Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (670)

numi 

všechny recenze uživatele

Pixar opět dokazuje, že umí a že na něj poli animovaného filmu nikdo nemá (až na výjimky). Výborně propracovaný svět strašidel i samotný systém strašení je bezchybný, každá příšerka je originální, příběh strhující, nenatahovaný a dostatečně krátký, film zbytečně nehraje na emoce, ale snaží se prostě a jednoduše diváka pobavit - prostě nefalšovaná rodinná zábava se vším všudy. Komické gagy střídají neomalené romantické výlevy obou hlavních strašidel (ať už k opačnému pohlaví či dítěti), do toho sem tam vpadne nějaká ta akční scénka, která si nic nezadá ani s hranými (a mnohem nákladnějšími) scénámi. A nesmím ještě zapomenout na dva naprosto slizké slizouny, kteří mají svůj osobitý šarm a styl a bez kterých by to prostě nebylo ono. Příjemná oddechová zábava pro celou rodinu! A to se jen tak nevidí. [říjen 2006] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vtipný příběh, spousta nápadů, sněžný muž s citronovou zmrzlinou, neskutečně roztomilá Boo, slizký Randall, sladce dojímavá poslední scéna a jeden z vrcholů, které se Pixaru povedlo vyrobit. Nejlepší pohádky totiž vždycky vzniknou tam, kam se ještě nikdo neodvážil. Ve světě příšerek, které nejsou zase tak děsivé a kde si nikdy nejste jistí, kam které dveře vedou a kdo za nimi čeká. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších animáků všech dob. Originalita se podle mne skrývá v námětu strašení dětí. Sice se do filmu často promítali výdobitky moderní společnosti což filmu nepatrně škodilo. Velice rád se na Příšerky koukám znovu a znovu je to něco jako Shrek, který je taky nezapomenutelný. Na DVD se mi velice líbilo i vstupní memu které je velice jednoduché, ale originální. Film se povedl i když má trochu slabší scénář. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příšerky jsou další z kultovních filmů nepřemožitelného Pixaru. Ten vždycky dokázal přinést něco neokoukatelného a svěžího, a ne jinak tomu je i u Příšerek (s ručením omezeným). Hlavní hrdinové, Mike a Sully, jsou jak je u Pixaru zvykem, nesmírní sympaťáci a skvěle tvoří atmosféru filmu. V této době byl Pixar zkátka na vrcholu a všechny filmy byly skvělé. Animace je výborná, a i v dnešní době se je na co koukat; jaký malý jsem to doslova žral. Hlavně Sullivan vypadá naprosto famózně...100% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príšerky chodia strašiť deti, pretože vystrašený detský krik dodáva energiu ich mestu. Jednoduchý nápad, ktorý funguje na prvú dobrú. Príšerky sú všemožných tvarov a druhov, no zo všetkých najviac vyčnieva Sully. Veľká chlpatá potvora, ktorá je v trápení detí najlepšia z najlepších. Jedného dňa sa však stane nedopatrenie a malé dievčatko zavíta do sveta detských trápiteľov. V tom momente sa začne pomaly, bojazlivo, nesmelo, roztomilo, nemotorne budovať medzi nimi vzťah, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani najklasickejšie Disneyovka. A práve v duchu starých animovaných filmov malé dievčatko zažíva dobrodružstvo počas ktorého sa nielen zabáva a smeje, ale občas sa aj bojí, plače, je v nebezpečenstve. Hlavne však nachádza kamaráta. Příšerky s.r.o. nemajú príbeh, ktorý by sám o sebe bol skvelý. Ale podarilo sa im vytvoriť až dojemný vzťah medzi postavami, vďaka ktorému proste musíte túžiť po tom, aby sa dvere ešte raz otvorili. Bu a James P. Sullivan a.k.a. "Sully" a.k.a. "Cica" sa vyšplhali na 5* animovaný Olymp. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (59)

  • V závěrečných titulcích se mezi herci objeví také děti, jejichž křiky byly použity ve filmu. (Mr.Critic)
  • V pokoji Boo si na podlaze můžeme všimnout známého Luxo Ballu. Ten se poprvé objevil v krátkém filmu Luxo junior (1986). Na podlaze také leží kostky z filmové ságy Toy Story: Příběh hraček (1995). (SONY_)
  • Film se v roce 2002 stal nejprodávanějším titulem na DVD a VHS. (Elbarto08)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama