Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirická romantická komedie Marthy Coolidge s názvem Dívka z údolí je svědectvím života v Jižní Kalifornii 80. let. Julie je dobromyslná dospívající dívka, která se pohybuje ve společnosti jí podobných děvčat, jež jsou všechny jako vystřižené ze žurnálu. K rozčarování svého okolí se v nákupním středisku rozejde se svým sebestředným přítelem Tommym. Mládež z údolí jde ještě ten večer společně na večírek, kde se egoista Tommy okamžitě pokusí dostat do postele jednu z Juliiných kamarádek. Na párty se ale objeví Randy, mladý rebel z Hollywoodu, a kompletně oslavu "nabourá". Přátelská Julie s ním bez jakýchkoli předsudků flirtuje až do momentu, kdy musí Randy - zjevně kvůli svému zevnějšku - večírek opustit. Randy se do Julie okamžitě zamiluje a znovu proklouzne na párty, jen aby s ní mohl ještě mluvit. Julie pak v doprovodu ufňukané kamarádky stráví noc projížďkou s Randym po Hollywoodu. Díky neustálému Randyho dvoření se do něj Julie nakonec zamiluje, ale musí si vybrat mezi ním a Tommym, který ji chce získat zpět. Její přátelé navíc vytrvalého Randyho odmítají akceptovat. Nakonec si ale Julie upřímně promluví se svým tatínkem (Frederic Forrest) a závěrečný ples se stane triumfem mladé lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Randy je iný, je z Hollywoodu a je to rebel. A síce miestami vyzerá ako čerstvo vyliahnuté teľa a z očí mu srší nevinnosť a strach, ale aj tak by som ho pri prvej príležitosti oprela o stenu v bare a naznačila mu, že mi može vyšukať mozog z hlavy. Film mi pripomenul moje mládí, kedy sa počúvala výborná hudba, na hlavách sa nosili číra, na gatiach puky, cicmalo sa v zaparkovaných autách a chodilo sa domov nad ránom. Bolo to nádherné obdobie, kedy sa mladí zoznamovali na večierkoch (a nie na sociálnych sieťach) a nápadníci nemali problém vyliezť za vami cez okno. Táto romantika, okorenená jemnou erotikou, ma zahriala pri srdci a príjemne som si pri nej oddýchla. Chcelo by to len trošku viac drajvu! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný teen filmík zo slnkom vyhriatej Kalifornie (prostredie je jediný skutočný klad filmu), ktorý sa nesie na vlne podobných filmov 80. rokov. Nemá síce úprimnosť a scenáristickú vycibrenosť takého Breakfast club, alebo Amerického graffitti, ale aspoň sa snaží nepôsobiť umelo. Prekvapí prítomná nahota, ktorá filmu celkom prospieva, skúste si predstaviť, žeby sme niečo podobné sledovali v rovnako ladených filmoch nasledujúcej dekády. Aspoň si na také nespomínam. Prvá, spoznávacia polovica je lepšia, potom sa scenár zvrtne iba na vyriešenie otázky, či sa Julie vráti k jednému, alebo druhému chlapcovi. Finále, aké to prekvapenie, sa odohraje na maturitnom plese. Na rok 1983 je to celkom slušný film. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Šílená blbost tenhle film - mladá holka neví jestli chce namyšlenýho pozéra aby se zavděčila kamarádkám nebo pseudorebela Nicolase Cage. Za kamarádky má tak šílený pipiny, že bych je s chutí zabil (a bohužel jich v reálu pár znám), neumí rozhodnout sama za sebe. Být Cagem, tak se na ni vykašlu a ani bych nad tím moc nepřemýšlel. Chování postav je naprosto nelogické a vrcholí neuvěřitelně pitomým a pro mě nepochopitelným finále (ještě se šlehačkovou bitvou, no hnus). A ještě ke všemu je tu jedno odporné hudební klišé - kdo poslouchá disko je povrchní blbeček, pravý rebel poslouchá punk (tady spíše kytarový popík). Osobně považuje punk za hudební dno a je mi na blití, jak se cpe dnes všude, naopak taneční hudbu miluju v jakékoliv podobě od 70. let do dneška a určitě nejsem klasický metroušek s nagelovanými vlasy v růžovým saku (jak se to tu snaží režisérka prezentovat), styl hudby který člověk poslouchá o něm nevypovídá absolutně nic, ale režisérka má asi jiný názor. Hvězdičku dávám za rodiče, kteří jakoby vypadli z jinýho, mnohem lepšího filmu a za Cage, kterého mám hodně rád a který natočil spoustu skvělých věcí a díky tomuto filmu možná později dostal šanci natočit co natočil. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Mínusy: Velmi jednoduchý příběh o hledání sebe mezi kolektivismem a individualismem i mezi příslušností ke společenské vrstvě a voláním srdce. Plusy: Nejzábavnější Nicolas Cage, jakého jsem kdy viděla. Uvědomělí rodiče, bývalí hippisáci a současní zastánci zdravé výživy. Profilový soundtrack začátku 80. let. Sečteno, podtrženo - žádné zklamání. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film přístupný pouze pro diváky do 15 let! 1) 19letý Nicolas Cage (pseudorebel Randy) v trenýrkách nebyl k zahození, i když ty další ohozy mu sexy šarm poněkud ubíraly. Že by o oblečení fakt platilo: The expensive ones always fit better, honey? 2) To 30letému Michaelu Bowenovi (spolužák a bývalý partner hlavní hrdinky Tommy) v roli čerstvého maturanta (!) přiléhavé džíny moc a moc slušely. 3) Co dál říci k filmu? Nevím... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Honorář Nicolase Cage činil pět tisíc amerických dolarů. Tímto filmem se ale proslavil a jeho cena začala raketově stoupat. (Edgerton)
  • Tímto filmem počínaje si Nicolas Coppola změnil jméno na Nicolas Cage, aby zamezil možné protekci. (rrobertek)
  • Scénář k filmu byl napsán během deseti dnů. (Edgerton)

Reklama

Reklama