Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (670)

repe 

všechny recenze uživatele

Propracované, pohádkové a vtipné. Pixar, ano. Ale také velmi originální nápad. Dětský jekot jako zdroj energie? Sofistikované tovární systémy s milióny dveří, tvrdý řád a strašící zaměstnanci, totiž monstra? No to se ví, že z toho je trhák. Je to určené spíše dětem, ikdyž se mi to ze začátku nezdálo. Je to podáváno tak, jako kdyby děti byli mnohem děsivější (ruku na srdce, někdy to tak je), což je pro ně určitě koukatelnější. Po jakém jiném filmu je můžete sledovat, jak koukaj do skříní a pod postel s cílem potkat toho chlupáče, sledovat jak se bojí on a zasmát se? Třešničkou na dortu jsou závěrečné titulky a "herecké" bloopery. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v Pixar maratóne s ďalšou klasikou "Monsters Inc".. Keď som tento film videl prvýkrát, stal sa veľmi rýchlo jedným z mojich najobľúbenejších. Skvelé postavy, vynikajúci príbeh, na svoju dobu stále veľmi unikátna animácia (dnes už počítačovou technikou animujú všetky veľké štúdia) a záver, ktorý ma presvedčil, že by som chcel vidieť viac. Čo mi pripomína, kde je vlastne to pokračovanie, na ktoré už čakám minimálne 15 rokov? Je tu kopec možností, ako by ten film mohol pokračovať a podľa mňa by stálo za to vidieť aspoň jednu z nich v novom filme. A nie ísť na univerzitu. Neviem čo by som mal o tomto filme povedať, čo už nepovedali všetci ostatní. V prvom rade povedzme, že Sully je skvelou postavou a jeho vzťah s malou Boo je veľmi dobre zachytený. Film je správne vtipný, správne dramatický a rovnako má v sebe dostatočné množstvo emócii a láskavosti, čo dokážu len najväčší majstri v Disney a Pixare. Myslím si, že Mikovi sa tu až tak veľmi vilm nevenuje, no to nevadí. Dokázali z neho tvorcovia vyťažiť relatívne dosť a má tu pár scénok, ktoré stoja za to. Vedľajšie postavy slúžia skôr na humor, no vôbec to nevadí. Podľa mňa sú veľmi zapamätateľné. Najlepšie časti filmu sú podľa mňa v sklade dverí, kde máme obrovskú naháňačku s Randallom a záverečné dve minúty, ktoré pre tých, ktorí film nevideli nebudem spoilovať. Keby mám povedať nejaké negatíva, tak by som asi povedal, že zloduchovia nie sú jedni z najlepších, ktorých som videl a dalo sa z nich vyťažiť oveľa viac. Najmä z Randalla. Pre mňa film funguje, sú v ňom skvelé momentky a prial by som si, aby som niekedy videl to dlho očakávané pokračovanie. Uvdíme. Možno sa tvorcovia v Pixare k tomu raz dostanú. Ja by som si to prial. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Klasický Pixar, klasicky klasický příběh zasazený do neklasického prostředí - v tomto případě mezi strašidelný svět příšer! No, zas tak strašidelné to není, jelikož ony příšery jsou jaksi mile animované a víc než slizce působí většinou plyšově. Nám odrostleším může být trochu líto, že se Pixar tentokrát zaměřil opravdu především na své mladší diváky, ale i tak si určitě odnesete z projekce zážitek, už jenom kvůli obvyklé přehršli nápadů, které pro nás hodní pixarští tvůrci přichystali (elektrické spotřebiče příšerek fungují na dětský jekot, který se musí strašením "těžit", příšerky jsou z malých dětí k smrti vyděšené apod.) 70% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Pixar opět dokazuje, že umí a že na něj poli animovaného filmu nikdo nemá (až na výjimky). Výborně propracovaný svět strašidel i samotný systém strašení je bezchybný, každá příšerka je originální, příběh strhující, nenatahovaný a dostatečně krátký, film zbytečně nehraje na emoce, ale snaží se prostě a jednoduše diváka pobavit - prostě nefalšovaná rodinná zábava se vším všudy. Komické gagy střídají neomalené romantické výlevy obou hlavních strašidel (ať už k opačnému pohlaví či dítěti), do toho sem tam vpadne nějaká ta akční scénka, která si nic nezadá ani s hranými (a mnohem nákladnějšími) scénámi. A nesmím ještě zapomenout na dva naprosto slizké slizouny, kteří mají svůj osobitý šarm a styl a bez kterých by to prostě nebylo ono. Příjemná oddechová zábava pro celou rodinu! A to se jen tak nevidí. [říjen 2006] ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dlho som zvazoval, ci dam tomuto filmu 3 alebo 4 hviezdicky, ale rozhodol som sa pre 4, kedze posledna tretina filmu ma k tomu donutila. Film ma celkom zaujimavu a originalnu zapletku, ale zdal sa mi byt az prilis detsky na rozdiel od Doby ladovej alebo Shreka, ktore mam zatial najradsej. Pre male deti je to ale vynikajuca animovana komedia. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (59)

  • V pokoji Boo si na podlaze můžeme všimnout známého Luxo Ballu. Ten se poprvé objevil v krátkém filmu Luxo junior (1986). Na podlaze také leží kostky z filmové ságy Toy Story: Příběh hraček (1995). (SONY_)
  • Scéna, kdy strašáci nastupují ve strašící místnosti, odkazuje na film Armageddon (1998). (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. října 2001 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama