Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Až při sledování tohoto dílka jsem si uvědomil, jak jsem se možná vlastně i docela bavil u původní verze. Triky jsou bezva, Audrey je pěkná (myslím Audrey II), písně fajny (jen díky nim se to dá snést do konce). Ale už to, že „Mean Green Mother from Outer Space” s textem jako „natrhnu ti prdel“ byla nominována na OSCARA, svědčí o tom, že něco není v pořádku. Asi jsem zrovna neměl náladu na sledování sadistického zubaře (nebo, dle Audry „semisadistického" :), a masochistický Bill Murray byl jedinou světlou stránkou. ….nicméně Steve Martin byl štramák :)) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mozkové závity mi kmitají na plné obrátky, když přemýšlím, jestli jsem někdy vlastně viděl lepší filmový muzikál. Jednotlivé aspekty zkrátka fungují. Má to zajímavý příběh, je to vtipné a plné luxusně napsaných a dobře zahraných postav (Steve Martin v roli sadistického zubaře byl geniální a mini účast Billa Murrayho v roli masochistického pacienta byla také úžasná) i hudba je prostě skvělá a dokonale vyvážená s hranými pasážemi a mé tělo mělo chuť tančit, a to mnohdy nemá ani s dvojkou v krvi. Výtku mám snad jen k posledním 15 minutám, které nebyly bůhvíjak zajímavé. Všem divákům, kteří trpí byť jen nepatrnou fobií ze zubařů důrazně doporučuji film vynechat. Ostatní se pravděpodobně budou luxusně bavit (pokud nejsou idioti bez vkusu). Opravdu velmi milé a naprosto nečekané překvapení. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to hodne zabavnej hororovej muzikal s fakt hodne chytlavejma pisnickama, vtipnym pribehem a paradne zanimovanou kytkou, jenze tohle vsechno naprosto zastinil Steve Martin. Jeho sadistickej zubar vypadajici jak Elvis je super ultra giga mega hyper brutalni postava, v lepsi roli jsem ho nikdy nevidel, ten to tam rozjel takovym zpusobem, ze mi malem odlitly spodary. Navic mu na chvily perfektne sekunduje Murray. A i kdyz je celej film hodne fajn, pamatuju si z nej fakt hlavne toho neskutecne masakralniho Martina a pak taky trochu kytku no. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuju originální konec (není součástí DVD), který není jen jinou variantou jedné scény, ale více jak 20 minut původního zakončení broadwayského muzikálu. Byla to verze upřednostňovaná tvůrci i režisérem, přetočená po silně odmítavých reakcích testovacího publika a posouvá film od komedie více k hororu. Nářky některých hodnotících nad tím, že v muzikálu se zpívá, mě celkem pobavily, muzikál skvěle těží ze své absurdní komičnosti a "Rocky Horror Picture Show" poráží alespoň o tři délky. A také to je snad jediný film, kde snesu Steva Martina. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

muzikály opravdu nemusím a navíc ještě tento styl už vůbec - prostě jsem čekal trošku něco jiného. Vzpoměl jsem si, že jsem kdysi viděl i originál, který byl zajímavý i nápaditý, ale nechytlo mě to taky - možná to mělo málo šťávy. Naopak tento remake ji měl na můj vkus až až. Když už bych musel, tak asi bych měl víc síly se koukat na původní verzi bez písniček. Pro mě slabší 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Steve Martin si ve scéně, kdy jeho postava rozráží dveře, pořezal ruku. Byl proto nucen zvolit jinou formu jejich „otevření“, a tak je nakonec rozkopl. (Hans.)
  • K filmu existuje údajně do té doby nejdražší alternativní závěr. (Toclawer)
  • Producent Geffen měl původně o obsazení filmového štábu jinou představu. Na pozici výkonného producenta si přál vidět Stevena Spielberga a režírovat měl Martin Scorsese. (Hans.)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama