Vždy sa pri tom pobavím a vždy nadávam jak pes, že naše dnešné posraté rádia ani len netušia čo je dobrá muzika... A tak ich už roky radšej ani nezapínam. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Před studiem, které skupina vyloupí, se nachází budova, v níž probíhalo natáčení snímku Smrtonosná past (1988). Film ji současně zčásti paroduje. (SeBig)
  • Zpěvák Motorhead, Lemmy Kilmister, se objeví ve filmu a zavolá "Já pracoval ve školních novinách.". V titulcích je uveden jako Lemmy von Motorhead. (liquido26)

Reklama

Reklama