Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer

Recenze (200)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ještě než se pustím do samotného seriálu, tak bych rád řekl že Alan Ritchson je naprosto dokonalý Doomguy aka Doom Slayer, né že by on mohl jím být, on jím je a to doslova. Navíc i v obličeji, je dost podobný B.J. Blazkowicovi a jelikož Doomguy, je jeho pra-pra-pra-pravnuk, takže pokuď někdy vznikne film a nebo seriál na motivy hry Doom, tak Alan Ritchson je ten který by měl hrát hlavního hrdinu. A teď k seriálu, který má naprosto sedm luxusních epizod a pak je tady ta osmá. Všech sedm epizod, je naprosto luxusní jízda, je to jako sledovat první film s Jackem Reacherem a ta poslední epizoda je jako druhý film s Jackem Reacherem. V těch sedmi epizodách, je tolik napětí a nervozity, protože komu věřit a komu ne ? Každý je podezřelý, takže krom hlavní trojice, může velká část obyvatel v tom mít prsty. No a osmá epizoda, je prostě klasická generická akční a příběhová záležitost, ve které se to nezvládlo zakončit, tak jako v předchozích epizodách. Akce je tam prostě taková normální, hlavní záporáci nemají čím překvapit a ten hlavní je prostě jen mluvka. Od osmé epizody, sem očekával nějaký velký a šílený dějový zvrat, něco co bych nečekal, něco co by vyloženě převrátilo celý seriál naruby a ono se tak prostě nestalo. Ale přitom těch sedm epizod, je fakt luxusní záležitost, kde sou perfektní dějové zvraty, luxusní akce, vynikající chemie mezi ústřední trojkou a tvůrci se nebojí likvidovat důležitý postavy. A přestože se občas v těch sedmy epizodách vyskytne občasné klišé, jako bušení ve sprše, tak to lze přijmout a neni to zase tak na sílu. Ale osmá epizoda to prostě nedokázala zvládnout, protože to očekávání bylo prostě moc velký a tvůrci se v ní báli udělat něco, co by divákům vyrazilo dech a to je prostě škoda. Ano líbilo se mi rozloučení s Margrave a odhalení zbytku Reacherovi minulosti, ale to je asi tak vše co lze na té epizodě vychválit. Snad budou další série, ve které snad tvůrci, budou mít odvahu udělat něco, co se normálně nevidí, nemyslím zabití Reachera, ale něco co fakt rozhodí a překvapí spoustu fanoušků. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Asi nejvěrnější adaptace knihy, jakou jsem kdy viděl. Když k tomu člověk přistupuje s tím, že Reacher je král béčkové zábavy, takže to je prostě trochu pitomoučký, tak tomu nemám moc co vytknout. Snad jen závěr ve skladu vypadal až příliš televizně (+moc ruční kamery) a hlavní představitel je až příliš toporný, že mu člověk nevěří ty logické dedukce. Chybí mu trochu oldschoolového eastwoodovského charizmatu a šarmu, vypadá spíš jako nějaký MMA model, ale oproti Cruisovi je to posun o tisíc mil k lepšímu. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Konecne poriadna Reacherovina. Nic v zlom, ale Tom sa na Reachera hodil asi rovnako, ako na biografiu o Dwaynovi Johnsonovi. Killing floors bola prva kniha od Childa. A je pracovana super. Serial skutocne zachytava Reachera ako kniha opisuje. Drsny, drzy, moc sa nechce vykecavat. Akcia je fajn. Jedine v knihe Reacher kazdeho rozdrti ala Seagal. Tu obcas dostane aj po papuly. Dej jednej knihy natiahli na 8 dielov, co pridalo dejove linky mimo knihy. Neviem ako to beru nebozkani literarnou tvorbou, ale ja som si to brutalne uzival. A Willa Fitzgerald je hot. Za mna 85% a fakt fakt dobry serial, ktory ma vratil do casov mojej mladosti. Tlieskam. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tudy kulka vyšla ven. Střeli jste je do zad." Jack Reacher je sympaťák, svalouš a inteligent. Přesně jako já ... bych chtěl být. Trošku mi do něj chybí, ale zase mám smysl pro fair play. To se však ve světě Jacka Reachera nenosí. Kdo chce přežít, ten musí střílet první. A o to tady jde. O zlámaný končetiny, vraždy, mučení a o sežraný koule. Zkrátka nic pro estéty. Mě však nikdy nikdo neobvinil z toho, že mám smysl pro krásu a umění, takže mohu v poklidu konstatovat, že Reacherův svět mě baví. ()

cross 

všechny recenze uživatele

WTF? To mělo být jako co? Stupidní seriál se spoustou nelogičností a chyb, umělým (ale suprově nabušeným) hrdinou a velmi televizním zpracováním. U posledního dílu jsem reálně uvažoval o jedné hvězdičce a opravdu by mě zajímalo, proč má tahle blbina tak vysoké hodnocení.... a to jsem fanouškem akčního stylu 80. a 90. let... Velké zklamání! ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Dle prvního oficiálního traileru je zjevné, že děj první série přímo vychází z děje první knihy Lee Childa o postavě Jacka Reachera, a sice knihy „Jatka“ z roku 1997. (Thommy91)
  • Zpěvák, po kterém pátrá Reacher (Alan Ritchson), byl Arthur Blake (1896–1934), známý také jako Blind Blake, americký bluesový a ragtimeový zpěvák a kytarista. Je známý svými nahrávkami v letech 1926 až 1932. Další hudebník, který je zmíněn v souvislosti s Blakem, je Fred McDowell (1904–1972), známý pod uměleckým jménem Mississippi Fred McDowell, což byl americký bluesový zpěvák, skladatel a kytarista. Písničku na začátku příběhu však nenazpíval ani jeden z nich, ale Chester Arthur Burnett  (1910–1976), známější pod uměleckým jménem Howlin' Wolf, americký bluesový zpěvák a kytarista. Píseň má název „Smokestack Lightning“. (sator)
  • Na pohřbu je zmíněno 11. září. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama