Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tříletém úspěšném tažení Evropou se Julius Caesar (Kenneth Williams) se svým vojevůdcem Markem Antoniem (Sid James) vrací do Říma. Dojem z výpravy poněkud kazí císařovo nachlazení, ke kterému přišel skrz psí počasí na poslední štaci zvané Británie. Přijetí římskými občany nepostrádá obvyklou vřelost, i když rajčat na císařově hávu od minule opět o něco přibylo. Protože Senecovy (Charles Hawtrey) vize nevěstí slavnému dobyvateli dlouhý život, je na čase vyměnit císařova vrchního bodyguarda za právě přivlečeného otroka Hengista Poda (Kenneth Connor), bývalého vynálezce hranatých kol z Carlisle. Také bude nutné získat ve jménu římského impéria srdce egyptské královny Kleopatry (Amanda Barrie), ale pokud možno tak, aby Caesarova žena Calpurnia (Joan Sims) nic netušila. Tak jen do toho, ave Caesar! (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Caesar (Kenneth Williams) prodlévá se svým vojevůdcem Markem Antonem (Sidney James) na Britských ostrovech. Poněvadž tu bez ustání prší, rozhodne se pro zpáteční cestu do Říma. Doma se dozví, že se Kleopatra (Amanda Barrie ) chystá uchvátit moc na Blízkém východě. Mark Anton se tam vydá, aby zamezil zlému spiknutí, ale sličná Kleopatra si ho omotá kolem prstu... Carry On v nejlepší formě. Tak dobrá parodie oficiální Kleopatry, že se dostala do potíží kvůli porušení autorských práv. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

10. Carry On Cleo (1964)___ Opravdu, Carry on série v nejlepší formě. Sestava tentokrát přesně pasuje do historických reálií a parodování postav snad ani nemůže být lepší. Umím si dokonce představit, že by v tomhle obsazení natočili víc kapitol z mnoha historických (rozuměj, parodování vhodných) událostí. Stačí kousnutí tohohle hada.... chramst! ()

Reklama

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Gerald Thomas a producent Peter Rogers nechali vystřihnout několik peprných vtipů, aby film nedostal označení "nevhodný pro děti a mládež". Jedinou sprostou větu ve filmu pronese v choulostivé scéně Calpurnia (Joan Sims). (Novalinda)

Reklama

Reklama