Reklama

Reklama

VOD (1)

Ľahký komediálno-detektívny príbeh o dvojici bláznov v podaní Johna Candyho a Eugena Levyho, ktorí príjmu prácu v bezpečnostnej firme. Zodpovedná a náročná práca sa pre nich stane ešte komplikovanejšou, keď sa zapletú s bosom miestneho podsvetia, ktorého stvárnil Robert Loggia. (TV Dajto)

Recenze (32)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si nedokázala představit, že by se John Candy dokázal vyškrábat na tu borovici nebo co to vlastně bylo za strom. Opět se zde vyžívá v nejrůznějších převlecích a některé jsou dost ujeté. V jedné divoké scéně tu zaznívá písnička Born to be Wild a já jsem zapátrala po legendárních Steppenwolf, kteří ji nazpívali a pouštěla si ji pořád dokola. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér kultovního "Komanda" (které se rozhodně nestalo kultovní díky němu) natočil mimo jiných méně známých "béček" i tuto typickou "osmdesátkovou" komedii líznutou akčním filmem. Bohužel se však jedná o po právu opomíjený film, který i přes výbornou volbu hlavních představitelů (ve své době hvězdný John Candy a Eugene Levy, který se později stal legendárním jako "Jimův táta" z jedné nejmenované teen komedie) není ani vtipný ani jakýmkoliv jiným způsobem zábavný. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Úvodní "vtipná" scéna, ve které John Candy uvízne na stromě, mě varovala. že to bude pěkná ubohost. Bohužel jsem varování nedbal, a pronudil jsem se filmem až do konce. Největší zábavou bylo přemýšlení o tom, ze kterých filmů znám některé herce z vedlejších rolí (správné odpovědi byly Duna a Policajt z Beverly Hills...) Vzhledem k době vzniku a tématu se nabízí srovnání s Policejní akademií, a ač nejsem žádný její velký fanoušek, musím říct, že oproti Ozbrojeným a nebezpečným je to vlastně brilantní komedie. Zjednodušeně bych Ozbrojené a nebezpečné popsal jako Policejní akademii, ze které si odmyslíte všechny dobré fóry. Až po zhlédnutí jsem zjistil, že je to od režiséra mého oblíbeného Komanda, což mi stejně jako film Pterodaktyl potvrdilo, že za zábavností Komanda rozhodně nestály režisérské schopnosti. Zdejší relativně vysoké hodnocení přikládám tomu, že někteří uživatelé spíše než film hodnotili nějakou svou šťastnou vzpomínku na mládí v letech osmdesátých, kdy jsme tu byli vděční za kdejakou hovadinu ze západu... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1986 spojili svoje sily režisér Mark L. Lester (Komando, Podpaľačka, Trieda roku 1984, Zúčtovanie v malom Tokiu) a scenárista Harold Ramis (Krotitelia duchov, Na Hromnice o deň viac, Analyzuj, Zmluva s diablom). Z tejto spolupráce vznikol film "Ozbrojení a nebezpeční" (Armed and Dangerous). Je to jednoduchá akčná komédia, natočená v typickom americkom štýle osemdesiatych rokov minulého storočia, o dvoch podivných týpkoch, ktorí v pozícii pracovníkov bezpečnostnej služby, roztočia kolotoč šialených udalostí. Túto svojráznu dvojicu stvárnili herci John Candy a Eugene Levy, sekundovala im dvadsaťpäť ročná Meg Ryanová a ich protivníkom bol Robert Loggia. Dnes už tento snímok z roku 1986 zapadol prachom a upadol do zabudnutia. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která diváka uvrhne do éry nesnesitelně nevkusné trapnosti i tvůrčí a myšlenkové ležérnosti, což bylo synonymem pro některé filmové výtvory osmdesátých let minulého století. Policista (John Candy) a právník (Eugene Levy) jsou pro své profesní selhání justičním úřadem přeřazeni k dehonestující strážní jednotce. Vzájemným spojením svých sil posléze dojdou k neklamnému zjištění, že v novém zaměstnání narazili na zločinné spiknutí. Autorem komediálního snímku s nezanedbatelnými krimi prvky je Harold Ramis. V té době už se hřál na výsluní za svůj komerční trhák Krotitelé duchů, tudíž si dopřával něco méně scenáristicky i produkčně náročného, kde bude zaděláno na gagy přístupné mládeži, dostaví se třeskutá akce, a hlavně nebude nutno ve velkém povolávat tým trikových specialistů. A kupodivu opomenul obsadit své parťáky Billa Murraye a Dana Aykroyda do některé z rolí. K režijní realizaci se povolal Mark L. Lester, muž, co hodně hoví akci, i té béčkové, především ale režisér, který zaperlil kultovním akčňákem Komando. A výsledek je téměř slabý. S akcí se pytel rozhodně neroztrhl. S výjimkou akčnějšího závěru, kde se do chodu uvedou motorizovaná vozidla, jsou k vidění jen řídce rozmístěné i pojaté přestřelky, které by zvládl i režijní začátečník. A s humorem, potažmo gagy, je to ještě horší. Dostavilo se naprosté humorné minimum, respektive nehumorné maximum. Zesnulý tlouštík John Candy v našich končinách nikdy nebyl populární, Eugene Levy byl ještě daleko před svým nejslavnějším "prcičkovským" obdobím. Oba ovšem jsou dost dobrými tahouny a každou chvíli využívají k tomu, aby diváka rozesmáli. Pokusů měli opravdu požehnaně. U mě se jim to však nepodařilo, nevylučuje se ale možnost, že leckterý divák bude u jejich eskapád ryčet a slzet smíchy. Svojí účastí jim kryla záda mladičká Meg Ryan. Záporné řady kvalitně hájí Robert Loggia, Brion James i Jonathan Banks, známí i osvědčení záporáci své doby. Osmdesátková éra byla v mnohém zvláštní. V tomto případě má drtivá většina humorných scén a situací prošlou záruční lhůtu a akce není nikterak kulervoucí. Ovšem v rámci exkurze za zapomenutou tvorbou dávnověku se nutně nemusí jednat o zážitek, co by vám znechutil den. 5/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Úlohu Normana Kana mal pôvodne dostať Tom Hanks. Keď ju ten musel odmietnuť, John Candy navrhol do tejto úlohy Eugena Levyho, ktorý podobne ako on hviezdil v seriáli SCTV. (beso74)
  • Harold Ramis bol výkonným producentom tohto filmu, avšak nebol spokojný s jeho finálnou podobou, a tak požiadal, aby jeho meno bolo z titulkov odstránené. (beso74)

Reklama

Reklama