Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra,fajn herci.Forsythe, Williams, Buscemi a Walken jsou prostě skvělí,téměř jako vždycky. Andy Garciu jsem nikdy moc rád neměl, ale kdo mě upřímně mile překvapil byl Christopher Lloyd. Po všech těch šaškovskejch rolích v Návratech do budoucnosti nebo Denisovi byla tohle fakt moc příjemná změna.Škoda, že nedostává víc vážnejch rolí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Z žánru tarantinovské "postmoderní" gangsterky se jedná určitě o nadprůměrnou záležitost, která se většinou nebere příliš vážně - a ta sentimentální místa o lásce, přátelství a dokonce rodičovství představují odlehčení, které se dá vcelku snadno překousnout. Zaujmou rozhodně dobré herecké výkony (mě překvapil zejména Treat Williams) a celkově "konsistentní" galerie klaďasů i těch "zlých" vrahounů. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná gangsterka, která místo umění zločinců dává vyniknout jejich lidské stránce. Lidskost se ponejvíce snoubí s A. Garcíou, který už podruhé pro mě ztvárňuje muže snů. A nebudou to jen ty psí oči, současně uhrančivé i oddané. Film samotný spolu s ním se pak vyvíjí velmi překvapivě přes moemnty klidné i šokující, je přerušován zajimavým způsobem (vypravěčem i nahrávkami), který neruší, ale naopak dává vám vydechnout, až vás dostane závěrem, který se mi pak znovu a znovu přehrával v hlavě, až stále si nevěřícně říkám, že udělal to nejlepší možné, ale kdo by kua něco takového dokázal??? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy tenkrát v devadesátkách frčely a bavily mě, na VHSkách v regálech videopůjčoven jich byly spousty. Tedy baví mě dodnes, jen od repete 'Denveru' jsem si sliboval něco víc, měl jsem dojem, že je mnohem syrovější, temnější, a zatím... Začne jako dobrá coenovská gangsterka, pak přijde vata, vata, spousta vaty, kterou se divák trpělivě prokousává v očekávání pořádného finále, no a když to finále nakonec nastane, není z něj dvakrát nadšený, protože ho čekal jaksi... finálovější. A neoslazené nějakými patetickými žvásty a výjevy na konci. Největší plus: Herecká sestava, o tom žádná. No... i když ta Walkenova paruka... Největší mínus: Nadbytečná dějová linie s přiboudlým románkem Jimmyho a Dagney (úplně plochá postava). Nejhezčí scény: Policejní hlídka v akci, mrtvý boxovací pytel a Williams kontra Buscemi, jen kdyby takových scén bylo ve filmu víc... ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Pokud mám srovnat gaunery a toto, tak jednoznačně vyhrává toto, bylo to fajn, až na některé nelogické věci na kterých se staví základ, takový ten teror tam určitý byl, ale negradoval. Rozhodně se z toho dalo vytáhnout víc, některé pasáže byly i trochu absurdní, ale celkově se mi film líbil, avšak měl na víc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)
  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama