Reklama

Reklama

Nová škola šaolinu

  • Hongkong The New Shaolin Boxers (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Zhong Jian (Alexander Fu Sheng), mladý a arogantní kočí zachrání život mladé ženě napadené pouličním výtržníkem (Leung Kar-Yan). Jian ho lehce přemůže, ale místo aby ho zabil, ho nechá jít, což se ukáže jako chyba - pobuda ho bodne zezadu a uteče. Rána naštěstí není velká a Jian se rychle uzdraví. Jian bydlí se svým strýcem v malém panelovém domě, kde sousedi nejsou moc zvědaví na jeho nevychované způsoby. Dokonce i jeho kung-fu mistr ho odmítá učit, protože se zaplétá s pouličními gangy. Během několika příštích dnů se jeden z gangů pod vedením Feng Tian-Shana (Wang Lung-Wei) rozhodne napravit si reputaci a při pátrání po Jianovi zlikvidovat všechna místní koňská spřežení. Rozpoutá se menší bitka - a když se Jianovi postaví Feng, Jian zjistí, že s vůdcem gangu se sám nedokáže vůbec měřit. Zachrání až ho jeho mistr kung-fu - ani ten však sám Fenga porazit nedokáže. Má však pro Jiana jiné řešení. Odvede Jiana na malou samotu v horách, kde žije shaolinský mnich - ten souhlasí s tím, že naučí Jiana umění Choy Li Fut. Zpočátku však Lian tahá jen dvě vědra z vodou tam a zpátky na vzdálenost deset mil - a tak není divu, že v učení dlouho nevydrží. Když se však vrátí do města, zjistí, že jeho kung-fu mistr byl brutálně zavražděn Fengem. Když ho přejde vztek, rozhodne se Jian vrátit se do hor a dokončit svůj výcvik - a pomstít se Feng Tian Shanovi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele

Historický akčňák je zasadený do 20. storočia, stále však fungujú bojové školy a aj majstri šaolinského učenia. Naivný hlavný hrdina sa hrá na čínskeho Batmana a rád by rozbil miestne podsvetie, zatiaľčo ostatní mu to majú za zlé. Súboje sú fajnové, k záveru sa dokonca rozlieva i pár litrov krvi. Dvojka Šeng Fu a Johny Lung Wei to dobre bojovo rozhicujú a je sa na čo pozerať. Škoda, že to kazia početné nelogizmy, chovania postáv a občas i dialógy - "...a teraz si to rozdáme, len ty a ja." ...hlavná vec, že široko ďaleko nikoho niet. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Alexander Fu Sheng ve filmu New Shaolin Boxer, to je pro mně koncentrovaná mana. Syrový příběh mladíka, který žije v městě okupovaném místním bossem a jeho nohsledy(jako obvykle)má hodně novátorských aspektů. Chang Cheh si hrál se střihem, s barevnými filtry, sázel na přízračnou atmosféru opuštěných ulic a skvělou choreografii bojových scén. Souboj, ve kterém Fu Sheng bojuje s Wang Lung Weiem, ozbrojeným wolwerinovskými drápy je jeden z nejlepších, co jsem kdy viděla. New Shaolin Boxer je po všech stránkách skvělý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po právu zapomenutý snímek s minimem akce, která je navíc i na svou dobu dost mizerná. Raději cokoliv staršího od Chana nebo Li. ()

GNTRS 

všechny recenze uživatele

Nová škola šaolinu určitě nepatří mezi to lepší od SB. Většina stopáže filmu (cca 2/3) není moc záživná, spíš nudná. Počínaje výcvikem se laťka trochu zvedne. Škoda ale, že ani výcvik není propracovaný a správně brutální – žádná "The Cruel Tutelage of Pai Mei" se nekoná, i když vědra s vodou a hromadou schodů tedy ano. Souboje na závěr jsou celkem OK – navíc s nečekanou pointou, jestli se tomu tak dá říct... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Akční režii měl na starost Chan Sat Yat. (Epistemolog)

Reklama

Reklama