Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA Intruder (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Béčko jak se patří. Intruder je zasazen do supermarketového prostředí a přináší sebou vše, co takové béčko má obsahovat. Samotný začátek je vcelku nezáživný a není dobrou předzvěstí, že by se snad mohlo jednat s nabývajícími minutami o slušnou zábavu, jenže ejhle, druhá polovina je doslova vizuální výstavka kvalitního gore a o to víc vynahrazuje nepříliš povedenou úvodní část. Chybí tu snad jen charismatičtější vrah a celkové rozuzlení, přesto jsou vraždy natolik kvalitní, že tohle se přejde. Rovněž se nedá upřít snaha o zasazení humoru, který trochu odlehčuje úvodní dění. Intruder je slasher dvou zcela rozdílných polovin, a snad i díky velmi dobré druhé polovině se mi zalíbil. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Narušitel je dnes už klasikou, která by měla patřit k základnímu horrorovému vzdělání. Film nevyniká ani příběhem, ani nijak specifickou atmosférou, ale lehkostí s jakou je natočený. Čistá filmařská radost čiší z každé minuty a řadí tak Narušitele přimo po bok série Evil Dead, pocházející od stejného týmu. Originální hrátky s kamerou, nápadité smrti a herci, kteří vám určitě budou povědomí - nic bych za to nedal, že Sam Raimi, ač to vypadá jako by měl celý film na háku, kecal Spiegelovi do režie víc než je zdrávo. Kéž by někdy v Česku vzniklo něco podobného. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Hřebíkem do oka, nožem do hlavy, nožem do pupku, kebule rozmačkaná lisem, kebule přepůlená pilou. Zkrátka běžná noční směna v jednom supermarketu. Chvilku trvá než se figurky definitivně rozmístí na šachovnici smrti a než osazenstvo dostatečně poznáme. Však to znáte - ten paří s tou, tohle je komická figurka, támhle je blbeček, tohle podivín... klasika. Po téhle povinné prezentaci se ale rozjede ta pravá krvavá zábava made in 80'. Zcela jednoznačně nejlepší film Scotta Spiegela a mimo jiné i oblíbený slasher Quentina Tarantina, což myslím jako doporučení bohatě stačí ne? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Intruder je naprostý unikát, je to méně známý film s naprostou hereckou třídou. Raimi brothers, Bruce campbell, Spiegel, Bender. No prostě parádička. Slasher to je jak má být, příjemná atmosféra super herci, vraždy na úrovni(i když ne takovej druh kterej je nechutnej). Film si drží laťku mezi hororem a groteskou, občasné vtipné vsuvky jsou parádní a pobaví, ale přitom to nejsou vyloženě vtipné momenty, ale jsou spíše čenohumorné. Palec nahoru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu slasher s nie najhorším gore. Nejde však o nič výnimočné ani originálne. Dejovo je to ako u tohto žánru býva zvykom pomerne jednoduché, chlapíkovi rupne v lebeni a začne vraždiť zamestnancov obchodu (niektoré vraždy sú pekný masaker, obchod ponúka rozmanité možnosti :D). Ku koncu sa to snažilo trocha zamiešať karty a prekvapiť (samozrejme neúspešne), snaha sa však cení. Ako chuťovka na niečo lepšie tento hororík nič nepokazí. 60/100 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Aj keď sa dej príbehu odohráva počas jedinej noci, je si možné všimnúť, že sa v obchode pravidelne menia čísla časopisu TV Guide. Film bol totiž natáčaný niekoľko týždňov v skutočnom obchode Bell v Kalifornii po skončení jeho otváracích hodín. (beso74)
  • Píseň, kterou zpívá Randy (Sam Raimi), byla použita ve filmu Evil Dead, který režíroval Sam Raimi. (Chatterer)
  • V Itálii vyšel tento film pod názvem Terrore senza volto, což v překladu znamená Terror bez tváře. (Chatterer)

Reklama

Reklama