Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kategorie amerických teenagerovských komedií ve mě už dopředu vyvolává neblahé pocity a představu zábavy ze suterénu, nicméně musím uznat, že Zlaté časy na Ridgemont High se obvyklým představám vymykajíi, i když rozhodně nejde o výjimečný film ve smyslu nového úhlu pohledu nebo artového obsahu. Kupodivu stačí, když si snímek uchovává určitou úroveň, je obsazený kvalitními herci a je zrežírovaný bez snahy za každou cenu se podbízet. Divák v něm vlastně najde tytéž motivy, které jsou jinak pro teenagerovské komedie typické, tedy nevybouřené hormony se spoustou dialogů o sexu (a leckdy i nejen dialogů) se vzájemným pošťuchováním mezi studenty navzájem a jejich profesory. Je zajímavé sledovat herecké počátky Seana Penna a zejména Jennifer Jason Leigh. Pro mě příjemné překvapení, celkový dojem: 75 %. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá síce nemá dej, ale má dostatok humoru, gagov a sexu na to, aby sa človek nenudil. Soundtrack je, ako sa na 80s komédiu patrí, vynikajúci (Tom Petty, The Cars, Oingo Boingo ...), i keď je trochu iného razenia - menej new wave, viac klasického rocku. No a herci ... Sean Penn sa asi za túto komerčnú rolu doteraz hanbí, ale je úplne dokonalý vyfetenec. Rovnako ma dosť pobavil aj Judge Reinhold. ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Čiastočne má na tom svoj podiel možno i môj postoj k 80. rokom, ktoré mám vďaka ich popkultúre a asi aj tomu, že som ich na vlastnej koži nikdy nezažil, dokonale zidealizované, no Fast Times at Ridgemont High v mojich očiach ešte aj dnes funguje skvele. Ba čo viac, pôsobí na mňa tak vtipným a neviazaným dojmom, že väčšina súčasných tínedžerských komédií v porovnaní s ním pripomína mladšieho brata, predvádzajúceho všelijaké neohrabané pokusy, ktorými sa neúspešne snaží podobať na svojho staršieho súrodenca. Navyše, vidieť Whitakera či Penna (najmä jeho) ešte ako herecké uchá v úlohách karikatúr na špecifické skupiny stredoškolských študentov je na nezaplatenie. (80%) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý se koukat na teenagerskou komedii z roku 1982, hlavně proto že tam je mnohem opakuju mnohem víc nahoty než v těch dnešních!!!!!!!!! K tomu přičtěte opravdu geniálního zhulenýho Seana Penna a nabušenýho (v tý době ještě nebyl tlustej) Foresta Whitakera. Je docela těžké všimnout si v tomhle filmu Nicolase Cage, jelikož jeho role je opravdu malá, ale JE TAM :-) Prostě opravdu hodně zábavná komedie s hvězdným obsazením. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

A poslední z řady středoškolských 80kových komedií je Ridgemontská střední. Opět tu vidíme známé tváře v útlém věku, tentokrát Seana Penna, Jennifer Jason Leigh a Foresta Whitakera. Opět se dostáváme mezi teenagery a prožíváme s nimi jejich trable. První lásky, sex, brigády, záškoláctví atd. Naši hrdinové prochází různými životními zkouškami, aby z nich vyšli trochu poučeni. Moc se tu netlačí na pilu a vlastně to všechno jen nějak plyne. Jako kult bych to asi neoznačil. "Chcete lístky do kina?" ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • John Travolta byl zvažován jako Jeff. (Kulmon)
  • Nabídku na Jeffa odmítl Christopher Reeve. (Kulmon)
  • Aby Sean Penn lépe vplul do postavy Spicoliho, odpovídal jen, když ho někdo oslovil tímto jménem. (Kulmon)

Reklama

Reklama