Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Harenger hledá služebnou. Najde však "poklad". Komedie podle povídky W. S. Maughama.  V duchu jemného anglického humoru se nese příběh zapřísáhlého starého mládence Richarda Harengera, který hledá pro svou domácnost služebnou a panskou v jedné osobě. Jeho nároky nejsou malé a tak je jeho hledání velmi krkolomné a dlouhé. Je však korunováno úspěchem. Harenger nakonec objeví "poklad". Jmenuje se Hillová a je zosobněním dokonalosti. Loajální, spolehlivá, pečlivá, diskrétní... splňuje i ty nejtajnější Harengerovy představy o panské. Ba co víc - má neuvěřitelnou vlastnost - plní přání svého pána dřív, než je on stačí vyslovit. Zdá se, že čte myšlenky. Jak nebezpečné! Navíc je i přitažlivá. Rovněž velmi nebezpečné. Harenger se docela rád svěří do její dokonalé péče. Dokonce tak rád, že jednou po vydařeném společném večeru se oba probudí v jedné posteli. Pan Harenger a jeho služka. Skandál na obzoru! Harengerova hrůza je bezmezná! Hlavně, aby Hillová nechtěla sňatek... Co však Hillová bude skutečně chtít a bude-li Harenger schopen jí vůbec něco dát a co tím eventuálně získá on sám nebo i ona, to ponechme v tuto chvíli s otazníkem...
Hra nás upamatuje na sice starou, ale často zapomínanou pravdu, že lidé se zaslepeně plahočí za vzdálenými obzory a cíly, kterých stejně nemohou dosáhnout a uniká jim, že skutečné poklady mají na dosah ruky nebo že se procházejí kolem nich. Salonní konverzačka stojí na skvěle uvolněných a přesných hereckých výkonech Nely Boudové a Viktora Preisse, v hlavních rolích Herengera a Hillové, dále pak Boba Klepla, Veroniky Žilkové, Vilmy Cibulkové, Františka Němce, Gabriely Wilhelmové a Miroslava Táborského v dalších rolích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Vynikající zábava v anglickém stylu o hledání dokonalé služebné s tak perfektním obsazením, že se to věru nevidí každý den. Až se to zase bude vysílat, nesmíte to propásnout! ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Tak skvostnou konverzačku jsem si musel natočit . Díky tomu ji mohu vychutnat jako dezert kdykoli se mi zachce a nemusím čekat na reprízu v tv . Přeji nám více takových aktovek .Váš nervozní důchodce Honza:-) perfektní hlášky: Žilková: " A je to kurva" to nemá chybu děda honza:-) na hercích bylo vidět že se bavili také :-)24.1.2019 tak tuto nádheru mám stále rád i dnes:-)11.5.2o2o i dnes 1.8.2o2o :-) i dnes 3o,9.2o2o:-) 11.12.2o2o:-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Inteligentní britský humor z obrazovky jenom sálal. Lahůdkoví herci, mezi kterými bych vyzdvihl Bohumila Klepla, jeho herectví sem perfektně sedne a zamlouvá se mi moc a moc. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Komorní konverzační drama jako vystřižené ze staré Anglie, ve kterém se i herci viditelně baví. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama