Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní seriál šitý přesně podle britů.Skvělý černý humor, v každém díle spousta studených čumákú, důchodci se mydlí berlemi hlava nehlava a v každém křoví aspoň 1 mrtvola. Jo a na krasnou ženskou člověk musí taky čekat:-). Nejvic mě však mrzelo že ze seriálu odešel seržant Troy, to byl chlapík u kterého človek nevěděl jestli je blbej nebo chytrej a řídit auto taky moc neuměl.O hereckém výkonu Toma Barnabyho myslím není třeba diskutovat.Super super!! ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 hvězdy.Jako tento anglický seriál je dobrý,ale vražd je tam na můj vkus až moc.3 hvězdy dávám hlavně za výkon Johna Nettlese a za anglické prostředí.Tento seriál je plný napětí a vražd.Hodnotím jej 60 procenty.Inspektor a jeho manželka jsou docela sympatičtí.Občas je tu typické anglické počasí...Tak vítejte ve fiktivním hrabství Midsomeru! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Uprostřed té odpudivé detektivní zvěřiny, kterou chrlí televizní obrazovky s neuvěřitelnou kadencí, je detektiv Barnaby a jeho staroškolské konverzace v typicky anglickém střihu pohlazením na duši. Konečně detektivka se skutečně zapeklitými a poctivě uzlovanými příběhy s názvuky tajemna albionských detektivních klasik, s charismatickým hrdinou, jemuž humor a šarm slouží lépe než pěsti a devítimilimetrové argumenty. Velmi šťastně obsazené, dobře napsané, velmi citlivě zrežírované a navíc – ta všudypřítomná jemná ironie lahodí rozbolavělým dušičkám fanouška dobré detektivky. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám rád u televize spíše napětí než smích a toho se mi při sledování tohoto anglického skvostu dostává mnohdy po masách. Anglická filmová a seriálová produkce je pro mě jedna z nejlepších a touto sérií jsem se ve svém přesvědčení utvrdil. Opravdu se mi líbí to ponuré a často deštivé prostředí anglického venkova, kde je vraždění kohokoli, čímkoli a všelijakým způsobem na denním pořádku. Někdy si říkám, že za tu dobu museli už vyvraždit aspoň jednu celou vesnici. Ale to je jen pouhý detail! Zápletky jednotlivých dílů jsou vždy pro mě zbrusu nové a unikátní a nikdy se mi zatím nepodařilo přesně určit pachatele, což mě opět posílilo v mém přesvědčení o vysoké kvalitě tohoto seriálu. A ikdyž je stopáž oproti velké spoustě seriálů více jak dvojnásobná, tak tvůrci nemarní ani jednou minutou a celkové rozvržení děje je skvělé. Zkrátka krimi seriál se vším všudy, kde se mi mimo jiné strašně líbí úvodní a závěrečná depresivní melodie hraná na theremin (btw ten nejšílenější nástroj, co jsem kdy viděl a slyšel), která je posledním dílkem už tak dost perfektního celku. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento seroš z Velké Británie nelze odsoudit a ani odhodit do koše, jako něco co nestojí za povšimnutí. Krásná přehlídka anglického stylu žití na venkově,který mě vždy udivoval a nutil mě snít o tom,že tam někdy pojedu a snad se už nikdy nevrátím...Líbí se mi ty jejich krásné trávníky a předzahrádky apod. Co se týče zápletek - neviděla jsem všechny díly, ale pokaždé,když jsem nějáký viděla od začátku, tak mě to zaujalo - tudíž dokáže upoutat.Bohužel čím více sérií tohoto seriálu natočili, tím více nemožné je,že se do Mindsomeru nějáký ten člobrda přistěhoval..udivuje mě,že si nikdo nepřečte něco o tomhle místě :-D tím pádem jedno velké mínus je název,protože by na konci seriálu v tomhle městečku zbylo asi jen 50 obyvatel.No stručně bych to řekla asi takhle:místo pro milovníky adrenalínových sportů. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Ve třetí sérii v epizodě "Soudný den" z roku 2000 hraje mladého grázla Orlando Bloom a při vyšetřování vražd vedou detektivové hovor o knize "Pán prstenů". O rok později pak Orlando Bloom hraje jednu ze svých největších rolí Legolase ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001). (Tunri)
  • Počínaje dílem Láska až za hrob (devátá série) začali být znovu obsazováni herci, kteří hráli v některé z dřívějších epizod. Znovuobsazení herci byli častokrát v předchozím díle obětí vraždy (Elizabeth Spriggs, Richard Cant, Samantha Bond, Mark Umbers). (vanadium)
  • Obyvatelé vesnic, ve kterých se seriál natáčí, bývají žádáni, aby během natáčení nezírali z oken. (vanadium)

Reklama

Reklama