Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je to vlastně krajně nezodpovědné servírovat k snídani vajíčka naměkko! Pod skořápku není vidět, kdyby bylo zkažené, mohlo by vyvolat leknutí, odpor a způsobit celodenní nechutenství!“ Tato slova vykřikuje na své zničené královské rodiče princ Hektor (O. Vetchý). Však také král (P. Nárožný) s královnou (J. Brejchová) mají důvod ke smutku. Těšili se, že předají vládu synáčkovi a sami odjedou na letohrádek. Copak to ale jde? Moc dobře vědí, jak nezodpovědným a lehkomyslným panovníkem by jejich syn byl… Krále napadne požádat o pomoc čarodějnici Valentýnu (N. Boudová). S jejím příchodem na královský hrad se ale začnou dít věci. Když princ vypije nápoj zodpovědnosti – stane se z něj nesnesitelný pedant a puntičkář. Účinky lektvaru byly silnější, než Valentýna předpokládala… (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Jestli se Vám nelíbí můj lektvar, tak si to nechutenství můžete pořádně vychutnat…“ Vtipem tahle pohádka téměř přetéká (ač možná je víc pro dospělé než pro děti - viz třeba hláška o hloupém nápadu, který "přišel z hradu" ). Jen k závěru jsem už měl pocit, jako by jejím tvůrcům nějak docházel dech. Každopádně Ondřej Vetchý coby zodpovědný/nezodpovědný princ Hektor je vážně kouzelný. U Petra Nárožného (ač má asi nejvíce vtipných hlášek - viz třeba "Blázen nebyl, měl jen trvalé potíže s hlavou..") takový komický standard. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zmatený, lehce degenerovaný král chce, aby to syn dotáhl dál než on sám, k tomu je ale třeba, aby synek začal být zodpovědný. Čarodějka, která si sama odčarovala paměť, vyučená u čarodějky, která se definitivně sama zaklela v kočku, je jistě nejlepším možným řešením, tedy ne ona, ale lektvar, který princi uvařila, on chudák (no opravdu pitoma, celý tatínek) myslel, že na nechutenství. A princ se i zodpovědně zamiluje a vlastně jediné, co se nepodaří je, že králi není umožněno sledovat čmeláka ve špiritusu. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Vyhráli si s dialogy a ani zápletka nepostrádala vtip. Ale neukázali, proč v sobě ti dva našli zalíbení a členové královské rodiny nevypadaly že mají dobré povahy, princ zůstal rozmazleným a se způsobem svých odpovědí by si nedal s náctiletými adolescenty 21. století. Možná aby si je získal? Nezdvořilý a druhé vinící ze svých chyb, mládí se snadno odpouští, ale mít takového budoucího krále? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je tak přehnaně vtipné, až to na tu přehnanou vtipnost dojíždí. Občas se člověk zasměje, ale častěji je to až nepříjemně střelené, fóry jsou zde pro fóry, a ne aby pobavily, a některé vtípky jsou už tak nějak zbytečně a navíc (např. čichací sůl nad zlato. Navíc je to zdlouhavé - půl hodiny se hraje o to, jestli princ vypije lektvar, a když ho vypije, tak aby zas nebyl zodpovědný. Vetchý navíc chvílemi tak těžce přehrává, až vypadá spíše jako dementní synek s roztroušenou sklerózou, a ani čarodějnice by se do takového pitomečka hihňavého nezamilovala. Ale jak říkám, pár vtipů je povedených, jenže na tu stopáž je jich málo, více je těch nepovedených až trapných. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Jak stojí většina ateliérových pohádek za starou bačkoru, tahle je něco docela jiného. Brilantní král pana Nárožného (tuším, že ne první v řadě), jeho skvělá královna Jana Brejchová a ostatní jim zdatně sekundují. Velice vtipné a zábavné, i když je možná pravda, že to je spíš pohádka pro dospělé než pro děti :-) Čmelák ve špiritusu pravítkuje, ale prima frků se tam najde víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama