Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak takové to je, když někomu nesedne vysoce oceňovaný britský sitcom. Nikdy jsem si nemyslel že mě to někdy potká, protože zatím platilo, že co jsem si stáhl, to jsem začal zbožňovat. Až teď jsem poprvé tvrdě narazil. Spaced jsem dal šanci, ale ani po první sérii se u mě nedostal alespoň do průměru. K postavám jsem si nevypracoval vůbec žádný vztah, humor mě naprosto minul a většinu dílů jsem se pronudil. Popkulturní odkazy jsou sice zajímavé, ale takové Community je má zpracované mnohokrát lépe. Tohle holt není seriál pro mě. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že v době, kdy píši tento komenrář, má britcom Spaced pouhých 12 hodnoceních včetně toho mého, ale snad se to po Soumraku mrtvých, který u nás vyšel na DVD, a Hot Fuzz, který právě vstupuje do našich kin, brzy změní. Spaced se dočkal dvou sezón, každá o sedmi dílech, a dalo by se říct, že se jedná o "studii vztahu", přeplněnou narážkami na popkulturu od komiksů po filmy k videohrám. Už zde Edgar Wright, režisér a scénárista některých dílů, a Simon Pegg, scénárista a představitel hlavní role (netypicky jako blondýn, nikoliv zrzek), dokazovali, že mají přesně nastudovaný styl parodovaných objektů, dokáží postavu a její charakter vystihnout na velice krátké ploše a napsat neuvěřitelně zábavné hlášky, jež mají nárok zkultovnět. Rozjed je sice slabší, ale pak to stojí za to - a nemusí vám být ani kolem třicítky, protože díky rychlému střihu a ideálně zvolené hudbě seriál uhání neustále kupředu, přestože se v ném nic zásadního neděje. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál musíte buď milovat a nebo nesnášet. Já sám ani nevim, jak na tom jsem, páč dvě série je zoufale málo. Je to taková směsice Přátel a Big Bang Theory v britskym podání. Suchej humor, jedinenčný herci, parodie na desítky filmů a seriálů se Smithovskym nádechem. Snad za pár suchejch momentů, asi i neporozumění všem narážkám a za imrvére pitvořící se Jessicu Hynes je to za 80%. Kdoví, třeba si ty dvě sérky někdy pustim znova a budu hodnotit jinak. Mimochodem-Shazam je slovo! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly, u dalšího by pravděpodobně už můj mozek nevydržel tak intenzivní nápor a nekontrolovatelně by vytekl nosem. Tedy pokud by v tom čtvrtém díle náhodou brutálním způsobem nepochcípaly všechny postavy krom vcelku Pegga a jeho kamaráda Frosta, s tou tlustou krávou v čele. Příval zběsilé trapnosti a hlouposti mi tu občas způsoboval až přímo fysickou bolest a ty asi tři nebo čtyři povedené vtipy a sympaticky geekoidní nádech s odkazy na popkulturu to nedovedou vyvážit ani trochu. 4/10 ()

fars 

všechny recenze uživatele

Zatracene malo dilu!!! Dve serie po sedmi dilech, pricemz jeden trva 20 minut? To si dam na posezeni. Znate to, nez si oblibim postavy ze serialu, utece 7 dilu (cela jedna serie). Nez si je zamiluju utece dalsich sedm, a ja se pak tlucu do hlavy ze chci vic... Ale kazdopadne Simon Pegg alias Tim je borec! Nick Frost (Mike) s jeho vasni ve zbranich, ukradeny tank a pokus o oblehani Francie neni o nic mensi borec a tvori s Peggem dokonalou dvojku. Hlavni zapletka kde Tim a Daisy (vcelku prijemna Jessica Stevenson) musi predstirat idylicky par aby si udrzeli byt je dosti zajimava. Z dalsich postav jeste musim zminit podivinskeho umelce Briana. Malo toho namluvi, maluje vztek, bolest, strach a kdovico jeste a je proste uchvatny :-) Serial neni tak prospikovan humorem jak jsem puvodne cekal (teda aspon prvni serie ne, druha je luxusni), ale skyta mnoho narazek na filmove klasiky, spustu parodickych prvku, a kdyz dojde na akci (a k ni dochazi casto) tak diky tvurci vymazlenosti a hracickovitosti zname treba z Hot Fuzz je skutecne na co se divat. Libi se vam britske sitcomy? Jdete do toho! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Pes Colin je v titulcích uveden pod jménem Aida, jeho skutečné jméno je ale Ada. (Alfréda)

Reklama

Reklama