Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Od Buddyho si poslechnu pouze pár konkrétních hitovek, ale to nic nemění na tom, že tento zapomenutý klenot by měl být co nejrychleji vykopán z podzemí a konečně uveden v TV. Ideální film pro ČT2 s titulky. Do teď jsem totiž považoval Garyho Buseyho za velmi schopného "vedlejšáka" a on nakonec předvádí takovou hereckou exhibici, která se dá přirovnat k plnohodnotným výkonům velkolepých áčkových herců! Opravdu to je velmi talentovaný herec, který už je ale v dnešní době zapomenut pomalu stejně, jako tento skvělý film. Kdybych byl oddaný fanoušek veškeré Buddyho tvorby, asi bych s plným hodnocením vůbec neváhal.... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní film natočený podle života a hvězdné kariéry jednoho z největších rock 'n' rollových zpěváků Ameriky. Krom opravdu vděčného a bohatého námětu The Buddy Holly Story disponuje hlavně skvěle vybraným obsazením. Gary Busey byl opravdu tou nejlepší možnou volbou a za svého bravurně zahraného Buddyho by si toho oscara, na kterého obdržel nominaci, klidně zasloužil. Divím se, a to velmi, že tenhle životopisný snímek je u nás úplně neznámý. Těch pět dalších hodnocení mi zde, s prominutím, připadá sakra málo. Snad se někdy dočkám, kdy ho aspoň v televizi odvysílají, protože on za to stojí. Jde prostě o srdceryvné, zábavné a sympatické dílo, které nikoho nemůže urazit a fanoušky rockové hudby padesátých let musí vyloženě nadchnout. Skvěle natočené jsou hlavně oscarové hudební scény, kde každá z písní je hit a při poslouchání přináší příjemnou nostalgii. Toto je výborný film a Buddy Holly byl prostě génius. "...and the rest is Rock 'n Roll." ()

Reklama

Dementra 

všechny recenze uživatele

Film se zabývá obdobím vzestupu Buddy Hollyho a jeho krátkou kariérou, časové rozpětí tedy asi 3 roky. Bohužel či bohudík už neukáže jeho (doslovný) pád. Což je škoda, protože bychom měli velmi dramatický závěr, ale taky je to (pro nás) dobře, protože jsme si ušetřili těch pár slz. Představitel Hollyho mi bohužel moc nesedl, vždycky jsem si ho totiž představovala jinak. Technicky ale nemám co vytknout. Jako plus bych uvedla i parádní hudební výstupy. ()

Docflash

všechny recenze uživatele

http://www.angelfire.com/music5/archives/curseofholly.html ......výborné informace o tzv.prokletí Buddy Hollyho a ostaních muzikantů ,kteří ho znali a hráli s ním nebo byli jinak spojeni a zemřeli také tragicky.Překvapující množství sebevražd,auto a leteckých havárií a jiných předčasných úmrtí !...+popis "Dne kdy zemřela hudba 3.2.1959 ....http://www.angelfire.com/music5/archives/tribute.html....(mj.Holly byl varován roku 1958 producentem.který z tarotu vyčetl,že 3.února Buddy Holly zemře- Krátce před zahájením Winter Dance Party Tour, oba Buddy Holly a jeho nová manželka, Maria Elena(stále žije,znovu se vdala a má 3 děti-bohužel po smrti Hollyho po 2 týdnech těhotenství potratila ze šoku), měli současně děsivě prorocké sny. Maria Eleně se zdálo o ohnivé kouli co spadla na zem , následovala exploze, která vytvořila velkou díru v zemi. Když probudila Hollyho, vyprávěl, že on měl také podivný sen. Zdálo se mu, že on, jeho manželka, a jeho bratr byli v letadle. Jeho bratr přesvědčil Hollyho.aby nechal Maria Elenu na vrcholu budovy,a vrátit se později pro ni. Údajně měl Holly hrozný pocit z toho,že Mariu ve snu opustil.. Maria Elena měla doprovázet svého manžela na Party Winter Dance turné. On ji přesvědčil , aby zůstala doma, protože měla těhotenskou ranní nevolnost. ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější na tomhle filmu je snaha připomenout Buddy Hollyho a vzdát mu poctu. Také relativně solidní výkon Gary Buseyho, který ale na dvacátníka rozhodně nevypadá. Celkově je však příběh (včetně postav) podán hodně povrchně, nemá grády, je bez šťávy, humoru a bohužel i emocí. Rozhodně se člověk nemá chuť smát nebo brečet, jak slibuje trailer, ale spíš má potřebu sledovat čas, kdy si říká, jak dlouho ještě? Buddy Holly by si zasloužil lepší film. A vlastně i ti, co se na filmu podíleli a snažili se mu dát maximum. 50 % ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama