Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Harpy 

všechny recenze uživatele

Čože akože :D .....Nikolas si to dobre dával, lebo tento film mi spôsobil naozaj silnú škálu pocitov. Od úprimný smiech až po smútok, ľútosť, hanbu, zhrozenie. Veľmi ťažko tento film opisovať. Najlepšie sadnúť a pustiť si, užiť tú jazdu one man show. Mám zmiešané pocity, ale páčilo sa mi to. Určite jeden z filmov o ktorých by som sa rada porozprávala a vyzdvihujem Cagea, ozaj sa upustil z klietky :D ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu hrozné. Příšerný děj, zpracování, herecké výkony a vše ostatní. Ve druhé půlce filmu jsem se pak musel prkennému strašákovi do zelí (upír Cage) s nasazenými plastovými zuby už opravdu smát. No a zakončení či snad vyvrcholení filmu je asi stejně vymaštěné jako zbytek filmu. Nebýt památné scény s debilním výrazem a nepřirozeně vyvalenýma očima, díky níž se stal Cage nehynoucí legendou internetových hrdinů, byl by to nejspíš odpad. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage a jeho přehnané herectví zde kraluje během celého filmu. Chvíli chudáček, chvíli upír nebo pan Jekyll a Hyde. Jeho výbuchy, výkřiky, zhroucení a následná samomluva jen udivuje a divák nevěřícně kroutí hlavou. Proměny Nicolase jsou až neuvěřitelné. Tohle není žádná komedie ale psychologický horor. Finále s blouzněním, prknem a psycholožkou je nejlepší scéna. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní že Cage hrál v blbých filmech ještě než se stal hereckou hvězdou číslo 1. Takže podobně jak neslavně skomírá jeho kariéra nyní, tak i horko těžko svou kariéru rozjížděl. Polibek upíra je film neskutečně střelený. Až na závěr jsem zjistil co se nám básník celou dobu snažil sdělit, jinak to nemělo hlavu a patu. S odstupem času ale musím přiznat že Cage vlastně předvedl opravdový herecký koncert. Takového vola by asi málokdo chtěl hrát. 30% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Hrozně ambivalentní, protože to má strašně nejasnej žánrovej rámec. Na jednu stranu je Vampire's Kiss přehlídkou Cageových hereckých kreací, jejichž intenzita se s blížícím koncem stupňuje na úroveň Cageova youtubovýho best of. Jenže třeba záběry na neogotická zákoutí New Yorku na začátku a v průběhu mají budovat hororovou atmosféru. Přitom je to v jádru asi nejvíc psychologické drama o rozpadu osobnosti do totálního od reality odtrženého crashe (pravidelné schůzky s terapeutkou). A taky tak trochu obrázek misogynní korporátní kultury 80. let? (Cage honí sekretářku na hajzlíky, tam na ní křičí a na konci se tomu v kanceláří s ostatníma vedoucíma zasmějou). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • V kanceláři na stole má Peter Loew (Nicolas Cage) fotografii Franze Kafky, jehož román "Proměna" pojednává o přeměně člověka v brouka... zde jde pro změnu o změnu v upíra. (Radiq)
  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)
  • Při natáčení snědl Nicolas Cage 3x po sobě živého švába. (DoMoS)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama