Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická opereta francouzského skladatele německého původu Jacquese Offenbacha na stále aktuální téma, kdo je větší zloděj - banda loupežníků, nebo knížecí pokladník? (Bontonfilm)

Recenze (6)

Clowie 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší inscenace Offenbachových operet v ČT. Offenbachovy melodie jsou samozřejmě nádherné, libreto Meilhaca a Halévyho skvělé, ale ta inscenace pokulhává. Bylo to pro mě zklamání. Jakkoli Josef Abrhám a Ilja Racek odvedli neskutečný výkon v Netopýrovi, tak tady zanikají. Udělali z toho povšechnou taškařici. Vlastně ne, přehrávají. Škoda. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Operety, ani zpívané hry nemám moc rád, právě proto, že v reálném životě, nebo při hádce, či dialogu nikdo nežačne jen tak z ničeho nic zpívat. Každopádně z toho vznikla oblíbená jevištní a později i filmová záležitost. Mě to ale nebavilo, protože je to prostě nereálné... Offenbach to však uměl velmi dobře a i samotné libreto a nápad je vtipný... Prostě fancouzská fraška... Náplň skvělých hereckých osobností se však vydařila a souhlasím s Oskarem /kýčovité, banální, hloupé/, takto má vypadat opereta... ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Offenbachovsky bufózní opereta legranda granda Les Brigands (1869) alias Bandité, toť ideální látka pro esprit vtipu a satiry pod taktovkou Františka Filipa a jeho věrných. Kohorta oblíbených herců pochopila komický potenciál stařičkého libreta (na způsob Loupežnické pohádky Karla Čapka) a rozehrála se do příjemného zážitku pro oko i ucho. Výborný je obzvlášť Abrhám, Veškrnová, Kaiser a Sobota. V pěveckých partech vyniká mladá Pecková a samozřejmě Břínková jako princezna z Granady. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem byl šíleně zvědavý na pana Sobotu v operetě. Nu, moc prostoru tam neměl. Byl jsem tak nějak připraven, že to celé přeskáču rychlým posunem a že se budu nudit. Kdyby mi někdo řekl, že mne to zaujme tak se mu vysměji. Ale ono to kupodivu opravdu zaujalo a “rychloposun” se vůbec nekonal. Překvapení i pro mne. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Mně se dost často stává, že nevidím (neslyším) rozdíl mezi muzikálem a operetou. Ovšem u mistrů jako Kálmán, Nedbal ,Strauss, nebo právě, či hlavně Offenbach si je s nikým a ničím nespletu. (mě už pan Filip potěšil jak zpracoval Polskou krev, - a teď tohle,----------podařilo se mi získat nějakou prehistorickou verzi, podle mě staženou z TV na VHS a teď přepálenou na DVD,-kvalita dost děsná,-proč si to prostě nemůžu někde koupit, nebo na to alespoň občas mrknout v TV?) ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama