Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už jste někdy jedli račí nebo želví polívku? Pokud ne, nevadí. Podívejte se dnes s námi na pohádku, ve které ji mládencům, kteří se vydali do začarovaného lesa osvobodit zajatou dívku, uvaří bába Magi… Jak to všechno dopadne, zda vysvobodí zamilovaný dřevorubec Filip (P. Zedníček) svou Lesněnku (J. Boušková) z moci čarodějné báby, vám zatím prozradit nemůžeme. Ale jména hlavních představitelů pohádky napovídají, že to bude pouť spíše veselá než strašidelná. Užijete si spoustu legrace s Rudolfem Hrušínským v roli loupežníka Bujóna a Ivou Janžurovou jako bábou Magi. (Česká televize)

(více)

Recenze (133)

yarca 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejmilovanějších pohádek! doteď z ní cituju ,kudy chodím, a moje výhrůžné: "a já si dám - ZABÍJAČKOVOU!!! signalizuje všem okolo,že jde do tuhého :D.. všichni zúčastnění si evidentně užívají svoje role a já netuším,jestli je kouzelnější divobij v podání jiřího štěpničky nebo havelkův fridolín :-)..co se týče dua janžurová a hrušínský,nemám než samé superlativy! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Chřestovou si taky nedám....ale račí!" "Pe-ní-ze u stro-pu nej-sou, ty mám ta-dy v pix-le!". Pavel Zedníček poprvé jako drvoštěp aspoň pokud vím. Žádná hlubina myšlení, vlastně to je hodně schématické, ale tak nabité výbornými hláškami, které si vystačí prakticky jen s tématem polívka, že se člověk baví, ať chce nebo ne. "Račí, račí ... rači ne." ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Až do doby, kdy Hrušínský zatančil s bambitkou nad hlavou a zahřměl "já si dám zabijačkovou", jsem myslel, že jsem tuhle pohádku neviděl. Najednou jsem měl ale déžaví, vynořila se hluboko zasutá vzpomínka, jak moc jsem se Hrušínského v téhle scéně v dětství bál. Mimochodem, ta scéna by se báječně hodila do majorozemanovské Studny. Jinak herci svoje role silně přehrávali, což by tedy normálně nevadilo, protože to k pohádkám patří, ovšem v tomhle případě to zejména Janžurová šíleně přeháněla. Navíc mi děj připadal poněkud neúplný, vůbec jsem se nedozvěděl, co se stalo s oním tenistou, ze kterého zbyly akorát ty tenisky, co nosila Janžurová. A taky s tím kvalitním truhlářem, po kterém zbyly na zahradě akorát ty gumy z jeho dodávky, kterou přivezl pevný stůl a židle, jež vydržely, když do nich Divobij mlátil kyjem. A to přitom měl Divobij takovou sílu, že pouhým kýchnutím dokázal pohybovat těžkými předměty (hodiny bez kukačky, Janžurová, Hrušínský)! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jedna z mála moderních pohádek, která nepůsobí ve výsledku trapně. Hlavně je to díky skvělému hereckému obsazení, kde každému padla jeho role na míru a ve výsledku je to znát. Sice si z toho žádné poučení neodnesete, ale dobře se pobavíte - a to platí jak pro děti, tak i rodiče. Hodnocení berte s rezervou, ale v televizní tvorbě asi moc konkurenci nemá, tak proč ne 5hvězdiček. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jazykovou tvořivost, ale jinak? Místy to vypadá jako záběry z ústavu pro choromyslné. Proč se to vůbec jmenuje "Strach má velké oči", když o to v tomto snímku neběží? Hudba je taky spíš rušivá (kromě ústřední melodie). Ale chvat, kterým drvoštěp bez váhání skolí vílu Lesněnku, ten se povedl velmi. :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli kdy Baba Magi (Iva Janžurová) oznamuje Chytrolínovi (Ondřej Havelka), že želví polévka je hotová, je možné zahlédnout v levém rohu člena štábu. (Kexina)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1981 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Ač je to k nevíře, strašidla jsou z talíře". (Miggi90)

Reklama

Reklama