Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Charlie Lang, pochůzkář v newyorské čtvrti Queens, nemá jednoho dne drobné na spropitné, a tak napůl žertem nabídne mrzuté servírce Yvonne polovinu svého losu. Na tom by možná nebylo nic zvláštního, kdyby se svou energickou manželkou Muriel nevyhrál čtyři miliony dolarů. Charlie se ale rozhodne dodržet slib a přenechat Yvonne polovinu. Zatímco Muriel, toužící po lepším životě, začne utrácet peníze za kožichy a podobné zbytečnosti, Charlie věnuje příteli doživotní permanentku na zápasy jeho oblíbeného týmu. Znovu se stane hrdinou, když je postřelen při ochraně obchodu, přepadeného dvojicí lupičů. Yvonne si koupí malé bistro, v němž pracovala jako číšnice. Opětovně se setkají, když jim ujede loď, na níž se pořádá party pro výherce loterie, a stráví spolu příjemný večer, plný bláznivých nápadů. To je pravý opak toho, co prožívají se svými partnery. Zatímco notorický lhář Eddie dosti nevybíravým způsobem nutí Yvonne, aby mu dala část své výhry, chamtivá Muriel vyhodí Charlieho, který netouží po lepším životě. Štěstí jako by dvojici opustilo. Když se náhodou setkají v hotelu, kde se nezávisle na sobě rozhodnou strávit noc, nešetří bulvární tisk smyšleným popisem románku obou výherců. Muriel požádá o rozvod a chce nejen Charlieho podíl, ale také podíl Yvonne, který s pomocí právníků nakonec získá. To však zdaleka není konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Včera v noci jsem měla sen.. Hrála jsem automat a přišly mi tři třešně.. Ale nebyly to třešně, byly to hlavy mýho mrtvýho táty.." ;) Skutečně skvostná pohádka o poctivém poldovi, co nechal naivní servírce tip 2 miliony.. Komik Andrew Bergman ve svém suverénně nejlepším bijáku vypráví o loterii zvané život, v níž se zkrátka každý, kdo se drží svých čísel, dočká dříve nebo později, ovšem zcela nevyhnutelně, přesně toho, co si jen zaslouží.. Pokud slušnost a dodržování zásad a slibů skutečně náleží žánru pohádek a ve skutečném dnešním světě se mu většina jen vysmívá, pak tenhle snímeček zejména smysluplně aktualizuje právě žánr pohádky, a vůbec se za to nestydí, po nichž však, jak důsledně naznačují tvůrci těmi novinovými titulky, naprostá většina stále prahne.. Že Bergman moralizuje ?? Já mu za to musím zatleskat.. Cage skvělý, zejména v tom boji s vlastním svědomím, stejně jako tradičně důsledně přehrávající Rosie Perez, důsledně vedená Bergmanem s jeho Striptýzem povah, či bezvýhradně famózní Stanley Tucci, který jen znovu potvrzuje, že není malých rolí.. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Typicky střižená a typicky sešitá romantická podívaná, která má ke komedii asi stejně daleko jako tučňák na písečnou dunu do Egypta, ale přesto se snaží poukázat na fenomén, který je v současnosti značně opomíjený - zlaté srdce. A právě scénář Jane Andersonové se točí právě a jenom kolem toho. Dneska už najdete jen málo lidí co by se rozdali, ale Nick Cage jednoho z nich zahrál tak přesvědčivě, že bych mu i věřil, že svůj vydřený hollywoodský honorář vhodí do klobouku prvního bezdomovce, kterého potká. Druhou stranou scénáře je zase ta skutečnost, že peníze kazí charakter a ne každý se takovému hlodání postaví. A nebo zas naopak vám mohou peníze pomoci odhalit kdo jaký ve skutečnosti je. Ať tak či onak, opět přes ně vede jedna velká filmová láska. Příběh celý byl asi stejně prapůvodně stavěný pro televizní obrazovky a videopůjčovny a tak je v něm spousta nedotažených záležitostí, jako odbyté sbližování zásadních postav. Nebo ta zmalovaná příšera co si jí Nick vzal a její přerod v prachy žeroucí mašinu. Andrew Bergman tak zvládl standardní úkony, které po něm produkční společnost vyžadovala a proto natočil jen průměrnou, ale přesto velmi ucházející podívanou. A brutální Nikitě Bridget Fondaové to zas neobyčejně sekne. Proto nemohu víš než na 6/10 neboli 3 hvězdičky. Na odpolední siestu ke kafíčku a koblize jako vyšité. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Promiňte mi tu neobjektivnost, ale nemám rád sci-fi (rozumějte absolutně nereálné) romantické komedie. K úplnému dovršení nenávisti k tomuto filmu stačí přidat, když jsem byl "nucen" ho sledovat v hospodě při šíleně zesíleném zvuku televize a poslouchat tu jednu odpornou histerku, jak ječí, že vyhrála 2 mil. dolarů. Začátek byl sice slibný a Nicolas Cage je můj oblíbenec, ale tohle fakt nemusím. ()

fmash

všechny recenze uživatele

Loterie je bezva věc, když člověk vyhraje pořádnou pálku, pokud nepřijdou komplikace. A ony přijdou, proč by se na to taky kdo jinak díval, že. Policajt dobráček a světice servírka si padnou do noty, kazí jim to jen lakomá ježibaba v podobě poldovy ošklivé staré. Kdyby film skončil po úvodní desetiminutovce, byl bych navýsost spokojený, ale u vědomí, že mě čeká ještě asi hodina a půl jasně předpověditelných peripetií, než se dočkám happyendu, jsem odpadl. Takže jsem si pustil zase až poslední třetinu, abych se dozvěděl, jak se chamtivost nevyplácí. Nevyplácí, ale hlavní pointou byly slzičky, které se mi draly do očiček, když jsem viděl, jak jsou všichni ti lidičkové milí. Nehodnotím, protože jsem nevydržel to napětí, ale tipuju, že bych dal něco mezi dvojkou a trojkou. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Naivní? Možná! Příliš sentimentální? Zcela určitě! Bezpochyby spíše moderní pohádka než cokoli jiného - i přes název filmu asi málokdo uvěří, že toto by se v dnešním světe "mohlo stát i Vám...". Přesto není nic špatného na tom, veřit že slušní lidé ještě existují a že prachy ještě nikomu to "opravdové" štěstí nepřinesly... Nelze neopomenout skvělé výkony obou hlavních představitelů (Cage + Fondová) i nečekaný a "nepříliš pohádkový" závěr... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Když se Charlie a Muriel rozváděli, Muriel si nechala zvětšit prsa. Byla to ovšem opravdová prsa herečky Rosie Perez, která je v první půlce filmu nosila stažená, aby vypadala menší. (HappySmile)

Reklama

Reklama