Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA Intruder (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Supermarket razantně snižující stavy zaměstnanců v průběhu(!) noční směny? Co na to odbory..? Třicet minut úvodního oťukávání nemá co nabídnout. Snad jen hrátky s kamerovými úhly (perspektiva zametané podlahy, dna nákupního vozíku, útrob telefonu), trapně vyhlížející pěstní souboje či zlověstnou přítomnost bodce na lejstra. A pak se začne krájet, porcovat a napichovat na hák, zkrátka všechny ty kratochvíle nákupního střediska, kde je i úsek masných výrobků. Z jedné z inspirací pro Reservoir Dogs můžete cítit prošlého Carpentera i lásku k žánru, nicméně identita a motivace „narušitele“ - to je na zavolání České obchodní inspekce, protože šidit se nemá.. ()

creeper 

všechny recenze uživatele

Intruder je sympatickým zástupcem subžánru (slasher). Je v něm obsažena nadšenecká hravost. A to jak v práci se slasherovými pravidly, tak i v rámci technické stránky filmu (práce s kamerou a se střihem). Rukopis Scotta Spiegela je v mnohém podobný Raimiho stylu (stejně jako ranným Coenům). Což je pro mne (fandu těchto tvůrců) další plus. Prkennost většiny postav potěší a celková inklinace k slapsticku v kombinaci s povedeným gore je taktéž osvěžující. A Dan Hicks ve své roli září. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu slasher s nie najhorším gore. Nejde však o nič výnimočné ani originálne. Dejovo je to ako u tohto žánru býva zvykom pomerne jednoduché, chlapíkovi rupne v lebeni a začne vraždiť zamestnancov obchodu (niektoré vraždy sú pekný masaker, obchod ponúka rozmanité možnosti :D). Ku koncu sa to snažilo trocha zamiešať karty a prekvapiť (samozrejme neúspešne), snaha sa však cení. Ako chuťovka na niečo lepšie tento hororík nič nepokazí. 60/100 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Když se sejde parta - bratři Raimovi, Spiegel, Campbell, Hicks - je o čisté filmařské nadšení postaráno. Hravě, brutálně a nadšeně. Tak jako u filmu Evil dead, který tahle skupinka pohodářu také vytvořila. Intruder je čistej slasher s opravdu kulervoucíma jatkama (o které se mistrně postarali nestoři maskérského umění, pánové Berger/Nicotero/Kurtzman). Sice chvíli potrvá, než se první mord objeví, ale pak už vše frčí jak na běžícím pásu až do krvavého finále. Vše krásně podtrhuje hravá a nápaditá kamera. Pro mě srdcovka v slasherovém žánru. Ještě bych vypíchl perfektní hudbu, která umocňuje stupňující se napětí. Kdo ale hudbu dělal, to by mě zajímalo. Na Csfd je uveden Basil Poledouris (a to bych teda pochyboval) a v titulcích autor hudby uveden není. Tak nevím. Každopádně ve svém ranku učebnicový příklad, jak má vypadat kvalitní slasher. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Intruder je vyborna vyvrazdovacka pocas jednej nocnej smeny v supermarkete. Strasidelna atmosfera naplno funguje, vrazdi sa vo velkom, takze fundovia hororu si pridu na svoje. Majitel, veduci, zastupca veduceho, pracovnici a predavacky su systematicky likvidovani istym psychopatom. Snimok je zaujimavy aj tym, ze si tu zahral aj isty Sam Raimi /kultovy Evil Dead 1 a2 - spolu s "Ashom" - Bruce Campbellom/. Samotny reziser Scott Spiegel film nielen reziroval, ale aj v nom hral /ako herec moze byt tunajsiemu divakovi znamy z filmov ako Lvi Srdce, Rychlejsi nez Smrt, no a pochopitelne aj Evil Dead 1 a 2/. Ako pikoska sluzi fakt, ze postavy su likvidovane ich vlastnymi zbranami /masiar odvisol na masiarskom haku napriklad/. Pre Hororovych fundov je tento snimok povinna jazda, toto musite poznat, ak sa povazujete za fandu hororov. 89 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Počas predprodukcie sa uvažovalo, že snímku bude režírovať Tobe Hooper. (beso74)
  • V Itálii vyšel tento film pod názvem Terrore senza volto, což v překladu znamená Terror bez tváře. (Chatterer)
  • Píseň, kterou zpívá Randy (Sam Raimi), byla použita ve filmu Evil Dead, který režíroval Sam Raimi. (Chatterer)

Reklama

Reklama