Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cannonball sú preteky, ktoré štartujú z Washingtonu a cieľom je dopraviť sa do Los Angeles. Vyhrať tento závod je snom každého pretekára. Tak isto aj Charlieho Cronana (John Candy), ten jazdí na prosbu “kamaráta“ Leeho Rossa (Eugene Levy). Počas jazdy mu robí spoločnosť naivná Leeho milenka, Tiffany (Dona Dixon). Polícia sa však snaží tieto ilegálne preteky zastaviť... . Vo filme si zahrali samých seba Carl Lewis, Michael Spinks a Brooke Shields. (humpass)

(více)

Recenze (20)

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní honička je podpořena krásnou hudbou. V sedmé minutě sleduje Charlie (John Candy) televizi. V ní dávají Tajný závod 1 z roku 1981. CITÁT - Ty sázíš na auťáky ? Ty se nikdy nepoučíš........ Jak říkal vrchní inspektor - Cannonball je minulost......... Auta, hezká auta zůstaly, ale jinak se vše ostatní ztrácí v nedohlednu. Možná snad ještě vyzvednu dobrou hudbu, ale to je opravdu vše. Skoro žádný vtip, ani akce a příšerné dialogy. Málem jsem nedojel do cíle a chtěl to vypnout, ale jen tak tak. Co budu kecat já to vydržel do 45 minuty a pak jsem to stejně vypnul. CITÁT - Zpomal, zpomal, zpomáááál !!!....... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na tom červeném Lambu jsem mohla oči nechat. Ta úvodní žabka byla perfektní. Takhle se mají házet žabky na rybníku. Sázela jsem na BMW a pak na ty dvě holky v tom černém kabrioletu. Ty měly zajímavé elektronické hračičky, které by se určitě hodily i dnes. Policajti tady byli tradičně za partu pitomců. Mě se to docela líbilo. Asi občas potřebuju něco, u čeho můžu klidně vypnout a nenutit mozek do přemýšlení. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Talián. Jeď za ním! Jeď! Jeď! Tak sejmi ho! Sejmi ho! Určitě je to mafián." Vždycky jsem chtěl své Ferrari vyvenčit při Cannonballu, ale jelikož jsem nikdy žádné neměl, tak k tomu patrně nedojde. Stejně nevím, jak se tam řadí dvojka. Nicméně jsem na závod teoreticky připraven a na to, že Závodní horečka je kravina, jsem byl připraven taky. V očekávání toho nejhoršího jsem byl nakonec příjemně překvapen, protože Lambo to na začátku skvěle rozskákalo, letadlo na dálnici mělo své kouzlo, alergie na neamerická auta byla báječná, filmový kvíz při závodu v couvání s poldy měl taky něco do sebe a fórek s Carlem Lewisem celou tu neškodnou zábavu dorazil. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pro tento film se někdy používá i název "Cannonball Fever". Jedná se totiž o třetí díl ze série závodních filmů The Cannonball Run (1981) a Cannonball Run II (1984) - u nás uvedeno jako Velký závod 1 a 2 a jsou to ty závodní filmy s Burtem Reynoldsem. Ačkoliv jediné, co má tento třetí díl společného se zbytkem série, tak to je pouze postava arabského šejka (hraje ho opět Jamie "Klinger" Farr) a také závod jménem Cannonball. To je vše. Já z této trilogie kromě tohoto filmu viděl ještě první díl, který nebyl zrovna nejpovedenějším filmem, ale měl příjemné postavy a dobré herecké obsazení (Burt Reynolds, Roger Moore,...) a i když tam byl jeden povedený vtip na několik špatných, tak jsem se docela bavil a dal jsem mu ***. Závodní horečka v podstatě kopíruje své dva starší bratříčky. Možná jsou tu rozmanité charaktery, ale vtipné to moc není. Ani John Candy v tomto filmu nepobaví, protože zde se prakticky nedá smát ničemu. Vtipy jsou buď trapné nebo nevtipné. Nudné a zbytečné. Od závodního filmu by člověk čekal větší svižnost...Slabé 2 hvězdičky. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jsem se opět přesvědčil, John Candy je zárukou špatné komedie. Ony byly blbé i ty dva předchozí filmy, ale tohle je korunovaná stupidita. Obsazení je v podstatě samá béčková tvář z 80. let, které nemám rád. A ti jediní, co mě zajímali, se ve filmu objevili na pár pikosekund - Lee Van Cleef hned na začátku házel žabky a Alyssa Milano měla jen takovej štěk v autě a pak už tam do konce filmu nebyla. Když k tomu připočtu tragickej českej dabing, chce se mi srát. Totální odpadová záležitost. Tohle se nedá ani s chlastem! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Snímek, na který se dívá Charles Cronan (John Candy) ve své kanceláři, je začátek prvního filmu této série Tajný závod (1981). (mi-ib)
  • Vůz hlavního hrdiny, kterým při honičce přeskakuje policejní vůz, je italský superspot Lamborghini Countach, vyráběný v letech 1974-1990. (JARDAHONDA)
  • Z prvých dvoch filmov Cannonball Run sa v tomto nepriamom pokračovaní objavil iba Jamie Farr (šejk). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama