Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě povídky zpracované na námět povídkové knížky Karla Michala - Bubáci pro všední den. V první povídce - Mrtvá kočka - je spisovatel (Jiří Lábus) konfrontován s mrtvou mluvící kočkou. V povídce Kokeš se musí zase novinář (Ladislav Potměšil) vypořádat s nabídkou služeb trpaslíka Kokeše, který zabíjí lidi. V obou povídkách vystupuje nadpřirozený úkaz jako katalyzátor stavů a dějů, který dává nahlédnout do malých českých poměrů. Na rozdíl od knížky je děj přesazen z šedesátých do devadesátých let minulého století. (slunicko2)

(více)

Recenze (3)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dvě fantaskní povídky. První, Mrtvá kočka, je malá černá komedie, v níž Jiří Lábus a Dagmar Veškrnová hrají manžele, jimž vletí do bytu mrtvá mluvící kočka, která si libuje v projevech na socilaistické téma. Vřele doporučuji. Druhá povídka Kokeš s Ladislavem Potměšilem je už o něco slabší, ale taky stojí za kouknutí. Naďa Konvalinková v ní hraje nezvykle zápornou roli. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Necitlivý přístup k látce dal vzniknout jakési parafrázi na televizní bakaláře. 1) Svižnou duchaplnou satiru povídkové knížky Karla Michala (mj. autora scénáře k filmu Bílá paní) převedla scenáristka Jarka Kovaříková do těžkopádných českých komunálních bažin. Přidání nového rozměru - srovnání před- a polistopadových poměrů v zemi příběhům neprospělo. 2) Ani Vorlíčkova režie a hvězdné herecké obsazení pak už nemohlo na věci nic změnit. Škoda. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama