Reklama

Reklama

Jeden z Maigretových podřízených, Lognon, se z neznámých důvodů vydal do Helsinek, kde byl na něj spáchán atentát. Lognon útok sice přežil, ale zůstává v kómatu. Jediné slovo, které ze sebe vypravil, než upadl do bezvědomí, bylo „fantom“. Maigret se vydává do Finska, kde se jeho průvodcem, tlumočníkem a asistentem v jedné osobě stává finský kolega, sympatický Ari. Lognon bydlel v Helsinkách u ženy pochybné pověsti, Pollety, která kdysi působila jako prostitutka v Paříži, několikrát byla dokonce zatčena, právě Lognonem. Polleta po atentátu na Lognona zmizela neznámo kam. Maigret je přesvědčen, že do případu jsou zapleteni majitelé sousedního domu a galerie, Junkerovi. Junker je obchodník s uměním, ve své sbírce má i velmi cenné kousky, a ze všech sil se snaží zachovat si dojem nezávislého bohéma, ale Maigret ho rychle prohlédne. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret a Fantom -  tento príbeh som poznal z rozhlasu , Maigret je tu v podaní Josefa Somra.  Príbeh sa odohráva v Paríži.  Preto ma prekvapilo , že seriálový Maigret sa presunul do Helsiniek. Hodnotím  70%... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret ve Finsku, ve velmi atraktivním a mlhavém prostředí, se zajímavými postavami, navíc opět v temnějším, zamotanějším a atmosféričtějším dílu. Další skvělá záležitost. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama