Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský seriál.. dovolil bych si tvrdit, že jeden z nejlepších krimi seriálů vůbec. Je fat, že to hrabství by již bylo vymřelé, ale to nic nemění na skvěle obsazených rolích, nádherném prostředí a kouzlu tohoto seriálu. Občas jsou některé případy až příliš snadné, ale jakmile je díl, kde je ,,jen,,jedna mrtvola tak to je luxusní podívaná, ale většuinou tu máme tak 2-3 mrtvoly za díl.. ale zase máme 100minut jeden díl to není málo. 5z5 Novou sérii bez Barnabyho jsme ještě neviděl a nevím zda budu chtít vidět.. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak jsem Vraždy v Midsomeru sledoval večer na Primě a štvali mě dlouhé reklamy, protože jsem chtěl už sakra vědět kdo je vrah. Ne že bych se nudil, bylo to napínavé. Sem tam hodně zajímavé vraždy, někdy pro mě nesmysluplné. Ty zajímavé ale dost překrývají nesmysluplné a dokázali mě na rok sledování v televizi zabavit. Jen škoda změň podřízených Barnabyho, nejradši jsem měl Troye, škoda že nezůstal až do konce. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Svou brutalitou a černým humorem zajímavé pojetí vražd, hudba skvělé ztělesňující strašidelnou atmosféru a sympatický hlavní hrdina Barnaby s příjemným hlasem Ladislava Freie to jsou dle mého největší klady jednoho z nejlepších krimi seriálů, který se dostal na naše obrazovky a já jsem rád, že se dokázal prosadit. 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Klasické detektivky, které nemusí dohánět slabiny ve scénáři počtem výstřelů, brutálních znásilnění, litrů krve, vyražených zubů a vyhřezlých vnitřností. Hlavní vyšetřovatel není neprůstřelný superhrdina, který odhaluje zločince pouhým pohledem svého ostřížího zraku. Barnaby je klasický detektiv anglického střihu. Seriálu nechybí šmrnc a humor. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 hvězdy.Jako tento anglický seriál je dobrý,ale vražd je tam na můj vkus až moc.3 hvězdy dávám hlavně za výkon Johna Nettlese a za anglické prostředí.Tento seriál je plný napětí a vražd.Hodnotím jej 60 procenty.Inspektor a jeho manželka jsou docela sympatičtí.Občas je tu typické anglické počasí...Tak vítejte ve fiktivním hrabství Midsomeru! ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Počas filmu môžeme vidieť veľa postáv používať Colt SAA. Ten sa vyrábal v rôznych dĺžkach, ktoré mali špeciálne mená. V jednej scéne je povedané, že Adam Burbage (Daniel Ryan) má revolver typu Buntline. V skutočnosti sa jedná o omnoho kratšiu verziu Cavalry. (ČSFD)
  • Když se herec John Nettles po třinácti letech loučil s postavou inspektora Barnabyho, pronesl doslova: „Je to pro mě konec jedné velmi úspěšné éry. Bude se mi po Tomu Barnabym stýskat. Vyřešil téměř dvě stě vražd, což je myslím snem každého současného policisty. Přeju svému nástupci hodně štěstí.“ (Olík)
  • Detektivové v Midsomeru během patnácti sérií vyšetřovali smrt 291 lidí, z toho 268 obyvatel bylo zavražděno, 12krát byla příčinou smrti nehoda a 11 lidí spáchalo sebevraždu. V celém seriálu umřelo přirozeně pouhých 9 postav. Nejnebezpečnější vesnicí s nejvyšším počtem obětí je Badger’s Drift. (ČSFD)

Reklama

Reklama