Reklama

Reklama

Chléb náš vezdejší

(festivalový název) (studentský film)
  • Česko Chléb náš každodenní (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Tři generace členů na první pohled obyčejné rodiny se setkávají pod střechou rodinného domku kdesi na jihu Slovenska. Příjezd vnučky Zoji nezpůsobí skoro nic zásadního, možná se pije jen trochu víc alkoholu, možná se vysloví o jedno rodinné tajemství navíc, možná dojde k menší tragédii… Chléb náš vezdejší je portrét rodiny i portrét portrétu rodiny. Slovenská režisérka Alica Bednáriková s hravou zvědavostí zkoumá možnosti filmového scénáře, jeho (sebe)reflexe i filmového vyprávění jako takového a dokazuje, že na klasické téma je možné pohlížet svěže a s humorem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Třígenerační tragikomedie startuje ve zkratce odvyprávěnou historií rodiny. Nevím, nakolik je pro děj důležité, že se odehrává na slovensko-maďarském pomezí, ale jinak je to opravdu hravá miniatura a na ploše necelé půlhodiny se toho odehraje dost, abych se jako divák bavil. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Veľmi ženský a veľmi slovenský film - a oboje slová (dokonca aj to druhé) myslím v ich najpozitívnejších konotáciach. ()

HarryBlock 

všechny recenze uživatele

Veľmi slovenský film je to hádam len v tom, že hovorí nič o ničom. Príbeh tu nie je veškerý žádný a postavy sú banálne načrtnuté cez kvázi vtipné charakterové črty (väčšinou promiskuitní pijani). Spočiatku je to aspoň trochu úsmevné a vďaka zaujímavej kamere sa na to dá pozerať, ale inak je to len klasický slovenský midcult. Keď už autori nevedia kam ďalej s dejom tak sa hrdinka prizná, že hľadá inšpiráciu do scenára, aké originálne. ()

Reklama

Reklama