Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazon boduje se seriálovým překvapením hned z kraje roku. Reacher se jevil docela nenápadně, ale je to Hit i povšimnutihodná záležitost pro fanoušky drsných příběhů. Jack Reacher s Cruisem mi přišel jen OK, ale tohle je už jiné kafe. Alan Ritchson je sice jen béčkový herec, ale nutno uznat, že se svou rolí popral poctivě, má charisma, je nabušené hovado, ze kterého jde respekt, má skvělé hlášky a nemá téměř žádné slabiny, takže mu divák bezproblémů odpustí i herecký netalent. Seriál mi asi nejvíce připomínal Banshee a možná i tím si mě tak získal. Malé městečko, jedna policejní stanice s novou posilou, vraždy a dobře vystavěný příběh, který ani chvíli nenudí a je okořeněn výbornou akcí. Za mne první díl zůstal sice nepřekonaný ( fight na toaletě jsem řval, až mi praskaly zdi v obýváku, holt scény z vězení jsou vždy ty nejlepší) a v průběhu série už došlo asi jen na 2-3 slušné fighty a pár přestřelek, takže ve výsledku seriál až tak akční není, ale fungují nepříjemné vraždy, které mají nádech Se7en ( ukřižovaný chlap s koulema v puse!), skvělé ústřední sympatické trio a slušný záporák z toho dělá fajn záležitost, kde se nejde o mrtvoly ani o slušnéj zvrat daleko. Za mne slušná věc, kor po těch Krimi/Drama seriálech je tohle vyloženě něco pro mě. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 8.5/10. ()

cross 

všechny recenze uživatele

WTF? To mělo být jako co? Stupidní seriál se spoustou nelogičností a chyb, umělým (ale suprově nabušeným) hrdinou a velmi televizním zpracováním. U posledního dílu jsem reálně uvažoval o jedné hvězdičce a opravdu by mě zajímalo, proč má tahle blbina tak vysoké hodnocení.... a to jsem fanouškem akčního stylu 80. a 90. let... Velké zklamání! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proboha, on nemá Snapchat, Facebook ani Instagram. Na změny zvyklý syn vojáka, který svobodně cestuje po Spojených státech, nespoután závazky. Když se mu někde líbí, zakotví. A jakmile zavětří bezpráví, nedokáže jen tak sednout na další autobusový spoj. Nemá hypotéku, pojistné nároky, bankovní účet ani řidičák. Jediný důkaz, že nějaký Jack Reacher existuje, je ten, že sedí na policejní služebně. Tedy přímo v cele, protože ho zatkli předtím, než jeho obří tělo mohlo ochutnat místní vyhlášený broskvový koláč. Postava samotáře z pera Lee Childa mnohé varuje, že by měli raději couvnout. Marně. A vzápětí už Reacher vyšetřuje v americkém zapadákově Margrave sérii vražd, kdy jedna z nich se pro něj stane až nečekaně osobní. Nejprve to vypadá, že nám tvůrci předloží správně oldschoolovou a přímočarou podívanou. Pro fanoušky předlohy navíc s bonusem, že zpracování hlavního charakteru je podstatně bližší než ve filmové podobě s Tomem Cruisem (ačkoliv samozřejmě skrze akci na Cruise nemají). Postupně ale přímočarost lehce ustupuje a scénář nabízí poměrně složitou zápletku. Což ale způsobuje krapet roztříštěnější děj i utahanější tempo v několika epizodách. Celkově je to nicméně několik fajn večerů, navíc tady máme skutečně sehranou a sympatickou trojici. Pragmatický Reacher baví svým černým humorem, zkratkou i přímočarostí. A i když má Alan Ritchson své herecké mantinely, k jeho charakteru to skvěle zapadá. Willa Fitzgerald coby Roscoe je neskutečně roztomilá, takovou strážkyni zákona by chtěl každý zapadákov. Chemie mezi nimi je patrná, jen si možná tvůrci vystřílí všechny patrony hned z úvodu série. Baví i Malcolm Goodwin coby upjatý detektiv z velkoměsta, který sem přijel za klidem a záhy má k řešení několik mrtvol. Včetně policejního náčelníka. Hlavní hrdina je navíc s postupem dílů nemilosrdnější než dřív, což stále víc připomíná staré dobré akční fláky 80. let. DRUHÁ SEZONA je v mnohém na chlup stejná, celkově ale slabší. Reacherovi za mě víc slušelo maloměsto a komornější pojetí. Příběhově je to docela plácaná, někdy to dost dřelo i co se akce týče, T-1000 mdlý, do příště doporučuju zapracovat na scénáři. Čekal jsem víc… ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejvěrnějších adaptací, jakou jsem kdy viděl. Když už odchylky, tak buď smysluplné pro seriálový formát (dřívější zapojení staré známé), nebo nutné pro aktualizaci děje (přeci jen je předloha z roku 1997). Celkově vzato ale ohromná spokojenost, kdy jedinou výraznější kaňkou je finále, které stylem natočení vypadalo jako něco, odkud by ve zpomaleném záběru na motorce měl odjíždět Reno Raines (o prohřešku, že nejlepší kill v něm nemá Reacher, nemluvě). Ale vzato kolem a kolem velká paráda. Jako milovník předlohy můžu bejt spokojenější jen tehdy, pokud začnou točit dvě série ročně, aby Richtson za dekádu stihl všechny knihy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

knížky sice neznám a první film s Crusiem se mi líbil (druhý už tolik ne),ovšem nebyl zas takový problém si zjistit,že Reacher - Crusie má k tomu knižnímu docela daleko.Amazon to tak vzal od píky a řekl bych že se trefil.Reacher je (opět) oldschool detektivka,která si na nic nehraje,pro mrtvolu se tu nejde daleko a trousí se hlášky suché jako cesta.Chemie mezi hlavními hrdiny funguje na výbornou, což je zásluha i podařeného castingu.Willa Fitzgerald je nejen hezká,ale má dost charismatu na to abychom jí věřili sveřepou policistku.Alan Ritchson,který mě bavil už jako Hank v Titans pak potvrzuje, že není jen hora svalů, ale že zvládne v pohodě i hereckou stránku věci.Sem s druhou řadou.Klidně ještě letos...80% ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Na konci epizody hraje píseň „Police Dog Blues“ od Blinda Blake. (Duoscop)
  • V epizodě je zmíněno datum 11. září. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama