Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiřina Bohdalová, Iva Janžurová, Jiřina Jirásková, Miroslav Vladyka, Zdeněk Řehoř a další v televizním přepisu klasické komedie J. N. Nestroye. Titus (M. Vladyka) má v životě smůlu. Jeho handicapem je jeho zrzavá kštice, kvůli které nemůže sehnat žádné zaměstnání. Nakonec se dostane do pivovaru, kde prohlašuje, že je synem majitele tohoto podniku. Za ponižujících okolností je vyhoštěn a dostává se na zámek, kde roztáčí hru záměn, která se zpředmětňuje v převlecích do různých paruk. Tyto paruky zároveň umožňují Titovi společenský vzestup až ke komickému rozuzlení... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Terva 

všechny recenze uživatele

80% Tak jo, tohle šlo, už jen herecké obsazení dává naději. A je to komedie a já se i zasmál, vlastně zasmál jsem se dost. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní satirická komedie, která si bere na paškál pokrytectví a předsudky ve společnosti. Tady je navíc zasazuje do období vzniku kapitalismu, takže si navíc dobírá ten skomírající zámecký svět, který bere za své ve střetu s podnikatelským elánem lichváře a pivovarníka skvěle zahraného panem Sovákem. I když má hra pomalejší televizní tempo a televizně vyhlížející kulisy, jejím plusem je výborné herecké obsazení a řada satirických hlášek. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

martins 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem narazil na název této pohádky nebo spíše komedie, kdysi jsem ji viděl v tv, v neděli ca 13:10, v hlavě mi utkvělo, že zde hrál Vladyka a Bek a že hlavní hrdina je chuďas a má zrzavé vlasy, díky náhodě, když se dostane k paruce a svým schopnostem se dokáže prodrat ve společenském žebříčku vysoko, najde lásku, štěstí a tuším nakonec je po něm pojmenováno i pivo. Ale Igonda - Ševčíková v tom jistě nehraje. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Stále svěží crazy komedie s vynikajícím ženským obsazením. Miroslava Vladyku nemám úplně v lásce, ale podává zde velmi slušný výkon a nenechá se zastínit zkušenějšími partnerkami. Jiřina Bohdalová, Iva Janžurová a Jiřina Jirásková (myslím, že se v této sestavě sešly snad jen ve Světácích) využily svůj prostor naplno a dělají z této zdánlivě jednoduché konverzačky nadprůměrnou podívanou. Je to jeden z těch případů, kdy vás herci uchvátí natolik, že vás ani nezamrzí, že jde o pouhou tv inscenaci s papundeklovými kulisami. Jediným důvodem, proč nedám pět hvězdiček, je, že inscenace mírně potlačila původní víceznačnost hry. Obrousila její hrany, chcete-li. Podrobnější reference zde: http://modrakrev.blogspot.com/2010/03/talisman.html 80% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Svého času populární divadelní hra Johanna Nepomuka Nestroye, vrhající své satirické ostří na bezcharakterní šosáky i zdegenerovanou šlechtu, našla v televizním provedení pod režijním vedením Jaroslava Dudka oporu především v ženském hereckém obsazení. Jiřina Jirásková (hraběnka), Jiřina Bohdalová (zahradnice) a Iva Janžurová (komorná) dokázaly z poněkud obstarožního kusu vykřesat alespoň slušnou zábavu. Definitivní vítězství kapitalismu nad feudalismem. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama