Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nechápu kde v tom všichni vidí ty Gaunery a Pulp Fiction. Film se bere smrtelně vážně, je tam silná romantická linie a postavy které si svůj osud nezaslouží. Tedy nic co by bylo typické pro tarantinovu tvorbu. Snímek z pera chamaleónského scenáristy Scotta Rosenberga je neobvyklá kriminálka, zajímavá pro styl vyprávění a ponurou atmosféru. Bohužel co získává díky režii a příběhu, tak ztrácí kvůli postavám. Steve Buscemi má skvělou roli, Christopher Lloyd a Christopher Walken nezklamou nikdy, ale zbytek je nevýrazný a lehce zapomenutelný. To platí i pro  hlavního hrdinu. Být v jeho roli Al Pacino, byl by to o dost lepší film. Jenže to můžete říct skoro o všem. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že někteří hodnotitelé zde jsou buď slabomyslní nebo v nějakém drogovém opojení. Neuvěřitelně hloupý a zbytečný film. Vůbec nedrží pohromadě. Hlavní a určující zápletka je na úrovni slohové práce prvního stupně ZDŠ. Mafián se rozhodne, že změní preference bývalé milenky jeho oblíbence, která ho opustila pro jiného. A to tak, že zapůsobí na jejího snoubence a přemluví ho (řeklo se bez násilí), aby jí nechal na pokoji. To je hodně pitomé, ale budiš. To hlavní teprve příjde. Mafián nabídne hlavnímu hrdinovi Jimmymu roční průměrný plat za jednodenní akci onoho přemlouvání. Jimmy, který je velmi inteligentní si vybere partu čtyř idiotů, kteří se navíc mezi sebou nesnášejí. V plánu je dostat snoubence ven z auta. V přestrojení za dálniční policii zastaví auto s mladíkem a teď začíná série naprostých nelogičností. Napřed je mladíkovi podezřelé vzezření obou policistů a místo aby se rozloučil a raději odjel, začne je urážet. Psychicky labilní magor ho vytáhne ven a málem ho uškrtí. Když mu ten druhý policista zachání život, začne s mnohem horšími urážkami. Už drahnou dobu to pozoruje další z party dalekohledem z několika set metrové vzdálenosti. Dostane od šéfa pokyn ať zasáhne. Ve skutečnosti by tam byl za několik vteřin, tady to trvá minuty. Mezitím magor ubodá mladíka, ze zadních dveří dodávky se vynoří jeho milá v slzách a ten hodný policista jí nepochopitelně ustřelí hlavu. Pak už je to jen další série nesmyslů. Film není vtipný, napínavý, dokonce ani zajímavý. Doprostřed je násilně vložená romantická pasáž, kdy se Jimmy zamiluje do mladičké umělkyně. Toto dílko kráčí za poslední nepochopitelnou akcí. Jimmy, který je v celém filmu líčen jako milý muž, který má na mysli jen blaho přátel a své vyvolené, vyláká do ústraní a pak ubodá toho, kvůli kterému to vše začalo - mafiánova chráněnce. Ten je navíc Jimmyho přítelem. Příště si dám pozor až uvidím na titulcích Scott Rossenberg - ale ten přece musí umřít. Brzy. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Až príliš melancholická skoro-gangsterka, ktorá nezapadá dokonca ani do 90. rokov. Hodnotil by som vyššie, nebyť jednej z jej základných kvalít - tej nesmiernej fatalistickosti, s ktorou takmer všetky postavy čelia svojmu osudu, tak pokojne a relatívne pasívne, akoby už naozaj boli mŕtvi. Holt, ono to ten film avizoval už svojim názvom. Každopádne nebesky vyrovnaný Svätý Jimmy stratený vo svojom širokánskom obleku priamo od Armaniho a jeho originálny biznis s videosprávami zosnulých svojim potomkom mi v pamäti zostanú... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra,fajn herci.Forsythe, Williams, Buscemi a Walken jsou prostě skvělí,téměř jako vždycky. Andy Garciu jsem nikdy moc rád neměl, ale kdo mě upřímně mile překvapil byl Christopher Lloyd. Po všech těch šaškovskejch rolích v Návratech do budoucnosti nebo Denisovi byla tohle fakt moc příjemná změna.Škoda, že nedostává víc vážnejch rolí. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tenhle film působí příliš nepřirozeně a všechno je v něm přitažené za vlasy, stejně jako jeho zápletka, která je opravdu nepovedená. Nechápu, proč bylo potřeba na jednoduchý úkol (postrápit jednoho frajírka, který ani nepatří do podsvětí) pět gangsterů. Na to by snad měli v pohodě stačit dva (pokud ne jeden). Nechápu, jak mohli takhle jednoduchý úkol až tak pohnojit. Snad jen proto, že to byli naprostí diletantni. Nechápu, jak může někdo s tak dobrým srdcem jako Garcia v tomhle filmu být zároveň drsný gangster. Atd. atd. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)
  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama