Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdo tady krájí tu cibuli? Nejsem Potterhead, fakt ne, sice jsem v docela správném věku a ságu jsem prožíval jak knižní tak i filmovou průběžně jak postupně vycházela, ale všechno jsem je bral s rezervou, a vyloženě nadšený byl jen snad jen ze dvou dílů... ale stejně tohle setkání po letech je podané tak mile, že dokáže dojmout. A vzbudit touhu si tu sérii dát hned celou znovu. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

5/10 – Zas tak mě to neoslovilo. Harry Potter je jedna z mých nejoblíbenějších filmových i knižních ság vůbec, ale nějak nevidím důvod proč dělat hromadný pokec s hlavními představiteli po 20 letech. Provedení je nemastné neslané; ani se u toho nezasmějete, ani vás to nedojme. Některé zákulisní zajímavosti, peprnosti a klepy mě zaujaly, jiné nikoliv. Bylo fajn vidět známé tváře zase pohromadě v souvislosti s Harrym, ale tím to pro mne haslo. Ocenil jsem tak maximálně chemii, kterou mezi sebou ústřední duo dosud má, byla radost slyšet je konverzovat. Škoda, že se totéž nedá říct o ostatních mluvčích. Dohromady celkem nuda a zbytečnost. Pamatuju si, jaké kolem toho dělali haló, když to vyšlo, a přitom je to jen takový vlažný pokec plný superlativů. Vlastně bych mohl s klidem na duši zase jednou použít svoje oblíbené slovo – geniálničení. Dostalo se nám totiž hodiny a tři čtvrtě, ve které se herci a tvůrci vzájemně poplácávali po zádech, jací to jsou neomylně geniální pašíci, kteří doručili širému světu to, po čem každičký jeden tehdejší teenager ze srdce prahnul a udělali to faaakt dobře. Verdikt: "Docela nuda, kterou ale stojí za to vidět, pokud jste potterhead nebo tak něco." ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[100%] Úplně jsem se z toho posral, ale vážně! ;) Tento speciální a za mě opravdu originální dokument se opravdu povedl. Takže dnes první den v novém roce 2022 jsem začal tímto ? No, rozhodně skvělá volba. Úvod je opravdu kouzelný. Ema Watson jako Hermiona se vrací k parní lokomotivě, poté si sedne do kupé a pozdraví Lenku a Ginny. Následujíc záběr na Bradavice; Hermiona vstupuje do velké síně a obejme se s Dracem. Takže tento začátek ve mně vyvolal velké emoce; skoro jako kdyby se jednalo o nový díl Harryho Pottera. Poté se to rozběhne už jako dokument. Ale záběry, kdy sedí herci Harryho, Rona a Hermiony v nebelvírské společenské místnosti jsou opravdu impozantní. Bavily mě scény, kdy tu vidíme režiséra Ch. Columbuse, který mi přišel jako největší sympaťák. I když herci považují za nejlepšího režiséra Yatese. Radcliffe, Grint, Watson zde byli určitě skvělí. Potěší i další hrstka známých herců, třeba Ralph Fiennes, H. B. Carter, R. Coltrame ale i takový Jason Isaacs, který zde vůbec nepůsobí jako panovačný a namyšlený Lucius Malfoy. Tom Felton rovněž působí jako naprostý pohodář. No, nechci tu někoho vynechávat, to bych tu mohl psát do nekonečna. Ale ten návrat herců v obdobě tohoto speciálního dokumentu se fakt vydařil. I to obsahuje spoustu zajímavostí, které teda nejsou nijak překvapivé, ale působí to dobře, když ty zajímavosti slyšíme z úst těch dotčených herců. Nejvíc mě zaujalo, že do sebe Emma Watson a Tom Felton byli zamilovaní, nebo jak se Watson v jisté chvíli cítila osamělá a zvažovala, že po Ohnivém poháru s rolí Hermiony sekne. Často jsem měl během tohoto počinu nutkání se rozbrečet díky takové vlně nostalgii. Ke konci, kdy padli slzy ústředních herců, se i mě trochu kalily oči. K tomu to má i nádherný hudební doprovod. Takže skvělá spokojenost a i když jsem si asi před rokem dal repete celé série, tak i letos si do měsíce tuto ságu zopakuji. Završím jí jako bonus i oběma Fantastickými zvířaty a budu se těšit v dubnu na nový díl, nesoucí název Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. Nebude to ono, ale aspoň mi to trochu Harryho přiblíží. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Moje drahá polovička je potterhead, logicky jsme tedy museli na tuhle vzpomínkovou akci koukat. Nemůžu říct, že bych byl nucen - sám jsem byl zvědav na zajímavosti z natáčení, protože ačkoliv se nejedná o nijak převratné dílo, HP je jedním z důležitých pilířů filmového průmyslu. Ať se to někomu líbí nebo ne. Bohužel těch zajímavostí moc nebylo, natož těch o efektech (přiznejme si ale, že v tomhle ohledu není HP sága ničím zajímavá. Má však výhodu ve svém stáří, protože některé efekty byly vytvořeny za pomocí zmenšenin a dalších triků, které se dnes řeší už pouze přes modré pozadí a CGI). Zbytek je pouze o jednotlivých přátelských a platonických vazbách mezi jednotlivými protagonisty a jelikož já potterhead nejsem, nostalgie mi tu nic neříkala. Také neustálé plácání po zádech (mnohdy nezasloužené) a přeříkávání scénáře moc dobře nepůsobilo. Zábavu do tohoto dokumentu přinesla HBC - při každém její slovu jsem se musel smát. Z tohodle se určitě dalo vytřískat víc. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Hodinu a pol sledujete zostárnutejšie tváre z Harryho Pottera, ako sa navzájom neustále tľapkajú po pleci a velebia a vynášajú sa do nebies, že sú ako rodina a prizvukujú, že aký zásadný, podstatný a nenahraditeľný bol každý jeden štek a ako by sa to to bez toho, alebo onoho herca rozpadlo a nefungovalo, lebo práve on tomu dal hĺbku a vystihol to a bez neho by to nebolo tak úchvatné a že natáčanie s tým, alebo oným hercom bolo pre každeho z toľkých dovodov to najlepšie v kariére. Prdlajz. Milión ďalších hercov by tomu vtisklo svoj osobitý xicht. Kecy, ako všetky iné promo rozhovory... Halda až príkro sladkých rečičiek, ktoré sú tým viac gyčové, čím viac sa snažia tlačiť na sentimentálnu strunu. Jasné, chápem, že na stretávke pri ohliadaní sa o každom len v dobrom (a o mŕtvych zvlášť), ale tak po hodine to už prestáva byť nostalgické a začína byt otravné počuť od piateho herca to isté "šokujuce" priznanie, že za desať rokov filmovania pri tej ságe dospel/zostarol/umrel a spriatelil sa s celým štábom a ten, alebo onen mu je ako otec/brat/ujo/dedo/spriaznená duša a pod. Nič viac. Ako nostalgický komentár pre skalných fanúšikov to ujde, no inak je informačná pridaná hodnota nula bodov a nebudete o nic moc múdrejší na konci, než na začiatku. Vlastne, kecal by som. Zistil som pri sledovaní, že umrela Helen McCrory minulý rok, čo ma zamrzelo, ale skôr v súvislosti s nastávajúcim finále Peaky Blinders, než pri spomínaní na Harryho Pottera. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama