Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl neskutečnej nářez. Neni to ani tak dějem, protože ten je povětšinou stejný jako filmy s podobným zaměřením, jako spíš tim co tady předvádí Sean Penn. On je tady prostě jednoznačně nejlepší, příběh je tady jen něco druhořadýho a jen se čeká až Penn vlítne na scénu a svým vyhuleným hlasem řekne nějakou hlášku. kdykoliv se objeví, tak na sebe strhne pozornost a v tu chvíly neexistuje nic jiného než on a jelikož je to celkem často a to i když jeho postava neni úplně ta nejhlavnější, tak prostě nemůžu dát nic jiného než 5*, skvěle jsem se bavil. A abych nezapoměl, příběh taky neni špatnej a ještě můžete vidět nahou Jennifer Jason Leigh, tak hurá do toho ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Rýchle časy na strednej Ridgemont” , alebo ešte aj rýchly a nezáväzný sex, ktorý popritom vyhľadávala pôvabná a »budúca nymfomanka« , Stacy Hamilton, ktorá tak často strieda svojich partnerov, ako ja ponožky. Keď zrovna nesedí v škole, tak brigáduje v pizzérii v obchodnom centre, kedy už voľným očkom pokukuje po všelijakých, potenciálnych nápadníkov, pretože taká fešanda, akou bezpochyby je, si v podstate môže vybrať úplne kohokoľvek... Predajca stereo kazetových prehrávačov, Ron Johnson, bude v úvode jedným z nich. Nasledujú i ďalší, medzi ktorými môžme nájsť, trebárs týchto dvoch kamarátov: Mike Damone a Mark "Rat" Ratner, ktorí si, povedzme navzájom požičiavajú svoju frajerku, ale ani o tom poriadne nevedia. Pokiaľ sa dookola neriešia samé trampoty medzi mladými ľuďmi, to jest študentmi, tak triedny zabávač, snáď večne zhúlený surfer Jeffrey "Jeff" Spicoli, sa na hodinách pána profesora Handa, postará o kolotoč nepredvídateľných gagov, čím trochu odľahčuje napätú atmosféru, no zase na druhej strane, iný profák, pán Vargas, pre zmenu, disponuje dosť morbídnym zmyslom pre humor, čo tiež nie je od veci, keď sa to celé taktiež spojí dohromady... Inak, dá sa povedať, že títo (všetci) "mladí" , vskutku ani nevedia, čo od roztopaše, totiž, sú z dobre situovaných rodín, a tak si dovoľujú viac, než je vôbec prípustné, kde im nechýba žiadna sebavedomosť a drzosť, čo je «smrteľná kombinácia» . Nie sú ani bohvieako (ne)sympatickí, ale okrem odvážnejších scén, boli zvyčajne bezbranní... ? Každý to vidí ináč, čiže záleží na tzv. uhli pohľadu. / Minimálne sa mi protivila i forma nakrútenia tohto filmu, ktorého sekvencie spojené so strihom, vytvárali celkovo veľmi chaotický obraz. Nemyslím si, že režisérka Amy Heckerling má ideálnu predstavu o tom, ako sa má správne režírovať, kedy zakričať „akcia” a „stop” ! Je to len akýsi, bizarný zlepenec jednotlivých sekvencií, ktoré nielenže do seba práve najlepšie nezapadajú, ale ani nemajú vonkoncom vyvážené tempo. Síce Sean Penn je napísaný prvý v titulkoch, no nevyzeralo to tak, že by hral hlavnú postavu, skôr epizódnu, ktorá akonáhle sa objavila na plátne, tak všetko hneď bokom, vtedy stál film aspoň za »mastný guláš« , naopak Jennifer Jason Leigh, to mala takmer zo všetkých najťažšie, keďže si jej rola vyžiadala veľa šteklivých a horúcich scén... Obidvaja zaznamenávajú výraznejšie, filmové debuty, určené pre kiná. Ostatný ansámbel: Nicholas Coppola sa iba na sekundu mihol, Forest Whitaker na minime priestoru, nakoniec zaujal, či Robert Romanus a Brian Backer, sa extra do budúcnosti nepresadili, dvere do Hollywoodu ostali pre nich navždy zatvorené, i keď v tomto prípade sa jednalo o celkom "pozoruhodné výkony" . Scenárista Cameron Crowe išiel po celý čas na vec zostra, nikdy nikomu nič zadarmo nedaroval, s postavami sa absolútne nemaznal, i pre neho sa jedná o odrazový mostík. Asi som staromódny, pretože snímok mi bohvieako nesadol, to by ale nesmel pôsobiť tak zmäteno, ako vyhlásenia Igora Matoviča ! ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Matička současných teenagerských komedií. Styl Camerona Crowa je poznat. Nejzajímvější na tomto filmu, který je podle mého názoru spíše slepencem scének (a nijak to nevadí), jsou tehdy mladí herci, kteří jednoho krásného dne dostanou Oscara, tedy Sean Penn, Forrest Whitaker a Nicolas Cage. Toho ovšem byl velký problém najít. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

V polovině sešupu od graffiti ke koláči. Symptomatické je, jak se za devět let od Lucasova majstrštyku vytratila víra v budoucnost a vlastní perspektivy – chybí aspoň jediná postava, která by vůbec uvažovala o úniku z kruhů podřadné práce a hormonálních eskapád někam „ke hvězdám“ – i když to není problém filmu, ale spíš odraz doby, jde z toho na mě větší depka než z českých pozdně normalizačních Básníků, kterými Klein ve stejné době mířil na stejnou cílovku, i když daleko méně explicitně (a neobjevil přitom šest nebo sedm budoucích světových hvězd, ale jen Kříže s Matáskem). **1/2 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je film o dospívání, který není patetický, který je zábavný a přitom dovede být i vážný v takových momentech, kdy je to skutečně potřeba. Tahle generace mladých herců se nakonec ukázala jako zajímavá, i když těch skutečně velkých hereckých osobností z ní vyrostlo málo. Jako kdyby jim tohle období slušelo nejvíce. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Melanie Griffith a Tatum O´Neal byly zvažovány pro roli Lindy. (Kulmon)
  • Ve filmu se objevili tři herci, kteří později získali Oscara: Sean Penn, Forest Whitaker a Nicolas Cage. (Kulmon)
  • Nicolas Cage lhal o svém věku, aby dostal větší roli, ale producenti zjistili, že mu je jen 17. (Kulmon)

Reklama

Reklama