Reklama

Reklama

Už se vám někdy ztratily dveře od bytu? Pravděpodobně ne a buďte rádi, poněvadž nahradit takovou ztrátu není tak snadné. O tom, i o mnohém jiném, například o vztazích mezi lidmi, špičkování mezi sousedy Papírníkovými (P. Nárožný a J. Synková) a Laštovkovými (J. Kemr a P. Popelka), vypráví tato malá televizní komedie, kterou natočil podle scénáře M. Čepelky a Z. Svěráka v roce 1976 L. Smoljak (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Někdo mi ukradl vchodové dveře do panelákového bytu. Byly takové krásné, béžové, tvar obdelníkový, spíš vyšší než širší, na štítku jsem měl strojem napsáno Papírník Libor a bylo tam takové kukátko s čočkou. Příslušník SNB se při objasňování činu jevil poměrně tápajícím, v půjčovně mi žádné dveře nechtějí půjčit, stejně jako na dni otevřených dveří ve vodárnách a pojišťovák, přestože zklamáním se rána jitří, mi nechtěl nic zaplatit, neboť dle nějakého § 20 nedošlo k pojistné události. Mám sice podezření na to, kdo mi dveře zcizil, ale radši požádám diváky, aby se na tuto detektivku také jukli a pomohli mi odhalit obzvláště nebezpečného pachatele. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Milá, krátká, blbůstka, kterou táhne Nárožný na jedné a Kemr s Popelkou (herec Ypsilonky, se svým neherectvím jasný aspirant do divadla Járy Cimrmana!) na druhé straně. 35 minut je na základní mikronápad trojice Svěrák, Smoljak, Čepelka ažaž, ale co chvíli vykoukne někdo, kdo Nárožnému pomůže (chichotající se Kořínková, pojištovák Lohniský). ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Sběratelům kuriozit vřele doporučuji, ale bacha, jen pro silné nervy. No pár pěkných proslovů se v té strusce najde, pojišťovák Lohniský má nádherný part, nehrající soused Popelka mohl udělat skvělou kariéru u cimrmanů, slečna z půjčovny je k sežrání, vteřinový dr. Svěrák olizující obálku rovněž a Synková je cooltovní jako vždy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Typický cimrmanovský slovní humor v televizním příběhu, kde si z tím viditelně a s elánem pohrál Petr Nárožný. Takovýto námět je i výborným adeptem na skutečně ztřeštěnou komedii, ale duo Svěrák-Smoljak zde i s Čepelkou to pojali zcela po svém a jako vždy s nestárnoucím humorem. K této televizní povídce se dá vracet jako ke každé jejich tvorbě. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak to bola blbosť, takúto zápletku by nevymysleli snáď ani prváci na základnej škole. Našťastie sa zišli prvotriedni herci a tak dialógy boli prirodzené, občas aj vtipné, hlavne s poisťovákom Lohniským. Ale cez (ne)zmysel celej komédie sa nedokážem preniesť, aj scenárista Svěrák môže občas sklamať. –––– Madla je hlídací pes? Cvičený? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Protože Smoljak měl ambice režírovat film, ale na Barrandově mu jej bez předchozích zkušenosti nesvěřili, vznikl z pera Svěráka scénář k tomuto filmu, který mu otevřel cestu k režii. (sator)

Reklama

Reklama