Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Norman Truscott pracuje v obyčejné čistírně, ale sní o tom, že se jednou stane pěveckou hvězdou. Zatím jen bere jako průpravu hodiny zpěvu u slečny Dobsonové, bohužel ale zpívá dobře, jen když je mu nablízku jeho dívka Judy. Až jednou, při vystoupení svého idolu, přestárlého a notně okoukaného zpěváka Vernona Carewa, na sebe Norman nechtěně strhne pozornost publika, které potom Vernona vypíská. Vypočítavý umělec se rozhodne Normanova hlasu využít a vystupovat pak s playbackem jako by zpíval on sám. Podvod ovšem zpozoruje slečna Dobsonová, která se rozhodne rázně zakročit! A Norman musí dokázat, že opravdu umí zpívat... (dopitak)

(více)

Recenze (6)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nejveselejší "Normanovka", tak čistý nenucený a srdečný humor se jen tak nevidí, znám jen málo srovnání ve světě..... :-))) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Follow a Star je jasně největší Wisdomova role, Norman tančí, zpívá, ale hlavně úžasně hraje. Při jeho hodině logopedické průpravy se počůráte smíchy aneb How now, brown cow (lo-dy-ha, lo-dy-ha).. Charakterní role Hattie Jacques, trošku smutná postava June Laverick a hlavně naprosto "bezservítkový" Jerry Desmonde, tradiční "sparing" hned několika Wisdomových komedií (tady se mu dostalo určitě nejvíc prostoru). V celkovém kontextu Wisdomovy komediální série je tohle asi na třetím místě za Trouble in Store a Square Peg. Ze všech filmů má tenhle žánrově nejblíž k muzikálu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Báječná komédia s neodolateľným britským komikom Normanom Wisdomom. Tentokrát hrá i spieva a treba uznať, že mu to ide dobre. Jednoduchý príbeh má čo do seba, nejde len o plytkú komédiu. Štvrtý komentár. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Každý snímek Normana Wisdoma ve mně poznovu vyvolává úžas nad tím, jaké nomen omen nosil. Takovou moudrostí jako on byl obdařen jen málokterý z komiků mluveného filmu: na scénu civilních dramat dneška vstupuje s takovou lidskostí, laskavostí a vnímavostí a současně i hravě, živelně a snivě, že v čase všeobecného odcizení osvětluje bílá místa pochopení, ostrůvky ryzího soužití a buduje na nich stavby, které jsou otevřeny každému. Komedie o „jeho“ cestě k muzikálové (kari)éře je snad tím nejdokonalejším z jeho filmů – i proto, že do příběhu proniká takovou silou hudba, která je jedním z nejmocnější uměleckých nástrojů pospolitosti. – Scéna, kdy se v hypnóze stává novorozencem a postupně stárne, je snad tím nejvěrnějším obrazem jeho duše. Za všemi jeho hrdiny těká takový bystrý a dovádivý dětský zrak. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další výborný film Normana Wisdoma, který má celkem jednoduchý příběh o tom, jak si známý zpěvák, který ale nemá tak skvělá hlas, najme muže s hlasem (Normana), který mu má zpívat na playback, aniž by o tom vlastně věděl. Vede to k mnoha zábavným scénkám, ale nejlepší jsou stejně hudební vystoupení. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Bohužel mne to nechytlo hlavně tematicky. Zpívání ve filmu nesnáším. Ale pan Wisdom je zde skvělý a zbytek mu dobře nahrává. Bohužel, dějově je to kapánek pomalejší a dá se říci, že u některých scén i nudné. A navíc byly ve filmu pasáže, kdy jsem se nejenže nezasmál, ale ani nebavil. Tudíž je mé hodnocení v té nižší kategorii. ()

Reklama

Reklama