Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Prcičky staršej generácie. Pohodová a zábavná blbotina ktorá vytvorila precedens ako má vyzerať teenegerská komédia. A ťaží sa z toho doteraz. Je to uletené, má to vtipné postavy ktoré hrajú známy herci vo svojích začiatkoch a keď vám sadne tento typ humoru, budete spokojní. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V Sexbombě od vedle se hlavní hrdinové dívají na absurdně naivní videokazetu se sexuální výchovou a kritizují její naprostou nefunkčnost pro současnou generaci. V kategorii teenagerských nebo romantických komedií je na tom Ridgemont High úplně stejně. Splní účel, ale v mnoha momentech se u ní budete jen blahosklonně usmívat. Kamera se totiž v rozverně veselých momentech zaobírá nejrůznějšími částmi těla chodících studentů a ničí tak veškerou pozitivní atmosféru, která by se dostavila jediným celkovým záběrem na školu. Ten největší problém je ale ve scénáři. Když patnáctiletá hlavní hrdinka jednu chvíli pronesla "když já vlastně nechci sex", jenom jsem kroutil hlavou, kde se najednou objevilo takové moudro u snímku, který ještě pár chvil předtím otevřeně a samoúčelně ukazoval nahotu a pokoušel se rozesmát násilnými vtípky typu "To já o to přišla ve třinácti". S pobavenou reakcí se zkrátka počítá až příliš okatě. Průběh hlavní linie je navíc navoněný a evidentně cílený jako nenápadná moralita. Oproti tomu zbytek filmu, tedy epizodické výstupy nejrůznějších postaviček, jsou vtipné a hlavně Sean Penn je jako třídní zhulenec sice nápadně protěžovaný, ale kdo by se na tvůrce kvůli tomu zlobil, když dokáže být takhle neodolatelný. I přes veškerou okatou snahu vychovávat mladé diváky na zářivě svítícím protikladu nahoty, onanie a sexu jsem se nakonec bavil a z jistého happyendu měl radost. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Sonda do zivota 80's stredoskolskych teenageru, kteri ve volnem case rozjizdeji slibne kariery pracovniku ve fast foodech. Ukazkove zhuleny Sean Penn a Nicolas Cage ve sve debutove roli, ve ktere ho ani nezaregistrujete. Film mel puvodne rezirovat David Lynch, to by bylo jine kaficko. 6/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá síce nemá dej, ale má dostatok humoru, gagov a sexu na to, aby sa človek nenudil. Soundtrack je, ako sa na 80s komédiu patrí, vynikajúci (Tom Petty, The Cars, Oingo Boingo ...), i keď je trochu iného razenia - menej new wave, viac klasického rocku. No a herci ... Sean Penn sa asi za túto komerčnú rolu doteraz hanbí, ale je úplne dokonalý vyfetenec. Rovnako ma dosť pobavil aj Judge Reinhold. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tato 80s kultovka ma dokonale a totalne minula. Proste mi pripada zastarala. Jednotlive prihody, ktore postavy zazivaju mi pripadaju dost nezaujimave, malo napadite a slabo vypointovane. Herci v hlavnych ulohach su dost slabi a nesympaticki. O nejakom komedialnom nadani mozu len snivat. Nečudo ze sa väcsina z nich nikdy poriadne nepresadila. Akurat Sean Penn v ulohe totalneho zhulenca je obcas zabavny. Paradoxne sa tu ale mihne v doslova sekundovych vystupoch niekolko buducich hviezd (Forest Whitaker, Eric Stoltz, Anthony Edwards, alebo Nicolas Cage, ktoreho som s vypätím vsetkych sil nasiel v jednej mikrosekundovej scene). Proste strata casu. Existuje mnoho ovela lepsich teenagerskych komedii. 4/10. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Nicolas Cage lhal o svém věku, aby dostal větší roli, ale producenti zjistili, že mu je jen 17. (Kulmon)
  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)
  • Film měl původně režírovat David Lynch, jemuž se scénář velmi líbil, zároveň ale dodal, že to není nic pro něj. (Kulmon)

Reklama

Reklama