Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Audrey II. určitě není kytička, kterou by jste si rádi přinesli domů mezi své muškáty. Sice je roztomilá, zajímavá a všichni z okolí by se na ní chodili dívat, ale až by kytička rozevřela svůj květ a poprvé na vás vybafla se svým ,,Feed me." asi by jste trpce litovali. Malý krámek hrůz je kouzelná muzikálová komedie, která je celá prorostlá černým humorem stejně jako Audrin květináč kořeny. Navíc jsou zde jako okrasné květy parádni písničky a šílené vedlejší postavy, kdy nám úžasný, tehdy ještě černovlasý, Steve Martin ukazuje to, co jsme věděli již dávno a to že zubaři provozují svoje povolání, jen aby mohli legálně ubližovat lidem. Zaujme i Bill Murray v roli šíleného sadisty. K tomu musím připočítat úžasnou vizuální stylizaci a plné hodnocení je na světe. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková ujeťárna, s osmdesátkovýma hitama, osmdesátkovýma komikama, avšak dobře funguje i teď, po cécéá třiceti letech. Steve Martin neskutečnej, pokud jste se doteď nebáli zubaře, tak teď už budete :-), Bill Murray jako sadomasochista, co dodat, to se musí vidět, ale nejvíc mě stejně bavil sotva pětiminutový skeč Johna Candyho. Škoda, že tihle herci ve vedlejších rolích zcela zastínili ústřední dvojici i tu mrchu kytku, ale to je vlastně fuck, zábava je to parádní. A tak kytka má pěkný jméno :-) ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

No, řekněte mi, kde jinde uvidíte mluvící masožravou vraždící kytku z vesmíru, co zpívá a díky krvi roste neuvěřitelným tempem? Zatím jsem to viděl jen tady, a předpokládám, že nikde jinde už tohle neuvidím. Nezapomenutelný zážitek, i když nadvakrát (napoprvé jsem si to pouštěl v noci a usnul jsem v půlce). ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Muzikály mě nikdy moc nebavily, ale tenhle se mi líbil. Kytka masožravka, chytlavý songy a spousta srandy. Steve Martin jako sadistickej zubař s motorkou, Rick Moranis jako objevitel Audrey II. a Ellen Green jako uťáplá pipina v dobře zpracovaný muzikálový komedii. Jinak původně jsem se obával škatulky "horor" (zasvěcení vědí), ale jedinej horor na kerej se v tomhle dílku dá narazit, je to slovo v názvu. PS:Proč ta kytka vlastně mluvila nigga-akcentem? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mozkové závity mi kmitají na plné obrátky, když přemýšlím, jestli jsem někdy vlastně viděl lepší filmový muzikál. Jednotlivé aspekty zkrátka fungují. Má to zajímavý příběh, je to vtipné a plné luxusně napsaných a dobře zahraných postav (Steve Martin v roli sadistického zubaře byl geniální a mini účast Billa Murrayho v roli masochistického pacienta byla také úžasná) i hudba je prostě skvělá a dokonale vyvážená s hranými pasážemi a mé tělo mělo chuť tančit, a to mnohdy nemá ani s dvojkou v krvi. Výtku mám snad jen k posledním 15 minutám, které nebyly bůhvíjak zajímavé. Všem divákům, kteří trpí byť jen nepatrnou fobií ze zubařů důrazně doporučuji film vynechat. Ostatní se pravděpodobně budou luxusně bavit (pokud nejsou idioti bez vkusu). Opravdu velmi milé a naprosto nečekané překvapení. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Producent Geffen měl původně o obsazení filmového štábu jinou představu. Na pozici výkonného producenta si přál vidět Stevena Spielberga a režírovat měl Martin Scorsese. (Hans.)
  • Film se kompletně natáčel ve studiích Pinewood v Anglii a do puntíku využil celou obsáhlou plochu studia. A to i v té době největší set zvaný 007. (HellFire)
  • Bill Murray většinu svých replik improvizoval. (Chatterer)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama