Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer

Recenze (200)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Lidi, já se zamiloval! Prime video mi hned po The boys zaslal do srdce další sondu a to v podobě pořádnýho akčního nářezu, který mě ani chvíli nenudil a já hltal každou vteřinu tohoto majstrštyku (píše se to tak?) jak malý děcko bonbony s citronovou příchutí. Hlavní postava v podobě Alana Ritchsona mi nejen díky svému SKVĚLÉMU hudebnímu VKUSU jednoduše sedla a já jí i přes její některé na pohled zločinecké manýry (píše se to tak?) hltal a fandil jsem jí. Abych byl přesný, sedla mi nejlíp ze všech těch kladných i nekladných postav, co mi sedli (konkrétně všech, až na jednu, a to Reacherovu matku (jméno představitelky neznám), která tam NEMĚLA co dělat! To jí ten latexovej ksicht nějak zatuhnul na místě, nebo co? - jo, a Malcolm Goodwin občas přehrával, jinak byl skvělej). Reacherův charakter (velkej (i když má jen 1,93 m, ale ty ostatní amíci jsou prťavý, takže jeho malý zrůst nevadí) silnej, chytrej) byl napsanej víc jak pouze celkem dobře a já se v něm viděl (do jeho výšky mi chybí pár centimetrů, a i tak jsem stále ve fázi vývoje, takže nakonec i budu vyšší než on (a oslovení obr mě těší)). No, dál ještě zmíním, že režie a producenti mají fakt dobrý hudební vkus, což bylo další plus. Kamera byla dobrá, akce surová a uspokojující. Do seriálu jsem se zkrátka zamiloval a okamžitě míří do mých top 10. Ano, není bezchybný, a i když Reacher říká ,,...furt jde o detaili...'' já to ignoruji. Já jsem prostě nadšen a nikdo mi to nevymluví. Okamžitě jdu schánět knihy a makat na Reacherově postavě... výšku na to mám, teď to chce ještě svaly:)   9,9/10 ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale budu věřit všem, kteří zde píší, že adaptace je to přesná! Protože takhle perfektně napsané a zábavné postavy jsem už dlouho neviděl (a knižní předlohy se tímto většinou chlubit mohou). Nebudu se pouštět do hodnocení hereckého potenciálu (nejspíš omezeného) hlavního hrdiny, protože do této role byl obsazený naprosto přesně a obecně casting je bezchybný! Když srovnám se seriálovým Jackem Ryanem (ano nabízí se to až moc okatě) - mají oba seriály minimálně jedno společné - vedlejší postavy, které to vše posouvají na daleko vyšší úroveň. Nelze je nemilovat a bavit se nad dokonalými a zábavnými dialogy. Rozdíl oproti Ryanovi vidím v tom, že Reacher je za mě daleko zábavnější postava a tak to celé hodnotím o řád lépe. Závěr naznačuje, že pokud přijde nová série budou i nové vedlejší postavy (Reacher se dlouho na jednom místě nezdrží), což mě trochu mrzí. Ale i tak natěšenost na pokračování veliká! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jack Reacher je skvelá postava. Ostatne, na poli literatúry nefunguje od polovice 90. rokov len tak zo srandy. Je to buldozér a hoc sa Tom Cruise snažil a ja si to vážim, fyzickým zhmotnením „pravého“ Reachera je až Alan Ritchson. Pôsobí dojmom, že obe série Jacka Reachera poňal ako kasting na nového Terminátora. Tvorcovia si našťastie uvedomili, akú šťastnú ruku mali pri voľbe tohto herca a tak mu podriadili množstvo (nielen akčných) scén. Už Childove knihy rapídne ťažia z toho, že Reacherovi to nielen brilantne myslí, ale je to hora mäsa. Akonáhle má zdolať viacero plotov za sebou, trápne sa nezdržuje preliezaním, ale proste v plnej rýchlosti prebehne skrz nimi! V ostrom kontraste s jeho dedukčnými schopnosťami (na aké sa miestami nechytá ani Poirot s Columbom) sú scenáre, ktoré sú miestami také stupídne, že pri nich budete zbedačene krútiť hlavou. V druhej sérii logických lapsusov ubudlo, ale ku koncu opätovne začali mať žiaľ stúpajúcu tendenciu. Čo sa akcie týka, prvá sezóna predstavovala sklamanie, keď po úvodnom vybúchaní na väzenských záchodoch zvyšok nestál za veľa. Druhá séria skóre vylepšila. Skoro v každej epizóde nájdete minimálne jednu obstojnú, hoc nie zázračnú akčnú sekvenciu. Kým v prvej sérii má Reacher za parťákov osadenstvo policajnej stanice, ktoré akoby vypadlo zo sitkomu o Šmolkoch, i v tomto smere druhá séria predstavuje zlepšenie: zasadila Reachera do širšieho kontextu ako „otca svojich mužov a sexoša svojich žien“. V druhej sérii si to užili najmä Robert Patrick, hulvátsky Domenick Lombardozii a Maria Stern. Po istom sklamaní z prvej série som na druhú nemal veľkú chuť, ale musím uznať, že som (napriek miestami fakt natvrdnutým scenárom) spozoroval stúpajúcu kvalitu, takže sa de facto teším na tretiu. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Reklama na televizní devadesátky v plné parádě. Kráčející skála meet Starsky a Hutch. Možná to odpovídá předloze více než dva filmové díly s Cruisem, každopádně filmy mě nadchly víc. Vyzdvihl bych suché vtípky na Reachera a trochu té deduktivní chytrosti. Avšak v Alanovi Ritchsonovi pořád trochu vidím Thada Castla. 2.: Udržuje si to standard, příběh nenadchne, nezklame, na seriálový počin to stále ujde. Jen se prohodilo spoustu postav a na třetí sezónu asi opět prohodí. (hodnocení za 1.-2. sérii) ()

cross 

všechny recenze uživatele

WTF? To mělo být jako co? Stupidní seriál se spoustou nelogičností a chyb, umělým (ale suprově nabušeným) hrdinou a velmi televizním zpracováním. U posledního dílu jsem reálně uvažoval o jedné hvězdičce a opravdu by mě zajímalo, proč má tahle blbina tak vysoké hodnocení.... a to jsem fanouškem akčního stylu 80. a 90. let... Velké zklamání! ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Oscar Finlay (Malcolm Goodwin) řekne o Reacherovi, že měří 6' 4" (193 cm). Reacher ho razantně opraví a uvede 6' 5" (196 cm). Alan Ritchson ve skutečnosti měří 6' 2" (188 cm). (Rominator)
  • V epizodě je zmíněno datum 11. září. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama