Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

Kothy 

všechny recenze uživatele

A poslední z řady středoškolských 80kových komedií je Ridgemontská střední. Opět tu vidíme známé tváře v útlém věku, tentokrát Seana Penna, Jennifer Jason Leigh a Foresta Whitakera. Opět se dostáváme mezi teenagery a prožíváme s nimi jejich trable. První lásky, sex, brigády, záškoláctví atd. Naši hrdinové prochází různými životními zkouškami, aby z nich vyšli trochu poučeni. Moc se tu netlačí na pilu a vlastně to všechno jen nějak plyne. Jako kult bych to asi neoznačil. "Chcete lístky do kina?" ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Matička současných teenagerských komedií. Styl Camerona Crowa je poznat. Nejzajímvější na tomto filmu, který je podle mého názoru spíše slepencem scének (a nijak to nevadí), jsou tehdy mladí herci, kteří jednoho krásného dne dostanou Oscara, tedy Sean Penn, Forrest Whitaker a Nicolas Cage. Toho ovšem byl velký problém najít. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 18ti letech, takže v době, když jsem chodil taky na střední školu a připadalo mi to fakt super. Těžko říct, jestli by mi to připadalo stejně zábavný i teď. Skoro se mi ani nechce věřit, že u kolonky režie vidim jméno Amy Heckerling, protože ta jinak posrala všechno, na co šáhla. Ale tohle se jí překvapivě docela povedlo. Jinak Nicolase Cage jsem si nějak nevšimnul... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Spicoli v podání Seana Penna a jeho profesor amerických dějin Hand byli pro mě tím nejlepším v americké teenagerské komedii. Jedná se o předchůdce dalších desítek komedií, které později vznikly na podobné téma, takže určitě film nadčasový. Je tu i víc toho sexu než-li v pozdějších komediích a vtipné to je určitě také. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zostarlo to, nedá sa nič robiť. Navyše ma s filmom nespája žiadna nostalgická spomienka. Ide samozrejme o absolutnú kultovú a generačnú záležitosť, ktorá ale trpí častokrát nič nehovoriacimi dialógmi, ktoré inak občas pretne nejaká tá hláška Seana Penna. Všetko ide tak nejak príliš hladko, všetko sa vyrieši mávnutím kúzelného prútika a hlavne do ničoho nezasahujú rodičia, len jeden upätý učiteľ. Ako by ale v skutočnosti prebiehal ten prúser s tehotenstvom, by vydalo skôr na rodičovskú vypätú drámu, než na akoby ďalší úlet v živote teenagerov. Treba však Cameronovi a Heckerling nechať, že ich film je pomerne odvážny a skutočne si nedáva servítky pred ústa, či skôr pred kameru. A taktiež voľnejší naratív sa k podobnému žánru hodí viac, než ak by film "skončil". Český dabing je fakt prúser, Brooke Shields prekladateľ považoval za chlapa... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • V erotické scéně s Mikem (Robert Romanus) si Stacy (Jennifer Jason Leigh) sundává kalhotky, avšak v dalším záběru, jakmile si pár lehá na gauč, je možné si všimnout, že je má opět na sobě. Když se však Mike z gauče zvedá, Stacy je opět nahá. (fifas2)
  • Melanie Griffith a Tatum O´Neal byly zvažovány pro roli Lindy. (Kulmon)
  • Tom Hanks byl zvažován jako Brad. (Kulmon)

Reklama

Reklama