Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z počátku 80. let, která rozhodně nezaostává za timi dnešními. Vlastně ze soudobých teen-komedií se jí vyrovnají asi jen první tři díly Prciček. Sledovat "zhuleného" Seana Penna byla opravdu velká zábava a když se dnes podíváte na držitele Oscara, tak by jste ani neřekli, že někdy hrál v podobných filmech. Stejně zlomový jako pro Penna byl jistě i pro pěknou Jennifer Jason Leigh, Foresta Whitakera či Nicolase Cage, který se mihl v miniroličce. První film Amy Heckerlinga a zároveň i její nejlepší a nejúspěšnější. Velká škoda, že v Evropě film není moc známý a tudíž i značně nedoceněný...... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tato 80s kultovka ma dokonale a totalne minula. Proste mi pripada zastarala. Jednotlive prihody, ktore postavy zazivaju mi pripadaju dost nezaujimave, malo napadite a slabo vypointovane. Herci v hlavnych ulohach su dost slabi a nesympaticki. O nejakom komedialnom nadani mozu len snivat. Nečudo ze sa väcsina z nich nikdy poriadne nepresadila. Akurat Sean Penn v ulohe totalneho zhulenca je obcas zabavny. Paradoxne sa tu ale mihne v doslova sekundovych vystupoch niekolko buducich hviezd (Forest Whitaker, Eric Stoltz, Anthony Edwards, alebo Nicolas Cage, ktoreho som s vypätím vsetkych sil nasiel v jednej mikrosekundovej scene). Proste strata casu. Existuje mnoho ovela lepsich teenagerskych komedii. 4/10. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

V polovině sešupu od graffiti ke koláči. Symptomatické je, jak se za devět let od Lucasova majstrštyku vytratila víra v budoucnost a vlastní perspektivy – chybí aspoň jediná postava, která by vůbec uvažovala o úniku z kruhů podřadné práce a hormonálních eskapád někam „ke hvězdám“ – i když to není problém filmu, ale spíš odraz doby, jde z toho na mě větší depka než z českých pozdně normalizačních Básníků, kterými Klein ve stejné době mířil na stejnou cílovku, i když daleko méně explicitně (a neobjevil přitom šest nebo sedm budoucích světových hvězd, ale jen Kříže s Matáskem). **1/2 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Výborná teenage komedie z počátku 80. let, kdy ještě tento druh filmů vyprodukovaný ve Spojených státech měl své nepopiratelné kvality. Tohle stojí za zhlédnutí už jen kvůli vynikajícímu hereckému výkonu věčně zhuleného a provokujícího Seana Penna, který se v této roli opravdu vyřádil. Ale v zásadě i všichni ostatní herci měli dobré role a především předváděli vynikající hrecké výkony. Zkrátka a dobře tato komedie patří k těm vydařeným komediím o mladých a pro mladé a nelze jí toho příliš co vytknout. Jistě, možná v některých chvílích byl film slabý, v některých chvílích klišovitý, jindy byl humor možná až příliš vyčpělý z důvodu stáří filmu, ale to vše jsou detaily, které když pominu, tak jsem se naprosto výborně bavil a od této komedie jsem dostal přesně to, co jsem od ní očekával a s čím jsem se na ní díval. Tedy inteligentní humor a hlavně nostalgii let osmdesátých. Gratuluji si, že jsem zvolil dobrý film a jsem rád, že se ke mně tato komedie dostala a já jsem ji tak konečně mohl vidět. Možná, že teď tomuto filmu trochu přilepšuji a nadržuji, ale opravdu nemám důvod ubírat hvězdičky kvůli nějakým nepodstatným výtkám, je to tedy z mého pohledu za pět hvězd. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne pramatka všetkých typických amerických komédií a paródií zo stredoškolského prostredia. Narozdiel od jej neskorších trápno-klišoidných a obohraných detí, dýcha sviežosťou a príjemným, nenúteným humorom. Zábavný bol už len pohľad na S. Penna alebo N. Cagea čoby usoplených stredoškolských cucákov. Ach, ten čas tak strašne letí.... 75/100 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Scéna, kde Linda učí Stacy jak provádět orální sex se původně měla odehrávat v horké kádi s oběma dívkami nahými. Aby se vyhnulo označení filmu "X", byla přesunuta do školního bufetu. (Kulmon)
  • Pro svou masturbační scénu si Judge Reinhold přinesl velkého robertka bez vědomí ostatních hereckých kolegů. Zhnusení Phoebe Cates je tak více než pravdivé. (Kulmon)
  • Melanie Griffith a Tatum O´Neal byly zvažovány pro roli Lindy. (Kulmon)

Reklama

Reklama