Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Rohy212 

všechny recenze uživatele

(mobile rings) - "Aren't you gonna answer that?" - "I've got an answering service." - "You've got an answer for everything." - "I can't believe you've just said that." I přes pomalější start a slabší druhou série se klaním Mr Wrightovi, Mr Peggovi a Mrs Hynes za tuhle seriálovou brilantnost a zároveň kaju, že jsem její sledování oddalovala i poté, co jsem se až po nejvíce neupravený vlas na hlavě zamilovala do Cornetto Trilogy. Speciální dík za to, že tvůrci věděli, kdy přestat... ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál musíte buď milovat a nebo nesnášet. Já sám ani nevim, jak na tom jsem, páč dvě série je zoufale málo. Je to taková směsice Přátel a Big Bang Theory v britskym podání. Suchej humor, jedinenčný herci, parodie na desítky filmů a seriálů se Smithovskym nádechem. Snad za pár suchejch momentů, asi i neporozumění všem narážkám a za imrvére pitvořící se Jessicu Hynes je to za 80%. Kdoví, třeba si ty dvě sérky někdy pustim znova a budu hodnotit jinak. Mimochodem-Shazam je slovo! ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Wright / Pegg tady opravdu bodujou. Postavy jsou správně ulítlý, odkazy na všechno možné fungujou bezvadně a originální styl zpracování je skvělý. První díly mě sice moc neoslovily, ale u mě má Spaced vzestupnou kvalitu v první sérii a ustálenou v druhé. Taky jsem při sledování tak trošku toužil po takovém looserovském a geekovském stylu života. PS: Brian! ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Spaced je geniálny. Niektorí tu píšu, že tento seriál diváka nechytí hneď, až časom, u mňa to ale neplatilo, ja som mu prepadol okamžite po prvej epizóde. Seriál ma nesmierne bavil, už si ani nepamätám, kedy som mal výbuchy smiechu tak silné ako pri sledovaní práve tohto seriálu a aj postavy som si časom zamiloval všetky (Jessica Hynes ma spočiatku trochu štvala). Nakoniec už len dodám, že popkultúrnymi odkazmi a paródiami sa to v Spaced len tak hemží a práve tie boli príčinami tých najväčším výbuchov smiechu. Ak máte základné filmové (a prípadne komiksové) znalosti, Spaced vás bude baviť ako nič iné. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvělá živná půda pro další projekty Edgara Wrighta. Velká škoda, že o ostatní herce kromě SP a NF jsem skoro vůbec nezavadil. Toto bylo vynikajících 14 půlhodinek (plus vystřižené a zkažené záběry a dokument Skip to the End). Pravdou je, že druhá řada byla taková promakanější, často byly konceptuální epizody, ale nijak to neztrácelo na zajímavosti. Dost tomu taky pomáhá, že jsem se mnohokrát v seriálu našel. Absolutní nálož popkulturních referencí a kadence střihu hodná kulometu. Semtam hluchá místa se samozřejmě najdou, pro mě to byla například zápletka s Bilbem. Skvěle zmáknutý magický realismus pro YA z přelomu tisíciletí. Kupodivu ústřední dvojice nikdy neprodělá žádný závažný nebo dlouhotrvající UST, který by se ždímal, každý díl je přesně vyladěn (na což jsem ostatně asynchronicky byl zvyklý ze Soumraku Mrtvých, atd.). ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • V 6. epizodě 1. řady "Epiphanies", kdy všichni hrdinové vyrážejí do města pařit, jsou jejich jména v závěrečných titulcích nahrazena rapperskými pseudonymy. Například Jessica Hynes je uvedena jako Jazzy Jess, Simon Pegg jako The Fresh Pegg. (Alfréda)
  • V jezdné epizodě srazí Tim s Mikem svým autem cyklistku. Tato scéna je parodií na podobnou scénu z filmu Šestý smysl (1999), kde Cole spatří obět dopravní nehody. (HellFire)

Reklama

Reklama