Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Významný spisovatel Andrew Sterling si konečně bere dlouho očekávanou dovolenou ve svém zánovním domě. Jeho chvíle zaslouženého odpočinku jsou ovšem záhy narušeny, když sousedé v domnění, že jej někdo vyloupil, zavolají policii. A to je příležitost na jakou dlouho čekal místní policejní šéf. Ten se však nespokojí s banálním vloupáním, ale uzavře dohodu s nesmělým podvodníkem Amosem Odellem, aby jakoby unesl slavného dramatika, on je dopadne a získá tím ohromnou veřejnou publicitu. Intrikánský šéf ovšem nepředpokládá, že z obou mužů se stanou přátelé, čímž "jasnou záležitost" převrátí zcela naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Pejpr 

všechny recenze uživatele

První půl hodina je naprosto otřesná a měl jsem nutkání televizi vypnout, ale vydržel jsem a vyplatilo se. Musíte se naladit na tu správnou notu, kterou Amos a Andrew vysílají, vypnout ne televizi, ale sebe a nechat se bavit černo-bílým duem. Už dlouho jsem se nesmál nahlas, ale rodina Rommelova mě dokázala rozesmát. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Byla to prý komedie, ale já jsem se nějak nesmála. Samuel L. Jackson a Nicolas Cage podali skvělý herecký výkon, každý po svém. Byly to vlastně stěžejní postavy a film stál pouze na nich a ostatní postavy byly jen kompars. Bez nich by to byl jen další díl nepovedené Policejní akademie. Tlupa neschopných policistů s ještě neschopnějším šéfem kariéristou, který ve snaze zachránit si krk dokáže neuvěřitelné stupidity. Nakonec ho to dostihlo. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jména dvou hlavních představitelů mě přilákala k této kriminální komedii. Přestože scénář je celkem povedený, stejně toho tu kromě Jacksona s Cagem moc není. Může za to jednak nejistá ruka debutujícího režiséra, ale také nízký rozpočet, který zřejmě nedovolil obsadit ještě dalších pár slušných herců alespoň do těch výraznějších rolí. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Postavit před kameru Nicolase Cage a Samuela L. Jacksona byl spásný nápad. Režisér E. Max Frye byl debudant a na filmu je to vidět... V tom špatném (občas trošku zlobí střih v úvodní části) i v tom dobrém. Skvěle napsané dialogy, brilantní slovní přestřelky a do toho všeho velmi umě zamíchaná polemika o rasismu. Cage je umírněný (žádné ty jeho držtičky, na které jsme zvyklí) a Samuel L. Jackson je intelektuál jak vyšitej. Film navíc příjemně ubíhá, takže vzhledem k nižším očekáváním (co to může bejt za film, v půl dvanáctý, v neděli a ještě na nově) jsem velice mile překvapen. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie s krimi zápletkou, ve které můžeme vidět celou řadu známých herců - mj. Dabney Coleman v roli nadutého policejního šéfa nebo Bob Balaban v cameo roli psychologa, který by ze všeho nejvíc, potřeboval sám pomoc. Nakonec potěší řada dalších maličkostí, jako hip-hopová píseň "Sururbian Nightmare" (rappuje Sir Mix-a-Lot). // hodnocení 3,5* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo převážně v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama