Reklama

Reklama

Bakaláři 1997


Dobrá zpráva (E17)

(epizoda)
  • angličtina Good News (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 35 min

Obsahy(1)

Dobrá zpráva je bakalářská povídka, která se odehrává na vesnici mezi rekreanty. Miroslav Donutil v hlavní roli znamenitě hraje muže, který si chvíli dělá plané naděje, že se změní politický vývoj, jenž se mu nelíbí. Tato povídka získala v roce 1997 cenu Trilobit za přínos původní televizní a filmové tvorbě. (oficiální text distributora)

Recenze (65)

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil v životní herecké formě. Jeho brilantně ztvárněný zarytý bolševik vzpomínající na "staré dobré časy" je i po šestnácti letech dokonalou ukázkou toho, jak cyklické a stereotypní dodnes jsou argumenty zastánců dřívějšího režimu. Ty samé řeči, které Donutil svým nanapodobitelným způsobem (jako bych v něm viděl politruka Troníka po 20 letech) láduje do hlavy Kleplovi, Holubové a Bedrnovi, dnes furt slyším z úst soudruha Falmera a dalších rudých sviní. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Dobrý zprávy - dobrý kafe." "Dobrou noc." Čtyři roky po Šakalích letech se na tandem Hřebejk-Jarchovský začalo zvolna zapomínat. Další film se zdál být v nedohlednu, tak vzali zavděk příležitostí chopit se jednoho dílu Bakalářů. Kvůli tradičnímu problému - slabým diváckým námětům - zasáhli o něco víc, než bylo zvykem. A zatímco první dvě povídky si nikdo nepamatuje (i já bych rád zapomněl), z Dobré zprávy se zvolna stává tv evergreen jako Uspořená libra nebo Bohouš. Není divu. Excelentní souboj Donutila a Holubové nemá chybu. Špičkový film, i když jen půlhodinový. 100 % ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Parádně a trefně zpracovanej konflikt dvou (z) polistopadovejch typů lidí - zástánců starejch pořádků a vyznavačů hesel způsobu "tenkrát bylo líp, teď je všechno špatně" na straně jedný a těch, co maj pocit, že konečně můžou dejchat a začít nějak normálně a svobodně žít, na straně druhý. Docela nenápadně je tam schovaná spousta zajímavejch myšlenek a až provokativních výměn argumentů, aniž by to ale působilo jakkoliv školácky nebo šroubovaně. Jen ten konec moh bejt zajímavější nebo nějakej údernější, myslim, že Hřebejk i ten film samotnej by na to rozhodně měli. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připadá že jako Tarantino měl před Pulp Fiction své Reservoir Dogs, měl Hřebejk před legendárními Pelíšky toto. I herecké obsazení je dost obdobné - nehledě na autory předlohy. Jak Donutila nemusím, tady svého komanče zahrál naprosto dokonale. Oni mu tyhle role blbů nějak přirozeně sednou. Humor nedře, je přirozený, bohužel místy černý. Při pohledu na dnešní politickou scénu se děsím vědění, že ve vládě je spousta těch, kteří vzpomínají na tenkrát a nějaké to bratrské osvobození by se jim vlůbec nepříčilo. 4 lusky! * * * * ()

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil v podstatě exceluje ve všem, jeho herecké umění patří k těm neopakovatelným. Za tento výkon bych mu dala ještě jednu hvězdu navíc. Bohuslav Klepl a Eva Holubová byli rovnocenní partneři, bez kterých by také hra nevyzněla tak svěle, jak se stalo. Místo xkrát do roka (jako se pouští trilogie Slunce.....atd, Kameňák ...a jiné - které stejně už všichni známe zpaměti) bych do televizního vysílání zařadilá daleko více takovýchto krátkometrážních filmů. Pane Hřebejku, skvěle odvedené dílo..... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama