Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Recenze (211)

Slimak 

všechny recenze uživatele

Kuuuchař je umělec a psychológ a stratég....kinoautomat na který jsem moc rád koukal...Sváťa Kuřátko maká po kuchyních a dějou se mu blbosti....a my mu musíme poradit třebas jestli kopnout do hrnce nebo z něj vylejt vodu na ředitele cirkusu co stojí vo pár čísel dál..nebo jestli má spíš se na to vykvajznout a jít radši nosit dříví do lesa..kuuuchař je umělec a psychológ a koumes,u stolu každá naše trampota má svou mez... ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

JOOOO, tak Sváta Kuřátko prostě jel. Za komančů se tenhle televizní interaktivní "experiment" stal doslova hitem. Lidé zhasínali a rozsvěceli po celé Praze okna, podle toho, jestli měl Kuře napráskat špatně vařícího kolegu, nebo se na to vykašlat a hledět si, aby dobře zahustil svíčkovou. Poté, co ho ČT zopakovala a já ho měl možnost vidět prvně musím říct, že když si odmyslím ty komančistické kecy, tak tu máme výborný pohled do gastronomického zákulisí...A pokaždé sem měl strašnou chuť na něco dobrého.. No a Dvořák tu hraje vyjímečně obstojně. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál u mě v průběhu let klesl od nadšení až k relativně solidnímu průměru. Nejenom kvůli tomu, co tady píší ostatní (hodně toho komunálu a vlastně nemožnosti volby - i z tohoto důvodu je srovnávání s Kinoautomatem mylné), ale i proto, že jsou Rozpaky natočeny rutinně, v mnoha případech až odfláknutě (stíny kamery na hercích, množství přeřeků). Spousta rozhodnutí, které Kuřátko po divácích chce, jsou jednoduchosti, které by i kuře zvládlo levou zadní. Zajímavou postavou je pro mě náměstek v podání Petra Haničince, který je takovým Štrosmajerem tohoto seriálu - žoviální, vtipný, postarší doyen. 50%. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Jak je to trapný, tak jsem se docela i zasmál. Soudruh Kuřátko a ty jeho trable. Ty bych teda nechtěl mít. Jít za soudruhem ředitelem si stěžovat nebo nejít? V publiku vždycky hlasují pouze slušní a čestní lidí, většinou dojičky, učitelky nebo zubaté studentky. Jelikož je to ale živé vysílání, tak se od druhého dílu, zůčastní celá Československá republika a to tak, že bude zapínat a vypínat žárovku. Tohle je opravdu jedinečnej unikát či jak řiká můj děda, skvost naší socialistické kinematografie... ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Za komančů to bylo něco, dneska když se na to člověk dívá je to naprosto k smíchu a uvalený jako blázen. Když si odmyslím všechny ty totalitní srance kolem, protivného Dvořáka, tak hodinu a pul každé díl řešit jednu banální ptákovinu, to je něco. Jenom protože si pamatuji jak jsem sám jako dítě blikal s vypínačema jak pitomec, dám dvě, ale když to dneska vidím nejradši bych napálil odpad. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (40)

  • Hlasovali aj diváci v televíznom štúdiu cez zariadenie, ktoré vyrobili inžinieri z Československej televízie. Pôvodne sa počítalo s niektorým z československých podnikov, ale všetky mali dlhé výrobné lehoty. Počítač presne spočítal výsledok a v hlasovacom limite prijímal aj opravy. Keď hlasovanie prestalo fungovať, hlasovalo sa ako v škole, rukami. Na reakcie divákov v televízií boli pripravení v Centrálnom energetickom dispečingu a niekoľkokrát ich počínanie snímali aj kamery umiestnené na kultúrnom dome Krakov v pražských Bohniciach. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • Svatopluk (Josef Dvořák) si na poradě pečlivě zapisuje do svého poznámkového sešitu úkoly, ale z porady odchází bez něj. (sator)
  • Kritika sa v roku 2013 vyjadrila k seriálu takto: "Dá sa povedať, že to bola beletrizovaná a surrealistickejšia verzia sovietskej televíznej šou, ktorej zámerom bolo vštepiť divákom túžbu robiť svoju prácu lepšie. Nedostatok fantázie v scenároch sa dal vysvetliť účelom seriálu: rozhodnúť, ako rozpaky vyriešia, totiž nemal kuchár Svätopluk, ale divák.“ (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama