Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co způsobila jedna novinářská kachna v pohádce s drakem, princeznou a vzduchoplavcem... S dnešní Pohádkou pro pamětníky se vypravíme do království, kde vládne král s princeznou, které připadá běžný život v království příliš nudný… Když vzduchoplavec Jan (M. Eben) se svým balonem omylem přistál na jednom dvorku, rozhodně netušil, že bude pasován na bojovníka s tříhlavým drakem. A už vůbec se mu nechtělo zápasit o ruku princezny Dórinky (M. Kuklová), a tak mu musela pomoci Roberta Vaňousková (Z. Jandová), dcera redaktora Královských novin (L. Mrkvička)… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Všechny použité prvky by v pohádce byly fajn, modernizace, humor (spíš pokus o něj), technika, rozmazlená princezna, nedorozumění, kdyby to nebylo použito v celku, který je neuvěřitelná slátanina. Škoda takového obsazení v pohádce tak špatné. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Takový český Network. No, to byl spíše vtip - ale trochu o moci médií to je - ne? V každém případě třicetiletý Eben svého holobrádka zvládá celkem úsměvně a tři hádající se drakovy hlavy jsou také roztomilé. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

- - - si mohla Jandová vzít nějaké pořádnější brýle (třeba svoje), když už je má celou dobu na sobě... no ale buďme rádi za ty dary ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Balónová pohádka je moderní televizní pohádka s tím nejbizarnějším drakem, jakého můžete v televizi vidět. Nevypadá vůbec jako drak, nýbrž jako shnilá hruška, ze které vylejzají tři červi. Jenže je tam také od toho, aby lidi pobavil a ne je vyděsil. Moderní pojetí pohádky je vidět téměř v každém záběru. Nejdříve u psacích strojů sedí toporní novináři, poté Marek Eben spadne na zámek s létajícím balónem. Tím výdobytky průmyslové revoluce teprve začínají a pokračují přes fonograf či fotoaparát. Co mi ale vůbec neseděla, tak obsazení Marka Ebenovi, který byl nejdříve pasován do role toho, co má jít zabít draka. Ten se tedy na tu roli vůbec nehodí. A kromě toho se měl i ucházet o princeznu a na jeho levém prsteníčku je vidět snubní prsten. :-) Zřejmě si jej zapomněl před natáčením sundat. A Michaela Kuklová byla ještě horší. Nejen že hrála úplnou krávu, tak je to tady ještě takové mladé tintítko v hrůzostrašných růžových šatech. [108. hodnocení, 5. komentář, 62%] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama